Najnovije vesti

PRVA SLIKA S MESTA STRAVIČNOG POŽARA NA SENJAKU Nadežda i Dušan stradali u stanu na poslednjem spratu, nisu uspeli da umaknu vatri
00:52

PRVA SLIKA S MESTA STRAVIČNOG POŽARA NA SENJAKU Nadežda i Dušan stradali u stanu na poslednjem spratu, nisu uspeli da umaknu vatri

NISU SUPELI DA UMAKNU POŽARU

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE NA SENJAKU: Stradali bili stomatolozi u penziji, hteli da skuvaju čaj pa im se zapalilo lonče na ringli

Crna Hronika
13:53h

Nadežda B. (86) i Dušan P. (94) nastradali su u zgradi u Ulici Koste Glavnića u beogradskom naselju Senjak u požaru koji je izbio u ponedeljak uveče u njihovom stanu.

Navodno, požar je izbio u kuhinji, a vatrogasce su pozvali stanari koji su osetili dim.

- Nadežda i Dušan su pronađeni u hodniku zgrade, a veruje se da su pokušali da pobegnu od požara, ali su se ugušili od dima - rekao je naš izvor iz istrage.

Komšije iz zgrade kažu da su Nadežda i Dušan neko vreme stanovali zajedno.

Senjak, požar, Nadežda B, Dušan P
foto: Jelena Ivić/Kurir

- Oboje su stomatolozi u penziji, a Dušan je iz Obrenovca došao kod komšinice Nade. Sinoć smo videli vatrogasce i pomislili da se zapalio neki kontejner, ali smo onda shvatili da ulaze u našu zgradu i da je došlo do požara na poslednjem spratu - kaže jedna komšinica i dodaje:

- Oni su bili jako stari ljudi, već su bili i malo dementni, a kako smo čuli zapalilo im se lonče na ringli. Naime, sinoć im je u poseti bio Dušanov sin, a kada je otišao oni su stavili lonče da zakuvaju čaj i zadremali - priča komšinica.

Stanare zgrade potresla je smrt komšija.

- Nada je bila divna žena, oduvek je živela ovde i nije imala bliže rodbine, koliko mi znamo. Upoznala je Dušana, koji je bio stomatolog kao i ona, pa su otpočeli zajednički život. Toliko nas je potresla njihova smrt, da nemamo reči. Komšinica ispred čijih su vrata nađeni kaže da su ležali jedno do drugog, savijeni - dodala je naša sagovornica:

- Od jutros svi u zgradi plaču, a prava je sreća što su vatrogasci stigli brzo i što vatra nije zahvatila i druge stanove.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto Kurir)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...