VELJINOM SARADNIKU 5 I PO GODINA ROBIJE: Miksa osuđen zbog brutalnog prebijanja ispred poznatog beogradskog kluba
Foto: Kurir

suđenje

VELJINOM SARADNIKU 5 I PO GODINA ROBIJE: Miksa osuđen zbog brutalnog prebijanja ispred poznatog beogradskog kluba

Crna Hronika -

Milovan Tadić Miksa, saradnik Veljka Belivuka, osuđen je na pet i po godina zbog nanošenja teških telesnih povreda Slobodanu Vukiću, zbog kojih je preminuo, ispred kluba "Tilt".

Tadić je 2015. godine radio kao obezbeđenje beogradskog kluba "Tilt".

Istom presudom sud je opozvao raniju uslovnu osudu Tadiću zbog nedozvoljneog držanja oružja od sedam meseci zatvora s rokom provere od tri godine i osudio ga na jedinstvenu kaznu od pet i po godina zatvora.

Podsetimo, Milovan Tadić optužen je da je pokojnom Vukiću kobne večeri zadao udarac u stomak koji je izazvao oštećenje unutrašnjih ograna, a kasnije i smrt. Vukić je doveden u bolnicu gde je ustanovljena tečnost u stomaku, odmah je operisan, a lekari su napisali da je tokom operacije uočen hematom.

Takođe, suđenje u ovom postupku odlaže se više od godinu dana i poslednji put je održano u oktobru 2019. godine. Otkad je počelo krajem 2017. suđenje je održano svega sedam puta, a devet puta je odloženo.

Uhapšen kao pripadnik ekipe Velje Nevolje

Tadić je uhapšen u velikoj akciji policije u februaru kao pripadnik kriminalne organizacije Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja.

Tadić je inače bivši nevenčani suprug starlete Tijane Maksimović, poznatije kao Tijana Ajfon, koja je takođe zbog sumnje da je povezana sa ovom kriminalnom grupom bila privedena pre nekih deset dana na ispitivanje u SBPOK.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track