DA SAM ZNALA DA ĆE POGINUTI, NIKADA NE BIH TO URADILA! Sandra OČAJNA: Ja sam Jasminu zaposlila u Kući od srca!
Foto: Tanjug/Marjan Vučetić, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

ZLA KOB!

DA SAM ZNALA DA ĆE POGINUTI, NIKADA NE BIH TO URADILA! Sandra OČAJNA: Ja sam Jasminu zaposlila u Kući od srca!

Crna Hronika -

Bivša producentkinja i nastradala organizatorka istog TV formata upoznale su se 2018. u Kovinu nakon što je Jasmina Mihajlović prijavila sugrađane za emisiju

S Jasminom Mihajlović sam bila veoma bliska dok smo zajedno radile u produkciji emisije „Kuća od srca“. Ja sam je preporučila vlasniku Žarku Laziću i on ju je angažovao nakon što sam doživela nesreću. Da sam znala da će se ovo dogoditi, ne bih preporučila Jasmini da radi u toj firmi.

Ovo je juče za Kurir rekla Sandra Denda, bivša voditeljka i producentkinja emisije „Kuća od srca“, čija je ekipa u petak doživela saobraćajnu nesreću na Ibarskoj magistrali u Lađevcima kod Kraljeva. Podsetimo, u udesu je poginula organizatorka Jasmina Mihajlović (47) iz Kovina, dok je vozač Zoran S. (31) iz Koceljeve teško povređen. Njih dvoje su u trenutku udesa išli da nabave materijal za kuću porodice kojoj su pomagali.

Lađevci, Kuća od srca, Jasmina Mihajlović, Saobraćajna Nesreća
foto: Tanjug/Marjan Vučetić

I Sandra Denda je sa ekipom „Kuće od srca“ pre tri godine preživela saobraćajku u Kovinu. Takođe, u trenutku udesa ona je radila na izgradnji kuće porodice iz Kovina, a kako saznajemo, tu porodicu je upravo nastradala Jasmina prijavila za projekat, jer je želela da pomogne svojim siromašnim komšijama. Denda se posle te nesreće borila za život i pukom srećom je uspela da pobedi smrt.

- Svoje nesreće se ne sećam jer sam dugo bila u komi, ali imam osećaj kao da od petka proživljavam sve te strahote. Jako loše se osećam psihički. S Jasminom sam bila veoma bliska dok smo zajedno radile u produkciji, s tim što je ona povremeno pomagala, i tad nije bila zaposlena. Ja sam je preporučila vlasniku Žarku Laziću i on ju je angažovao nakon što sam doživela nesreću. Poznajem njenu porodicu, ćerke. Zbog toga mi je najgore - priča Sandra i dodaje da s preminulom koleginicom nije imala kontakt dve i po godine.

- Od momenta kad sam ja doživela nesreću, niko me nije pozvao iz te produkcije, uključujući i vlasnika „Kuće bez srca“, kako ja nazivam taj projekat. Ovo je tuga još jedne porodice zbog nemarnosti vozača. Zar su životi ljudi toliko jeftini kada su u rukama jednog bezdušnika - ogorčena je Denda, koja je u međuvremenu otišla u invalidsku penziju, a sa Žarkom Lazićem se sudi jer se tek nakon nesreće, dok je bila u komi, saznalo da nije bila prijavljena, a vlasnik formata „Kuća od srca“ izjavio je da je Sandra kod njega radila volonterski.

Lađevci, Kuća od srca, Jasmina Mihajlović, Saobraćajna Nesreća
foto: Tanjug/Marjan Vučetić

Denda se prisetila i kako su joj lekari rekli da će do kraja života ostati u invalidskim kolicima, ali kako kaže, pobedila je sebe.

Vozač operisan

- Nikad više neću biti ista, ali dobro sam, koliko je to moguće, posle svega što sam prošla. Uspela sam da pomoću rehabilitacije normalno funkcionišem kada su u pitanju osnovne životne potrebe. Više ne hodom pomoću štapa, već samostalno - zaključuje ona.

Podsetimo, nesreća na Ibarskoj magistrali dogodila se kada je kamion „skanija“, krećući se prema Kraljevu, naleteo na kamionet „fijat“, u kom su bili članovi ekipe poznatog TV serijala, a koji je pokušao da se na magistralu uključi sa sporednog puta. Od siline udarca, kamionet je odleteo u kanal. Teško povređenog muškarca i ženu izvukli su vatrogasci i prebačeni su u kraljevačku bolnicu, gde je žena umrla.

- Vozač kamioneta je i dalje u teškom, ali zasad stabilnom stanju. Ima povrede glave, prelom desnog maksilarnog sinusa i frakture rebara. Operisana mu je slezina i na intenzivnoj nezi je - rečeno nam je u bolnici.

ŽARKO LAZIĆ SKRHAN

Bila mi je kao majka

Žarko Lazić
foto: Damir Dervišagić

Žarko Lazić, voditelj emisije „Kuća od srca“ i vlasnik producentske kuće koja stoji iza serijala, kaže da je skrhan zbog gubitka drage saradnice.

- Otišao je najbolji deo mene, žena koja mi je bila kao majka, sestra, najbolja prijateljica. Jasmina je bila stub naše produkcije. Ne bih mogao da pričam o detaljima nesreće, pomažem oko organizacije sahrane - rekao je juče Lazić za Kurir.

BIVŠI MUŽ

Pun sam muka i jada

Bivši muž nastradale Jasmine, Goran, kaže da je pun muka i jada i da mu je mnogo teško.

- Volela je svoj posao i živela je za njega. Bila je posvećena i mnogo je radila. Po mesec dana je znala da bude na terenu, dođe kući na dan, dva i opet ide. Kobno se sve završilo, moram da budem jak - kaže Goran, koji je s Jasminom 10 godina bio u braku. On je juče otišao u Kraljevo kako bi preuzeo telo.

VODITELJKA JELENA MATIJAŠEVIĆ

Hvala što si bila deo mog života

Jelena Matijašević
foto: screenshot

Jelena Matijašević, koja je nekada vodila emisiju „Kuća od srca“, oprostila se na Instagramu od Jasmine Mihajlović.

- Nepravda. Nemoguće! I dalje ne verujem! E, debela, zvali me novinari da me pitaju kakva si bila - ja im rekla da ne postoji jedna reč koja može da te opiše! Ne postoji! Bila si majka, baka, prijatelj, borac, vredan radnik, duša, poštena, lojalna, verna! Hvala ti što si bila deo mog života! Hvala ti što si sa mnom delila ručak, kafu, vodu, cigare, tajne, krevet, sobe, sreće i tuge. Voli te tvoja mrša - napisala je voditeljka.

Kurir.rs/ I. E. - J. I. - J. S. S. Foto: Tanjug/Marjan Vučetić, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

stampano izdanje 18.04.2021
foto: Kurir

SUTRA POKLON U KURIRU! NOVI BROJ MAGAZINA LENA: UČI SE OD MALIH NOGU – poklon se od srca daje

I ove nedelje samo uz Kurir poklon - najbolji porodični magazin u Srbiji!

U novom broju magazina Lena ćemo vam pokazati kako da od malih nogu naučite vaše dete da se poklon od srca daje. Sterilitet kod muškaraca – psihološka pomoć je dragocene.

Salonke – drage dame, osvojte planetu.

Zoran Mihajlović u intervjuu za Lenu: Podržavam snove svojih sinova.

Plus Lenini recepti: Brz ručak, a pun stomak.

Kurir, Lena, Poklon
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track