JOVAN ČUVA NAJVEĆE TAJNE VOĐE KAVČANA: Vozač Slobodana Kašćelana uhapšen u Beogradu zbog pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana
Foto: Privatna Arhiva

novi detalji

JOVAN ČUVA NAJVEĆE TAJNE VOĐE KAVČANA: Vozač Slobodana Kašćelana uhapšen u Beogradu zbog pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana

Crna Hronika -

Uhapšeni srpski državljanin Jovan M. nekadašnji je vozač Slobodana Kašćelana, navodnog vođe kavačkog klana!

Inače, da podsetimo, policija je danas saopštila da je 19. aprila u Beogradu uhapsila srpskog državljanina Jovana M., zbog sumnje da je pokušao da likvidira Kana 2018. i 2019. godine u Budvu.

On je uhapšen po međunarodnoj poternici, a prema rečima izvora sumnja se da on ima veze sa kavačkim klanom.

Prema ranijem pisanju Vijesti, Jovan M. je povezao Bajrama Pistu, zaštićenog svedoka, sa tom organizovanom kriminalnom grupom koja je, kako je tvrdio, od njega tražila da likvidira Budvane Marka Ljubišu Kana, Gorana Slovinića Brala, novinarku Oliveru Lakić i druge, prenele su ranije Vijesti.

Pista je uhapšen 2019. kada je i obelodanjeno da je došao u Budvu s namerom da likvidira Budvanina koji se vodi kao bezbednosno interesantno lice. Inače, Pista je zaštićeni svedok tužilaštva Crne Gore.

- Počeo sam da radim sa Jovanom. Jedan drugom smo dali besu! 2018. godine pošao sam sa njim u Crnu Goru, sve smo se dogovorili i obećao mi je brzu i veliku zaradu. Dobio sam rentakar u Budvi, sa kojim smo pratili Kana, a nisam znao uopšte ko je taj čovek! - rekao je ranije Pista.

Otkrio je i detalje nagodbe.

- Jovan M. mi je rekao da ću za ubistvo Kana dobiti kilogram kokaina i 50.000 evra. Tada sam ga pratio po Budvi i uspeo sam da ga slikam u crnom džipu kad je išao do neke kuće na Svetom Stefanu. Mogao sam da ga ubijem, ali nisam imao pištolj. Jovanu sam tada rekao da je sve ovo besmisleno i da se vraćan na Kosovo.

Za ubistvo Olivere Lakić, tvrdio je da su mu nudili 200.000 evra, jer je "videla neku svesku". Tek nakon hapšenja navodno, je saznao da su to Vasilije Rafailović, Detlić Petar Lipovina, a da je Kašćelanu nadimak Stari.

(Kurir.rs/B.T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track