MISTERIOZNi ZLOČIN KOD POŽAREVCA: Trag iz automobila vodi do surovog ubice?
Foto: Kurir/J.I.

POTERA ZA UBICOM

MISTERIOZNi ZLOČIN KOD POŽAREVCA: Trag iz automobila vodi do surovog ubice?

Crna Hronika -

DS

Poljoprivrednik Miroljub Stanojević (56), zvani Mile Gega, pronađen je mrtav na Veliki Petak u poluizgorelom automobilu u ataru sela Dragovac kod Požarevca! Utvrđeno je da je Stanojević ubijen hicima iz vatrenog oružja, a da je ubica pokušao da prikrije tragove zločina paljenjem tela.

Vatra nije uništila tragove

"Pretpostavlja se da je Stanojević ubijen ranije na nekom drugom mestu, a da je na njivu u Dragovcu telo dovezeno i da je tu zapaljeno. Međutim, vatra nije uništila ni auto, ni leš, tako da su istražitelji ustanovili da je reč o zločinu - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da se za ubicom intenzivno traga od petka. - Policija je podnela krivičnu prijavu protiv N. N. izvršioca za krivično delo teškog ubistva", kaže sagovornik.

Član SPS

Ubijeni bio odbornik

Ubijeni Stanojević je bio i politički angažovan. - On je nekada bio član SPO, a kasnije je prešao u SPS i jedno vreme je bio odbornik - kažu poznanici: - Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina. Dobra su porodica, radna, a farmu krava su sami održavali. Sinovi su oženjeni i imaju decu, svi su lepo situirani. U selu važe za normalne ljude, nisu nikada bili problematični. Svi smo u šoku zbog zločina.

Naš izvor kaže da su prolaznici pronašli Stanojevićevo telo u kasnim večernjim satima u delu sela koje se zove Taložište.

- Poljoprivrednik je ubijen sa dva hica iz vatrenog oružja, i to s leđa. Jedan metak mu je prošao kroz plećku, a drugi je ispaljen u kuk. Telo je na obdukciji, a biće utvrđeno i tačno vreme smrti pošto se spekuliše da je ubijen još u sredu - dodao je izvor.

- Iz automobila su uzeti DNK i drugi tragovi, kao i otisci. Prema prvim informacijama, nema indicija da je u Stanojevića pucano u kolima, jer na njima nema rupa od metaka. Zbog toga, ali i zbog drugih okolnosti veruje se da je telo premešteno - kaže izvor.

Meštani Dragovca kažu da je Stanojević bio poznati poljoprivrednik, o kome su pisali i lokalni mediji, a da se o samom zločinu, koji ih je uznemirio pred Uskrs, ispredaju različite priče, ali da, po svemu sudeći, motiv leži u Miletovim dugovima.

- Mile je nekada držao farmu krava, a imao je i više hektara zemlje. Pošto je uzgajao različite poljoprivredne kulture, uzimao je i njive pod rentu - pričaju meštani i dodaju:

- Otkako smo čuli da je ubijen, celo selo priča da ga je ubica namamio negde, mučki ubio, pa potom doneo u tu njivu i zapalio. Koliko mi znamo, Stanojević u tom delu sela nije imao zemlju, pa je čudno šta bi tražio tu, i to na Veliki petak.

Uzeo kredit

Kako kažu, pominje se da je Stanojević dugovao zelenašima. - Meštani svašta pričaju, pominje se da je imao neke dugove i da su ga likvidirali zelenaši jer nije imao da im vrati novac. Miroljub je digao kredit za farmu, ali ga nije redovno isplaćivao i trebalo mu je novca da ga otplati. Navodno, zato je uzeo pare pod kamatu - kaže jedan komšija. Kako dodaje, Stanojević ni sa kim u selu nije bio u sukobu ili svađi. - Ovakav zločin je nezapamćen u našem kraju.

Sličan slučaj

Ubio komšiju na njivi

U septembru 2019. godine kod Malog Crnića, na samo 20 kilometara od mesta na kome je nađen mrtav Mile Stanojević, uhapšen je Jagoš R. (70) zbog sumnje da je na njivi ubio komšiju Ljubišu S. (59). Navodno, ubistvu je prethodila svađa, a kako su meštani ispričali, komšije su duže vreme imale narušene odnose.

Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto Ilustracija Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja