KO JE RAKA DILINGER KOME SU KAVČANI UBILI SINA: Stanišić bio blizak Arkanov prijatelj, a telo njegovog potomka spržili kiselinom
Foto: facebook, Privatna Arhiva, detective-info.com.ua

detalji

KO JE RAKA DILINGER KOME SU KAVČANI UBILI SINA: Stanišić bio blizak Arkanov prijatelj, a telo njegovog potomka spržili kiselinom

Crna Hronika -

Istražni organi u Crnoj Gori sumnjaju da su članovi kavačkog klana, na čelu sa vođama Slobodanom Kašćelanom i Radojem Zvicerom, telo Nikole Stanišića, sina Radoslava Stanišića, zvanog Raka Dilinger, posle ubistva odneli na šumovito brdo u okolini Nikšića i tamo ga spržili kiselinom.

Radoslav Stanišić, poznatiji kao Raka Dilinger, važio je za bliskog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana. Učestvovao je u organizovanju Arkanovog spektakularnog bekstva iz švedskog zatvora, a bio je i njegov izaslanik i predstavljao ga kao kuma na svadbi Đovanija di Stefana i Minje Stanić u Italiji.

Spajalo ih je i suparništvo s Vanjom Bokanom, jednom od ključnih figura u švercu duvana na Balkanu. Raka Dilinger pripadao je grupi ljudi iz beogradskog podzemlja, među kojima su bili Veselin Vukotić, Jusuf Bulić, Darko Ašanin, Radislav Matić Beli, Dušan Stanimirović Nane, Andrija Lakonić i drugi, koji su za savezni SUP obavljali likvidacije političkih emigranata u Evropi.

Željko Ražnatović Arkan, Arkan
foto: Printscreen Youtube/ WAR NEVS

O njegovom uticaju u podzemlju govori i činjenica da je Darka Ašanina izbacio iz biznisa s kockarnicama na Kopaoniku i u Herceg Novom. Inače je i sam bio strastven kockar...

Dilinger je bio i kum Ljubomira Dapčevića, vlasnika brojnih lokala i kockarnica u Beogradu kojeg je, zajedno sa ćerkom koja je s njim sedela u „Maderi“, 2010. ubila bivša žena.

Raka Dilinger bio je suvlasnik kasina „Randevu“, čije je otvaranje bilo planirano za leto 1997. u hotelu "Maestral" u Miločeru. Međutim, ubijen je pre toga: u ranu zoru, poslednjeg dana februara 1997. godine, nepoznati ubica ispalio je u njega rafal iz „kalašnjikova“ dok je sa prijateljima izlazio iz hotela „Mogren“. Pogođen je s četiri metka i prevezen u bolnicu, gde je izdahnuo. Utvrđeno je da se ubica nalazio na terasi budvanskog hotela, odakle je ispalio rafal na Dilingera. Tu je pronađena puška, kao i čaure, ali je ubica do danas ostao neotkriven.

Istraga je pokazala da mlađi Stanišić nije ubijen 1998, kako se dosad mislilo, već u avgustu 2020. godine. On je, navodno, lažirao svoju smrt i svih ovih godina se skrivao u inostranstvu. Pretpostavlja se da su mu u tome pomogli saradnici bliski Željku Ražnatoviću Arkanu, nekadašnjem prijatelju njegovog oca.

Slobodan Kašćelan
foto: Privatna Arhiva

Ostaci tela u šumi

Prema navodima izvora iz crnogorskog tužilaštva u toku potraga za ostacima Dilingerovog naslednika i da se sumnja da se tragovi nalaze na severozapadu Crne Gore, u šumi na jednom brdu.

- Za zločin je osumnjičeno 14 "kavčana", a kao organizator je označen Slobodan Kašćelan, njihov prvi čovek. Istraga je pokazala da su oni izvesno vreme pratili mlađeg Stanišića i da su posle zločina njegovo telo automobilom prevezli na brdo, gde su ga, navodno, spržili hemijskom supstancom kako bi uklonili dokaze. Veliki broj inspektora i forenzičara radi na slučaju, a trenutno se pretražuje potez od oko 80 kilometara u tom šumovitom predelu - objašnjava sagovornik.

Radoslav Stanišić
foto: foto Dan

Kako dodaje, iako su šanse da se otkrije validan trag male, ključni dokaz mogao bi da bude prevozno sredstvo kojim je žrtva dovezena na brdo, ali i reč eventualnog svedoka saradnika.

- Budući da je telo, kako se sumnja, sprženo kiselinom, male su šanse da će se pojaviti bilo kakav trag. Međutim, slučaj bi mogao da reši automobil kojim je Stanišić dovezen u šumu. To vozilo je verovatno uništeno, ali bi i najmanji detalj bio dovoljan da se stavi tačka na slučaj. Inspektori već pritiskaju osumnjičene „kavčane“ da progovore, a uskoro bi neko od njih mogao da prihvati status svedoka saradnika i otkrije neophodne informacije - podvlači izvor.

Radoje Zvicer
foto: detective-info.com.ua

Zvicer se krije u Južnoj Americi?

Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana, u bekstvu je od hapšenja Veljka Belivuka, njegovog saradnika iz Beograda. Kako je objavljeno, on je sumnjao da će neko od uhapšenih članova Veljine grupe progovoriti pred policijom i otkriti zločine koje je počinio u prethodnih nekoliko godina u Srbiji i Crnoj Gori. Navodno, on je najpre pobegao na Kosovo i Metohiju, odakle je uz pomoć albanske mafije otputovao u Južnu Ameriku. Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, izjavio je da srpske vlasti imaju informaciju o njegovoj lokaciji.

(Kurir.rs/Alo!)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track