Najnovije vesti

MALI MARE BIO JE NAJLUĐI REVOLVERAŠ 90-TIH! Otimao bogatima jer su j*jare koje pljačkaju narod, pa BRUTALNO UBIJEN SA 18 GODINA
Foto: printscreen

robin hud sa dorćola ubijen pre 26 godina

MALI MARE BIO JE NAJLUĐI REVOLVERAŠ 90-TIH! Otimao bogatima jer su j*jare koje pljačkaju narod, pa BRUTALNO UBIJEN SA 18 GODINA

Crna Hronika
22:30h

Marko Borak, mladić sa Dorćola, bio je ogorčen na sve koji su se devedesetih preko noći obogatili dok je običan narod grcao u siromaštvu i zbog toga je rešio je da uzme pravdu u svoje ruke.

Iako tada još uvek maloletan, postao je strah i trepet Dorćola, o čemu govori grafit: "Vi koji dolazite, pazite se Malog Mareta!"

Pucao je na mnoge opasne momke, dizao im u vazduh lokale i automobile, otimao im novac i delio siromašnim komšijama, zbog čega su ga zvali Robin Hud. Voleo je da kaže da otima bogatašima jer su „j*jare koje, takođe, pljačkaju narod“. Skončao je na beogradskom asfaltu maja 1995. godine.

Mali Mare je, kao tinejdžer, početkom devedesetih gledao kako pošten svet propada, dok se oni sa dna društvene lestvice naglo bogate. Uzeo je pravdu u svoje ruke i počeo da maltretira novu elitu. Bacao im je bombe u lokale, postavljao eksploziv pod automobile, pravio im sačekuše, pucao im u noge i otimao novac koji je posle delio siromašnim komšijama. Imao je običaj da žrtvi telefonom najavi sledeći poduhvat. Nikada nije osuđen, jer svedoka njegovih zlodela nije bilo.

Kasnije, na suđenjima, bio je optužen za tri pokušaja ubistva, nanošenje teških povreda, podmetanja bombi, razbojničke krađe, izazvivanje opšte opasnosti... Za tako malo vremena, kazuju njegovi bliski prijatelji, napravio je više stvari, nego malo ko od poznatih imena prestoničkog podzemlja.

Marko Borak je tek zakoračio u punoletstvo kada je njegov život brutalno okončan na beogradskom pločniku. Mali Mare je otet i mučen, tako što su mu izrešetali noge i izbacili iz kola u ulici Svetozara Markovića gde je iskrvario do smrti. Navodno je ostavljern na stotinak metara od ustanove u kojoj je navodno radila njegova majka.

Posle njegove smrti, koja nikada nije rasvetljena, u novinama je sutradan osvanula čitulja njegove bake: "Rekla sam ti, nisi hteo da slušaš." Neki misle da je Mali Mare bio inspiracija za lik "Malog" koga glumi Nikola Đuričko u filmu "Do koske", koji se suprotstavlja starijim kriminalcima. Tripl Pipl su mu posvetili pesmu "Marko Borak imao je m.da".

Kurir.rs/Legende devedesetih

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja