ODSEČENA GLAVA JE GLAVA MOG MUŽA! PREPOZNALA SAM MU TELO I ŠIROKA LEĐA! Jezivo svedočenje žene nestalog GORANA VELIČKOVIĆA GOKSIJA
Foto: Ana Paunković, Stefan Stojanović MONDO, Zorana Jevtić, starsport

STRAVIČNO

ODSEČENA GLAVA JE GLAVA MOG MUŽA! PREPOZNALA SAM MU TELO I ŠIROKA LEĐA! Jezivo svedočenje žene nestalog GORANA VELIČKOVIĆA GOKSIJA

Crna Hronika -

Sigurna sam da je reč o njemu, rekla je Jelena Veličković, supruga nestalog Gorana Veličkovića, istražiteljima nakon identifikacije fotografija njegovog raskomadanog tela, koje su, kako se sumnja, slikali članovi klana Velje Nevolje

Jelena Veličković, supruga nestalog navijača Gorana Veličkovića Goksija (33), potvrdila je istražiteljima da je na fotografijama koje je je objavio MUP prepoznala delove tela svog muža, kog je, kako se sumnja, klan Veljka Belivuka ubio, odrubio mu glavu i iskasapio ga, saznaje Kurir.

Goran Veličković, inače navijač grupe Partizanovci, nestao je 3. avgusta prošle godine u centru Beograda. Nakon hapšenja kriminalnog klana početkom februara, u naredbi za sprovođenje istrage navedeno je da se ova organizovana grupa tereti da je Veličkovića namamila u vikendicu u Ritopeku, do koje ga je prevezao njegov poznanik Vuk Vučinić, i da su ga tamo, kako se sumnja, brutalno ubili.

Ritopek, Veljina vikendica
foto: Zorana Jevtić

Prijavila nestanak

- Veličkovićeva udovica istražiteljima je potvrdila da se na fotografiji, koju je klan i ranije preko aplikacije Skaj slao drugim ljudima, prepoznala svog supruga. Kako je navela, ona je sigurna da je reč o njemu, jer je prepoznala njegovo telo, široka leđa i odrubljenu glavu - navodi naš izvor i nastavlja:

- Jelena Veličković je ispričala i da je sa suprugom sedamnaest godina zajedno.

Kako saznajemo, ona je inspektorima objasnila da je kobnog avgustovskog dana odvezla supruga do Višegradske ulice, jer joj je on rekao da treba da se nađe sa drugom, ali da će se brzo vratiti kući.

Ritopek, Veljina vikendica
foto: Zorana Jevtić

- Pošto joj se muž nije javljao, ona je kontaktirala s njim preko prijatelja, a sa njegovog broja su stizale poruke da će doći kasnije, da je u gužvi i da spava. Goranovom drugu su se poruke učinile čudnim, naročito jer osoba koja je odgovarala nije dala odgovor na njihovo „kontrolno pitanje“, odnosno da li komuniciraju s pravim čovekom - priča izvor:

- Jelena je pojasnila da je dan posle nestanka supruga otišla u policiju, a 5. avgusta zvanično prijavila njegov nestanak.

Nije sumnjala

Veličkovićeva supruga je ispričala i da se poznaje s porodicom Vuka Vučinića, jer se družila i s njegovom ženom, a posećivali su se na rođendanima i slavama.

- Ona je pojasnila da ju je posle nestanka zvala Vučinićeva supruga, koja je bila šokirana time što se dogodilo. Kada je Vučinić uhapšen i kada se u medijima pojavila informacija da je upravo on Veličkovića prevezao do Ritopeka, njih dve su se opet čule, a Jelena je tada istakla da u njih ne sumnja, niti je ikad sumnjala - dodaje izvor.

Ritopek, Veljko Belivuk
foto: Ana Paunković

U vikendici užasa u Ritopeku navodno su pronađeni DNK tragovi Gorana Veličkovića, te se sumnja da je upravo to mesto na kome je on ubijen.

- Navodno je u blizini kuće preko baznih stanica lociran i njegov telefon s aplikacijom Skaj, i to baš u danu kada je on otet - dodao je izvor.

I Radojević ubijen

Podsetimo, Kurir je juče otkrio da je porodica takođe nestalog navijača Zdravka Radojevića iz Koteža obaveštena da je njegov DNK trag nađen u vikendici Veljinog klana.

- Zdravkova rodbina dobila je u februaru informaciju da je uhapšena grupa za koju se sumnja da je otela i ubila Radojevića. Posle nekog vremena rečeno im je da je Zdravkov DNK nađen u dnevnoj sobi u Ritopeku. Radojevićeva udovica je potom pozvana u Specijalno tužilaštvo zajedno sa svim porodicama za koje se sumnja da su porodice ubijenih osoba - rekao je tada izvor Kurira blizak ovoj familiji.

I Radojević je na sličan način otet kao i Velečković i Milan Ljepoja, tako što su mu rekli da dođe na određeno mesto, isključi mobilni ili da ga ne ponese i da ne govori kuda ide.

- Još na ulasku u vikendicu, kako se sumnja, članovi klana Belivuka bi elektrošokom omamili žrtve, vezivali ih i ubijali posle torture i mučenja. Sve to su snimali, potom bi ih raskomadali u kupatilu, a delove tela su, kako se veruje, palili, pržili kiselinom pa zakopavali, bacali u reku ili mleli u mašini za mlevenje mesa u tajnom bunkeru u vikendici - kaže izvor.

Motiv za ubistvo Veličkovića

Sumnjali da Goran radi sa „škaljarcima“

Navodno, motiv za likvidaciju Veličkovića bio je to što su Belivuk i ekipa sumnjali da on sarađuje sa suprotstavljenim škaljarskim klanom.

- Pre smrti je mučen da bi dao šifru svog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj. Navodno, hteli su da dođu do kontakata Goksijevog šefa, koji važi za visokopozicioniranog saradnika škaljarskog klana, ali i drugih njemu bliskih ljudi iz sveta kriminala. Sumnja se da su sliku odrubljene glave Veličkovića slali „škaljarcima“, ali i razmenjivali međusobno - rekao je ranije naš izvor.

Goran Veličković, Goran Veličković Goksi
foto: Privatna arhiva

Aleksandar Vulin, ministar policije

Svaka grupa koja nastane posle ove biće manje opasna

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je juče na skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove da kriminalci moraju da znaju da će biti predmet ozbiljnog rada policije, da će biti uhapšeni i procesuirani, jer kada znaju da krivična dela koja čine postaju statistika, onda se osmele i ponavljaju ih.

- Stopa ukupnog kriminala na teritoriji Srbije od oktobra do decembra prošle godine smanjena je za 10,5 odsto. Uspeh države i policije treba ceniti po tome da svaka organizovana kriminalna grupa koja nastane posle kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića bude manje organizovana, opasna i kraća u trajanju - rekao je, između ostalog, ministar Vulin.

zaplena
foto: MUP Srbije

Pali u februaru

Ubistva, otmice, droga

  • Veljko Belivuk i Marko Miljković označeni su kao vođe grupe
  • Uhapšeni su 4. februara, kao i još 17 članova ove kriminalne organizacije
  • Terete se da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe Principi
  • Osumnjičeni su i za krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnih dela, neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, dok su dvojici iz grupe na teret stavljeni i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nastavak istrage u ritopeku

Rupa na pomoćnoj prostoriji Veljine vikendice

Ritopek
foto: Zorana Jevtić

Istražitelji su juče navodno našli još jednu tajnu prostoriju u vikendici u Ritopeku. Međutim, reporteri Kurira juče su otišli u Ritopek i osim Žandarmerije, koja obezbeđuje ovaj objekat, nisu zatekli druge pripadnike MUP, niti forenzičare. Ono što je primetila naša ekipa jeste rupa na jednom od pomoćnih objekata kuće, koje nije bilo ranije. Očigledno da su istražitelji pročešljali i taj deo vikendice.

Ritopek, Veljko Belivuk
foto: Zorana Jevtić

Forenzičari o mašini za mlevenje mesa

DNK ostaje neograničeno

DNK povređenih u nekom krivičnom delu ostaje neograničeno na predmetima kojima je to delo izvršeno, ali utvrđivanje kome pripada može biti neprecizno ukoliko je pomešano više DNK, pojasnili su forenzičari govoreći o navodima da su u industrijskoj mašini za mlevenje mesa koju je koristila kriminalna grupa Veljka Belivuka pronađeni ljudski tragovi. Forenzčar Oliver Stojković kaže da biološki materijal svake osobe, pogotovo povređene u nekom krivičnom delu, može biti sačuvan i hiljadama godina.

Ritopek, veštačenje
foto: MUP Srbije

- Podrumske prostorije su dobri uslovi za čuvanje bilo kog biološkog materijala, pa i ljudskog - rekao je Stojković.

Forenzički genetičar Dušan Keckarović pojašnjava da u mašini mogu biti i životinjski tragovi, jer je to industrijska mašina za mlevenja mesa, te da je potrebno pronaći i izdvojiti humane, odnosno ljudske tragove.

- Našli ste trag tkiva, snimili, izolovali DNK, dobili genetički profil, humani materijal, pa ste ga upoređivali. U tom smislu imate proceduru. Teško je iznad četiri osobe da dobijete statistiku kojom sa sigirnošću možete da potvrdite da je to nečiji trag. U mešanom tragu imate problem, morate da dokažete čija je ta krv - kazao je Keckarović.

Crni spisak

Nestali

  • Jovo Kecman
  • Goran Mihajlović
  • Filip Marjanović
  • Vukašin Gošović
  • Aleksandar Gligorijević
  • Strahinja Marković
  • Ljubomir Lainović

Veruje se da su u kući ubijeni

  • Goran Veličković
  • Milan Ljepoja
  • Lazar Vukićević
  • Zdravko Radojević
stampano izdanje 12.05.2021
foto: Kurir

DANAS POKLON U DNEVNIM NOVINAMA KURIR! SASOMANGE.RS OGLASNIK: Oglasi za kupovinu i prodaju nekretnina, automobila, telefona…

Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti na poklon Sasomange.rs oglasnik na 32 strane sjajnog papira gde ćete pronaći mnogo sadržaja, kao i veliki broj najrazličitijih oglasa.

U Sasomange oglasniku ćete naći odabrane oglase za kupovinu i prodaju stanova, kuća, placeva, garaža, automobila, telefona, televizora, miksera, muzičkih instrumenata, nameštaja... Bukvalno za bilo šta!

Sasomange je novi onlajn oglasnik, koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme, a svake srede uz dnevne novine Kurir dobijate na poklon selekciju besplatnih malih oglasa. Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 450.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija. Sasomange – jedno mesto na kom ima sve!

Ukoliko želiš da se oglašavaš unutar Sasomange.rs oglasnika, kontaktiraj prodaju na sasomange.prodaja@sasomange.rs i obezbedi svoje mesto u sledećem izdanju oglasnika.

Sasomange
foto: AMG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track