ŠOK-FOTKE POSLALE NA ROBIJU BIVŠEG ZAMENIKA GRADONAČELNIKA BORA: Ljubio maloletnicu (15), a sad ide godinu dana u zatvor
Foto: Facebook printscreen

presuda

ŠOK-FOTKE POSLALE NA ROBIJU BIVŠEG ZAMENIKA GRADONAČELNIKA BORA: Ljubio maloletnicu (15), a sad ide godinu dana u zatvor

Crna Hronika -

Viši sud u Zaječaru potvrdio je danas presudu Osnovonog suda u Boru, gde je Branko Perić (61), bivši gradonačelnik Bora, osuđen na godinu dana zatvora u kućnim uslovima zbog polnog uznemiravanja.

Branko Perić, Bor, maloletnica
foto: Printscreen Facebook

Ova presuda postala je pravosnažna. Perić, koji je tada bio zamenik gradonačelnika Bora, u središte skandala dospeo je nakon što su pre dve godine - fotografije na kojima se on strasno ljubi i grli sa devojčicom starom tek 15 godina, osvanule na društvenoj mrežu "Fejsbuk".

Slike su ubrzo sklonjene, ali ih je, u međuvremenu, video i sačuvao veliki broj ljudi. Podsetimo, Perić je, nakon dokaznog postupka i suđenja, oglašen krivim i određena mu je kazna od godinu dana zatvora u kućnim uslovima, što znači da ne može da napusti prostorije u kojima živi u tom period, kao ni da ih, bez elektronskog nadzora, napušta.

U protivnom, preti mu da će se ova prvostepena presuda preinačiti u kaznu zatvora od godinu dana. Inače, kada su ove fotografije izazvale burne reakcije javnosti od Perića je zatraženo da podnese ostavku. On je to i učinio, a kao razlog zbog čega se povlači sa funkcije naveo je da su u pitanju "lični razlozi".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja