POČELO SUĐENJE RAŠČINJENOM SVEŠTENIKU IZ KALUĐERICE Zoki Plavooki za Kurir: Nisam kriv! Proganjala me je, sve je izmislila
Foto: Kurir.rs, Facebook

U Višem sudu u Beogradu

POČELO SUĐENJE RAŠČINJENOM SVEŠTENIKU IZ KALUĐERICE Zoki Plavooki za Kurir: Nisam kriv! Proganjala me je, sve je izmislila

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo suđenje raščinjenom svešteniku iz Kaluđerice Zoranu M. (60).

On se tereti da je zloupotrebom položaja obljubio devojku iz svoje parohije, koja je sa njim i zatrudnela.

Suđenje se održava iza zatvorenih vrata, jer je zatvoreno za javnost.

- Nisam kriv. Dotična devojka me je proganjala. Slagala je apsolutno sve, i da je trudna, ali i da je abortirala. Htela je da mi namesti aferu! Namerno je dolazila na večernje liturgije i znao sam da hoće da me namesti - rekao je za Kurir raščinjeni sveštenik ispred suda i dodao:

- Ništa nisam imao sa njom. Svi popovi su bežali od nje, a meni je bilo žao iako sam znao da će da me namesti. Sve je izmislila, a čak je neko pokušao i dva puta da me ubije. Inače, nakon hapšenja u decembru prošle godine, Zoran M. se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio ćutanjem.

Podsetimo, sada raščinjeni sveštenik zvani Zoki Plavooki, navodno je obljubio maloletnu devojčicu (17), koja je ostala trudna, a nakon toga abortirala. Zbog neprimerenog ponašanja prema vernicima, a posebno ženama, pokojni patrijarh Irinej raščinio ga je u avgustu prošle godine. Zoran je do tada služio u crkvi u beogradskom naselju Kaluđerica. Ukoliko sud utvrdi da je Zoki Plavooki kriv njemu preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

(Kurir.rs / B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track