ZVICER SE OGLASIO I PROGOVORIO O ĆEVAPIMA I LJUDOŽDERIMA! Vođa kavčana otkrio kad će doći u Srbiju! (FOTO)
Foto: detective-info.com.ua, Printscreen

javno

ZVICER SE OGLASIO I PROGOVORIO O ĆEVAPIMA I LJUDOŽDERIMA! Vođa kavčana otkrio kad će doći u Srbiju! (FOTO)

Crna Hronika -

Advokat Radoje Zvicera, za kojim se inače traga, po prvi put obratio se javnosti preko pisma, koje je posla redakciji Kurira.

Inače, odbegli Radoje Zvicer, bezbednosne službe regiona, predvođene srpskim operativcima iz MUP i BIA, locirale su navodnog vođu kavačkog klana, u jednoj od zemalja Južne Amerike. Navodno, Zvicer stalno menja boravište, a sumnja se i da koristi nekoliko falsifikovanih pasoša.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, Srbija je za njim raspisala poternicu zbog sumnje da je rukovodio Belivukovom i Miljkovićevom grupom. Dvojica osumnjičenih, kako je Kurir pisao, boravila su u poseti Zviceru u Kotoru u januaru ove godine, neposredno pred hapšenje.

- Zvicer je prošlog leta izbegao atentat u Ukrajini i verovao je da je napad na njega organizovao "pink panter" Milan Ljepoja, koji je potom nestao u Beogradu. Istražitelji sumnjaju da je Ljepoja ubijen u Ritopeku, i to upravo po Zvicerovom nalogu - objasnio je nešto ranije naš sagovornik.

Pismo njegovog advokata prenosimo u celosti:

Kao branilac Radoja Zvicera koga zastupam u postupku red tužilaštvom za organizovani kriminal želim da naglasim sledeće:

Sve što je izgovoreneo protiv Radoja Zvicera u dnevnim medijima apsolutno nije istina

- Radoje Zvicer nema niakve veze sa izvršenjem bilo kog krivičnog dela koje je izvršeno na teritoriji Srbije

Radoje Zvicer
foto: Printscreen

- Radoje Zvicer nema nikavih saznanja o izvršenju bilo kog krivičnog dela na teritoriji naše zemlje

- Radoje Zvicer nije okrivljeni u postupku koji se vodi protiv Belivuk Veljka pred Tužilaštvom za organizovani kriminal

- Svako povezivanje Radoje Zvicera sa bilo koji krivičnim delom i navođenje "ćevapa" "hanibala", "ljudoždera" predstavlja najbezobzirnije uvrede i neistine izrečene prema njemu

- Radoje Zvicer je porodičan i pošten čovek i takvi naslovi i tekstovi upereni su kako protiv njega tako i protiv njegove porodice

- Radoje Zvicer i ja kako njegov branilac ne tražimo ništa više od zakonitog i korektnog vođenja postupka pred nadležnim državnim organima, uz poštovanje ljudskih prava, ne mešanja u rad tužilaštva, kao i da se prestane sa izmišljotinama i hajkom protiv mog klijenta

- Zaštitu prava Radoja Zvicera tražićemo pred nadležnim državnim organima Republike Srbije, a obratićemo se i nadležnim međunarodnim institucijama i stranm ambasadama, a sve u cilju poštovanja osnovnih ljudskih prava i zakonitog vođenja postupka

- Radoje Zvicer biće dostupan nadležnim organima Republike Srbije, počev od tužilaštva i suda, kada bude uveren da će postupak protiv njega biti u skladu sa zakonom i bez pritisaka na rad tužilaštva i suda od strane bilo koga, napisao je advokat Radoja Zvicera.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da su pripadnici klana Veljka Belivuka pravili ćevape od ljudi i slali ih Radoju Zviceru, vodi kavačkog klana.

- Taj Zvicer je, kad ga neko iznervira, od Belivuka tražio da mu pošalje ćevape. I Belivukovi koljači su zaista ljude ubijali, mleli ih u industrijskoj mašini za meso, pravili ćevape i slali ih Zviceru. Pre nego što ih ubiju, oni su svoje žrtve najstrašnije mučili. Sekire koje su nađene u tajnom bunkeru služile su za jezivo iživljavanje. Utvrđeno je da su nekim žrtvama gurali sečivo sekire u anus ili im sekli tetive, a nekima su čekićima razbijali zglobove i glavu - rekao je, između ostalog, Aleksandar Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track