Najnovije vesti

TOCILO DOBIO 17 GODINA ROBIJE: Poznat kao najveći diler heroina u Srbiji, zakopanu drogu uvek obeležavao prepoznatljivom slikom
Foto: MUP Srbije, Privatna Arhiva

stigla ga kazna

TOCILO DOBIO 17 GODINA ROBIJE: Poznat kao najveći diler heroina u Srbiji, zakopanu drogu uvek obeležavao prepoznatljivom slikom

Crna Hronika
16:52h

Mladen Novaković, zvani Tocilo iz Amerića kod Mladenovca osuđen je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu na 17 godina zatvora zbog šverca droge.

Istom presudom, Saša Nikolić je kažnjen sa 11 godina zatovra, a Velibor Cvetanov sa 10 godina robije.

Tocilo je, podsetimo, uhapšen u novembru 2019. godine zbog sumnje da je organizovao narko-grupu koja je ovom drogom snadbevala veći deo Srbije. Policija je tada zaplenila 77 kolgrama heroina i 200 grama kokaina.

Mladen Novaković Tocilo, droga
foto: MUP Srbije

Tocilu su lisice na ruke stavljene u novembru 2019. godine, u šumi u okolini Mladenovca, gde je 33 kilograma heroina izuzetne čistoće pakovao u "štek". Ostatak droge koji je oduzeto od Tocilove ekipe, nađen je dan posle hapšenja.

Heroin je bio sakriven u specijalno napravljenim burićima zakopanima i prekrivenima zemljom.

Mladen Novaković Tocilo, droga, heroin
foto: MUP Srbije

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Novakovića da je organizator krimnalne grupe koja je uhapšena u novembru 2019. Kod njih je tada pronađeno 33 kilograma čistog heroina upakovanog u "štek" u šumi u okolini Mladenovca. Nikolić i Cvetković sumnjičili su se da su radili za Novakovića.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja