SLUČAJ KANTRIMEN I DALJE TRESE SRBIJU! SUMNJIVO: Ana Divac u svoju odbranu sad uvela šnajderku!
Foto: Marina Lopičić, Aleksandar Jovanović, MUP

DA LI NEŠTO KRIJE?

SLUČAJ KANTRIMEN I DALJE TRESE SRBIJU! SUMNJIVO: Ana Divac u svoju odbranu sad uvela šnajderku!

Crna Hronika -

Snežana Divac koja je dovođena u vezu sa saobraćajkom u kojoj je 2014. stradao Luka Jovanović, tek sada ispričala da je preko šnajderke stupila u kontakt sa porodicom poginulog mladića.

Snežana Ana Divac, supruga proslavljenog košarkaša Vlade Divca, progovorila je o aferi "kantrimen", saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u junu 2014. u kojoj je nastradao Luka Jovanović (21) na Brankovom mostu u Beogradu, gde je prvi put navela kako je preko svoje šnajderke stupila u kontakt sa porodicom poginulog mladića.

nastradali mladić luka jovanović
nastradali mladić luka jovanović

Slučaj "kantrimen" godinama intrigrira javnost i pored toga što je za nesreću osuđen vozač "kantrimena" Marko Milićev, koji je pre dve godine izašao na slobodu, jer se pričalo kako je Snežana Divac "umešana u aferu" i da se iza svega krije "nešto sumnjivo". Podsetimo, u to vreme pričalo se da je automobi kojim je udaren mladić navodno bio njen.

osuđeni marko milićev
osuđeni marko milićev

Nakon sedam godina Snežana Divac dala je ispovest za "Nedeljnik" u kome navodi da je iz novina saznala da je dovode u vezu sa nesrećom i da je tada bila u Dominikanskoj Republici.

Snežana ana Divac

Jedina istina je da su ta kola nestala

Divac je za Nedeljnik istakla i da sporna kola koja su naletela na Luku Jovanovića kobne večeri na Brankovom mostu nikada nisu nađena.

- Jedina istina u celoj priči je da su ta kola nestala, da ih kamera nije snimila i da se krije vlasnik tih kola. Zašto i čija su - stvarno ne znam, mogu samo da pretpostavim. Nekoliko dana posle moje posete roditeljima poginulog mladića izašli su njegov otac i maćeha i rekli da sam im sumnjiva jer sam sanjala njihovog sina i da ga ne bih sanjala da mi je savest čista. Tako da sam prvi nalet optužbi dobila po osnovu toga da su možda moja kola, a drugi da sam možda to ja, jer sam sanjala, a i gatara je rekla da je plava žena. Najmoćnije od svega je što su tabloidi stavili moju sliku i moja „mini-moris“ kola, i nisam mogla da ih tužim, jer nigde jasno nikada nisu rekli da to ima veze sa mnom. Samo toliko o tome koliko je lako manipulisati ljudima - priča ona.

Putovanje duše

Snežana je objasnila kako i preko koga je stupila u kontakt sa roditeljima pokojnog mladića, a to je bila njena šnajderka, inače, dugogodišnja prijateljica Jovanovića.

- U tim mesecima mi se kuma udavala i išla sam kod šnajderke u Beogradu da ćerki i meni napravi haljine za venčanje. Šnajderka kod koje sam išla, ispostavilo se, bila je dugogodišnja prijateljica roditelja Luke Jovanovića. Oni su se kod nje raspitivali kako sam se ja ponašala pre i posle njegove pogibije - kaže Divac za Nedeljnik i nastavlja:

- Ona im je rekla da sam se normalno ponašala i zamolili su je ako može da im da njihov telefon i da bi voleli sa mnom da popričaju, jer mnoge stvari im nisu jasne i više nikome ništa ne veruju. Dala mi je njihov broj telefona i zamolila da se javim.

Divčeva ističe da je tek nakon tri meseca pozvala Jovanoviće.

- Bilo mi je glupo da ih pozovem, ali mi je bilo glupo i da se ne javim. Dvoumila sam se šta da radim. Došla sam svojim „minijem“ i parkirala ispred frizerskog salona njegove maćehe da bi i svojim očima videla da vozim „mini-moris“ - kaže ona i dodaje da je na sastanak ponela knjigu „Putovanje duše“, računajući da će ih to utešiti.

Lukin otac Bojan za Kurir 2018.

Još me muči uloga Snežane Divac u ubistvu moga sina

Bojan Jovanović, Lukin otac, dao je intervju 2018. godine Kuriru, u kom je, između ostalog, govorio o ulozi Snežane Divac u ovoj tragediji.

Bojan Jovanović
foto: Zorana Jevtić

- Ni danas nisam siguran da je Marko Milićev vozio automobil. Ni uloga Snežane Divac u celom ovom slučaju nije mi jasna. Ne znam zbog čega je dolazila kod supruge u lokal, zašto je baš mog Luku sanjala kad ima još dece koja su, kao i moj sin, tragično nastradala. Na to što je uradila gledam kao na lep gest, ali mi nije jasno čime je on izazvan. Niti smo bili bliski, niti smo se poznavali. Nije mi jasno ni zbog čega se posle toga odselila u Ameriku - pričao je tada za Kurir otac nastradalog Luke Bojan Jovanović o supruzi proslavljenog košarkaša Vlade Divca, za koju se u javnosti spekulisalo da je pravi vlasnik automobila kojim je Luka pregažen.

On kaže da se sa Snežanom Divac nikad nije sreo iako bi voleo da je mogao s njom da razreši sve nedoumice koje ga i danas more.

- Trebalo je da se vidimo, ali do toga nije došlo - ispričao je Jovanović.

Čista joj savest

- Rekla sam da sam sanjala Luku, ne pomišljajući u tom trenutku da mogu da budem osumnjičena i proganjana zato što nešto ili nekoga sanjam - rekla je ona i objasnila da nikada niko nije rekao da je ona vozila auto.

Ona dodaje da joj je u slučaju „kantrimen“ savest čista i da je svima oprostila.

- Svako će odgovarati za ono što je uradio na neki način. Odavno sam svima oprostila, jer ne želim ogorčena da živim ovaj život. Nije bilo lako, ali sam uspela i ponosna sam na sebe zbog toga - zaključuje Snežana Divac.

Međutim, prijatelj i rođaci Jovanovića, koji su molili za anonimnost, kažu da ima dosta neistine i nelogičnosti u ovom intervjuu.

- Snežana dosad nije pominjala šnajderku. Sumnjivo je otkud sada ta priča, i da li to nešto krije, sedam godina kasnije? Samo ona zna iz kog razloga nije govorila o šnajderki i kako je stupila u kontakt sa Jovanovićima. Snežana se i dosad oglašavala i demantovala sve navode u vezi sa slučajem, ali je ovo pomalo čudna situacija - pričaju prijatelji Jovanovića i dodaju:

Nelogične izjave

- Prilično ih je pogodilo sve ono što je Snežana rekla. Nije tačno da su oni tražili sastanak s njom preko šnajderke, nego ih je ona zvala i dogovorili su se da se vide. Lukin otac tada nije bio u stanju da razgovara, i tada je Sanja (Lukina maćeha, prim. aut.) preuzela sve na sebe. Izgubili su dete i imali su pravo da sumnjaju u svakog, a pogotovo što je od samog početka slučaj bio pokriven velom tajne - navode oni i napominju da Jovanovići nisu išli kod vračare, kao što je to tvrdila Divčeva.

- Vernici su i ne posećuju vračare. Imali su saznanja od jedne žene, koja im je navela da iza svega stoji neka „jaka žena“, a ne plava žena, kako Snežana to tvrdi. - objasnili su prijatelji Jovanovića.

Hronologija

Milićev četiri i po godine u zatvoru

Marko Milićev, Luka Jovanović, pregažen, poginuo, kantrimen, Brankov most, suđenje
foto: Printscreen
  • Marko Milićev je 25. jula 2014. „kantrimenom“ na Brankovom mostu u Beogradu pokosio Luku Jovanovića (21), a potom pobegao s mesta nesreće
  • Milićev je 10. avgusta 2014, letom za Istanbul, pobegao iz Srbije. Iz Turske je odleteo u Hongkong pa u Kinu
  • U gradu Šendženu uhapšen je 29. avgusta 2014. i ubrzo isporučen Srbiji
  • Milićev je pušten u martu 2019. na slobodu posle izdržane zatvorske kazne

Vlade Divac o slučaju „kantrimen“

Direktan udarac na moju porodicu

Vlade Divac
foto: EPA/ETIENNE LAURENT

Vlade Divac je pre nekoliko godina govorio o aferi „kantrimen“.

- To su opasne stvari, i rađene s ciljem. Oni su uzeli pod svoje oca poginulog mladića i manipulišu njegovim bolom u ostvarivanju svog cilja. Stavili su Snežaninu sliku na naslovnu stranu sa njenim „minijem“ - „mini-moris“, a ne „kantrimen“, i spinuju. Nađen je dečko koji je počinio saobraćajnu nesreću, sa dvoje-troje ili više svedoka, koji su sa njim bili u kolima i snimali u trenutku nesreće, i osuđeni su. Postoji snimak kola da je to evidentno „kantrimen“, koji niko nikada u mojoj porodici nije imao, ali se ne zna čija su kola. I ja mislim da se sa razlogom to krije, jer je toliko malo takvih kola kod nas, i to je jedna stvar. Druga stvar je da su ti koji kriju čiji je „kantrimen“ mogli da ništa ne kažu, ali su izabrali moju porodicu sa nekim razlogom. Ja ne znam koji je razlog i koju poruku nam šalju, ne znam šta treba da shvatim - rekao je tada Divac za Nedeljnik i naveo da je to direktan udar na integritet cele njegove porodice.

Lukina maćeha bez komentara

Luke nema i ništa ne može da ga vrati

Sanja Jovanović, maćeha Luke Jovanovića, za Kurir je juče istakla da ne želi da komentariše intervju Snežane Divac.

- Luka bi, da je živ, napunio 28 godina. U znak sećanja, njegovi prijatelji svake godine održavaju memorijalni turnir. Ove godine je bio humanitarnog karaktera i novac je prikupljen za lečenje dvoje dece. Lukina mladost je ugašena, a u našem domu tuga za ceo život - kaže tužnim glasom ona i dodaje:

- Tuga ne prolazi, samo se čovek navikne da je nosi. Najteža su porodična okupljanja, jer našeg Luke nema i ništa ne može da ga vrati. To je naša stvarnost i realnost. Pustimo ga da počiva u miru u nebeskom carstvu.

štampano izdanje, 11.6.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DANAS POKLON U KURIRU! IKONA SA FOTOGRAFIJOM MANASTIRA VISOKI DEČANI

Dnevne novine Kurir će svojim čitaocima tokom juna svakog petka poklanjati ikone u zlatotisku sa fotografijama najlepših pravoslavnih hramova na Kosovu i Metohiji. Danas ćete dobiti ikonu s fotografijom manastira Visoki Dečani.

Manastir Visoki Dečani je zadužbina kralja Stefana Dečanskog i cara Dušana. Gradnja je završena 1335. godine, a freske oko 1350. Manastir je posvećen Hristu Pantokratoru i Vaznesenju Gospodnjem – Spasovdanu. Ovaj manastir se nalazi na spisku Uneskove svetske baštine zajedno sa još tri manastira SPC pod imenom „Srednjovekovni spomenici na Kosovu“.

U petak, 18. juna, dobićete ikonu s fotografijom manastira Gračanica, a 25. Juna sa Crkvom Bogorodicom Ljeviškom.

Kao drugi poklon dobićete dodatak TV EKRAN

poklon
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA I POKLON SPECIJALNI DODATAK NA 8 STRANA: EURO 2020

štampano izdanje, Euro 2020 dodatak
foto: AMG

Čitajte KURIR!

Kurir.rs - B. Travica - J. Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja