Najnovije vesti

VOĐA KAVČANA OSTAO BEZ 100 MILIONA EVRA: Policija otkrila detalje šverca kokaina iz Ekvadora NA PAKETE UTISKIVAN SPECIJALNI ŽIG
Foto: Printscreen/Vijesti, Privatna Arhiva

razbijena narko mreža

VOĐA KAVČANA OSTAO BEZ 100 MILIONA EVRA: Policija otkrila detalje šverca kokaina iz Ekvadora NA PAKETE UTISKIVAN SPECIJALNI ŽIG

Crna Hronika

Policija na Malti zaplenila je 740 kila kokaina vrednosti 100 miliona evra koji je pripadao ozloglašenom crnogorskom kavačkom klanu.

Šverc droge finansirao je vođa kavčana Radoje Zvicer i šefovi srpskog i slovenačkog ogranka tog klana Veljko Belivuk (35) i Klemen Kadivec (30).

Prema pisanju lokalnih medija velika količina narkotika otkrivena je na brodu koji je bio na putu iz Ekvadora ka luci Kopar u Sloveniji.

- Policija je pregledala 1.080 kutija banana, a 37 kutija je sadržalo ukupno 740 paketa kokaina za koji je potom laboratorijski utvrđeno da je vrlo visoke čistoće. Da je ta droga stigla na ulicu vredela bi 100 miliona evra - prenosi portal Tajm ov Malta.

Istragom je utvrđeno da je nabavku i krijumčarenje 740 kilograma kokaina finansirao zloglasni crnogorski kavački klan i njegove ispostave u Sloveniji i Srbiji.

- Na čelu mafije je Radoje Zvicer koji je u bekstvu. Ogranak te bande u Sloveniji vodio je Klemen Kadivec, a u Srbiji Veljko Belivuk. Oni su planirali da kokain najvećim delom rasture na teritoriji Austrije i Nemačke, a to je trebalo da organizuje blizak Belivukov saradnik Dario Đorđević Dekster. Međutim, taj plan je propao nakon što je prošlog meseca u Sloveniji uhapšeno 60 pripadnika kavačkog klana, među kojima je bio i Kadivec, a nedavno u Beogradu i Austriji Dekster i njegova banda - piše portal.

Policija je utvrdila da je mafija imala ustaljenu proceduru nakon što bi kokain stigao u luku Kopar. Naime, slovenačka ekipa bi pretovarila drogu i na svaki paket bi utisnula žig sa srpskim grbom sa četiri ocila.

Zatim su paketi prevoženi kamionima u količinama do 42 kilograma nedeljno po turi. U nekim slučajevima drogu su prevozila i po dva kamiona istovremeno što znači da su prebacivali više od 80 kilograma nedeljno. Droga je uglavnom krijumčarena u Austriju i Nemačku. Odatle je distribuciju kokaina preuzimao Dario Đorđević Dekster.

Mafijaška ubistva

Policija je otkrila da je Dario Đorđević Dekster umešan u likvidaciju Dragana Ristića Čađe (61), vlasnika restorana "Košuta", ubijenog u septembru prošle godine u Kaluđerici.

Takođe postoje dokazi koji ukazuju na to da je 17. oktobra prošle godine organizovao ubistvo pripadnika bande "Pink panteri" Aleksandra Šarca (35) u Tržnom centru "Ušće" i da je učestvovao u ubistvu Lazara Vukićevića (31) u Ritopeku.

Podsetimo, Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković i još 20 pripadnika njihovog mafijaškog klana uhapšeni su 4. februara i otad su u pritvoru. Terete se da su pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Principi" ubijali, reketirali i preprodavali ogromne količine droge.

Bili su praktično ispostava zloglasnog crnogorskog kavačkog klana u Srbiji. Policija ima dokaze da su u zloglasnoj kući u Ritopeku, koju je koristio ovaj klan, ubijena najmanje tri muškarca čija su tela raskomadana i samlevena u industrijskoj mašini za meso, pronađenoj u tajnoj prostoriji iza garaže.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track