Najnovije vesti

NE ŽELIM SAŠU VIŠE DA VIDIM U ŽIVOTU: Potresni detalji sa suđenja bahatom vozaču koji je vozeći pijan i bez dozvole ubio druga
Foto: Marko Smiljković, Instagram

priznao krivicu

NE ŽELIM SAŠU VIŠE DA VIDIM U ŽIVOTU: Potresni detalji sa suđenja bahatom vozaču koji je vozeći pijan i bez dozvole ubio druga

Crna Hronika
16:27h

Saša Blagojević (28) iz Niša priznao je "da je kriv" za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao njegovog drug Srba Živković (20) koji je bio na mestu suvozača. Tragedija se dogodila na Bulevaru Nikole Tesle kod Naučno tehnološkog centra.

Živković je 1. novembra prošle godine pošto nije video kružni tok, skrenuo u desno, razvalio betonsku žardinjeru i bočnim delom udario u noseći stub zgrade "Niš auta". On se prema veštačenju kretao 108 kilometara na sat, iako je u zoni kružnog toka ograničenje 30 km/h.

Srba Živković
foto: Marko Smiljković

- Odvezli smo dve drugarice kući i u povratku sam pogledao Srbu, a on je gledao u telefon. Pogledao sam prema putu i na sekundu sam video kružni tok i nekakvu belu tačku. Sledeće čega se sećam je da se budim zadihan u smrskanom automobilu.

Dozivao sam Srbu pored mene, stavljam mu ruku na srce da vidim da li je živ. Sav sam drhtao. Molio sam se za njegov život. I danas ne mogu da spavam, na terapiji sam - rekao je Živković.

Srba Živković, Poginuo, mladić
foto: M.S.

On je na pitanje da li je Srba bio vezan odgovorio "da ne zna". Na sudu je rečeno da je Živković i ranije uhvaćen da vozi bez dozvole. Ovaj momak koji je svojom bahatošću oduzeo mladi život, izvinio se porodici žrtve i molio da mu oproste. On je rekao da je odmah zvao Srbinog brata kako bi javio ocu.

- Ne želim Sašu više da vidim u životu. Znam da je moj sin bio vezan. Ništa mi sada ne znači i da ode u zatvor, nije mi to nikakva satisfakcija jer mog sina nema - rekao je otac poginulog momka Miloš Živković na sudu.

Na sledećem ročištu svedočiće medicinski veštaci.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja