JOTKA ZAVAPIO NA SUĐENJU U SPECIJALNOM SUDU: Sudija, čudne su vam odluke, Šarić u zatvoru ima intimne posete, a meni ih ne date
Foto: Printscreen

nije mogao da prećuti

JOTKA ZAVAPIO NA SUĐENJU U SPECIJALNOM SUDU: Sudija, čudne su vam odluke, Šarić u zatvoru ima intimne posete, a meni ih ne date

Crna Hronika -

Zoran Jotić zvani Jotka zavapio je juče da mu se olakšaju zatvorski dani juče u nastavku suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi koja se tereti za udruženo vršenje različitih krivičnih dela od maja 2018. do 17. jula 2019. godine.

- Sudija, imam pravo samo na dva telefonska razgovora mesečno, što je mnogo manje nego što imaju svi drugi kod mene u bloku. Zato imam primedbu na vas i ovo veće jer jedino (Igor Gajić) Gaja i je imamo po samo dva telefonska razgovora od po 15 minuta dok na primer Predrag Koluvija ima osam mesečno. Svi oko nas imaju po četiri ili osam razgovora telefonom pa mi sudija recite da li greši pet-šest drugih veća ili samo vaše?! Neko ne postupa po zakonu - jadikovao je kruševački don na suđenju u Specijalnom sudu.

Ubrzo je spomenuo i kralja kokaina Darka Šarića i njegov navodno povlašćeni tretman u Centralnom zatvoru.

- Čudne su vaše odluke sudija, jer izjednačavate posete od sat vremena sa telefonskim razgovorima od po 15 minuta, a to nije isto. Pisao sam vam molbu da imam bračnu posetu sa Marijom Jotić sa kojom više nisam u braku, ali jesam u vanbračnoj zajednici i niste mi dozvolili intimni susret sa njom. Darko Šarić, koji je na mom krilu u bloku, ima bračne posete svaka dva meseca, Darko Vesković takođe, a ja nemam. Molim vas da poštujete zakon - rekao je Jotić vidno nezadovoljan.

Pre nego što je naložila preslušavanje prisluškivanih razgovora iz automobila Jotićeve grupe kojoj se sudi, sudija je odgovorila Jotiću na primedbe ističući da uvek postupa u skladu sa zakonskim propisima.

- Po zakonu je četiri maksimalan broj poseta u zatvoru i ja se toga držim, a bračne posete nisu predviđene zakonom. Ja se ponašam isto prema svima kojima sudim - rekla je sudija Zorana Trajković.

Jotić je u nastavku suđenja tokom preslušavanja tajno snimljenih razgovora sa takođe optuženima Igorom Gajićem, Ivom i Vukom Petrovićem i Sašom Zorajom, kao i sa drugim osobama iz okruženja, pred sudom negirao da su bili pomagači Stefana Radulca, koji se tereti da je po Jotićevom nalogu ubio kriminalca Dejana Stankovića Ždrokinca i njegovog sina Vojina. Ubistva Stankovića su, tvrdi tužilaštvo, bilo osveta za likvidaciju Gorana Petrovića Pete, kriminalca iz Kruševca i veoma bliskog Jotićevog prijatelja.

Jotka je na pretresu više puta istakao da su protivno zakonu tajno snimani njegovi razgovori sa njegovom porodicom i prijateljima, a koji su prema razultatima istrage svi mahom bili uključeni u prljave poslove njegove grupe.

- Nezakonito smo prisluškivani i protestujem zbog toga - besno je rekao Jotka.

Podsetimo, optuženom šefu grupe Zoranu Jotiću sudilo se u više navrata od devedesetih godina od kada je označen kao predvodnik nasilne kriminalne grupe koja se uglavnom bavila reketiranjem lokalnih biznismena, krijumčarenjem droge i oružja, a iz zatvora je izašao nekoliko meseci pre ubistva Dejana Stankovića Ždrokinca pre tri godine.

Ubijeni Ždrokinac u javnosti je bio poznat po slučaju ubistva kruševačkog stomatologa Milutina Rokića. Njemu se sudilo za ovu likvidaciju, ali je oslobođen jer sud nije mogao da utvrdi da li je DNK pronađen na mestu ubistva pripadao njemu ili njegovom bratu blizancu.

Ždrokinac je godinama živeo u Južnoj Africi, a sumnja se da je u maju 2018. godine ubio Gorgiju Darmanovića u Beogradu sa kojim je navodno imao neraščišćene račune tokom života u Južnoj africi gde su obojica radili za tamošnju bezbedonosnu službu kao njeni doušnici iz podzemlja.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track