PALA SRPSKA NARKO-BANDA: Vođa uhapšen sa lažnim bugarskim pasošem, živeo u luksuznom naselju, a primao DRŽAVNU POMOĆ (VIDEO)
Foto: španski MUP

uzgajali marihuanu

PALA SRPSKA NARKO-BANDA: Vođa uhapšen sa lažnim bugarskim pasošem, živeo u luksuznom naselju, a primao DRŽAVNU POMOĆ (VIDEO)

Crna Hronika -

Petorica srpskih državljana uhapšena su u Alikanteu u Španiji sa zasadom marihuane, a kod njih je pronađeno čak 4.920 odraslih biljaka i 131 kilogram očišćenih pupoljaka.

Kako prenosi portal El Espanol, osim petorice Srba, koji imaju između 30 i 45 godina, uhapšen je i jedan državljanin Urugvaja. Četvorica su privedena u Saksu, a vođa (45) u Alikanteu.

- Istraga je trajala mesecima, a policija je verovala da se u Alikanteu nalazi ogromna plantaža. Osumnjičeni su, lažno se predstavljajući, iznajmili imanje veličine dva hektara, na kome su se nalazile dve industrijske hale, a u jednoj su pozicionirali samu plantažu. Unutra su imali moderan video-nadzor, ali i pse čuvare - prenose mediji.

Identifikacija srpskih državljana je trajala nešto duže jer su u svim ugovorima bili lažni podaci, a utvrđeno je da je grupa imala jasno podeljene uloge.

- Vođa bande je koristio bugarska dokumenta, živeo je izuzetno luksuzno u bogataškom kraju u Alikanteu. Posedovao je dva luksuzna vozila, automobil i motocikl. Njegova uloga u grupi je bila da unajmljuje placeve i snabdeva ih strujom i vodom - pišu španski mediji.

Oduzeta im dva auta

Španska policija je saopštila da je sav kapital koji su članovi grupe imali poticao od trgovine drogom.

- Vođa je bio prijavljen na državnu pomoć, jer nije bio zaposlen, pa je tako pravdao prihode. Inače, oduzeta su im dva automobila, jedan je korišćen tokom "aktivnosti" grupe, a drugi se vodio na lažno ime vođe bande. Među uhapšenima se nalazi i čovek koji je prao novac preko kompanije za njih - navodi policija.

Utvrđena je uloga svakog od uhapšenih članova bande.

- Njegova desna ruka bio je zadužen za ugradnju sistema za navodnjavanje i osvetljenje useva, a imao je pomoć u nadgledanju od još jednog člana. Druga dvojica su bili noćni čuvari, a povremeno su angažovali još dvojicu radnika koji su bili zaduženi za skupljanje pupoljaka - navode španski mediji.

(Kurir.rs/J.Ivić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track