Najnovije vesti

ŠOK SVEDOČENJE GORANA STOJADINOVIĆA KREZE Kristijan Golubović bi bio ubijen, ali nažalost 1 stvar ga spasla! Giška je bio patriota
Foto: TV HAPPY Printscreen, Printscreen

tajne devedesetih

ŠOK SVEDOČENJE GORANA STOJADINOVIĆA KREZE Kristijan Golubović bi bio ubijen, ali nažalost 1 stvar ga spasla! Giška je bio patriota

Crna Hronika

Goran Stojadinović Kreza ima iza sebe oko 30 krivičnih dela, a kako sam kaže, kada bi se sve to sabralo bilo bi oko 15 godina robije.

Družio se sa Aleksandrom Kneževićem Kneletom, Romeom Savićem.

"Bio sam optužen za nasilje, drogu, falsifikat. Radio sam i neke akcije za tadašnju Državnu bezbednost i onda zbog toga imao neke privilegije", kaže Stojadinović.

Napominje da je sa Dušanovca, i ističe da su on i Knele isto godište.

"Knežević i ja smo isto godište, 1971, dok je Romeo Savić stariji od nas godinu dana. U to vreme Kristijan Golubović nije bio u zemlji. Bio je Nemačkoj, Grčkoj. Tih godina kada je vladao Dušan Spasojević i zemunski klan, da je Kristijan bio u Srbiji on bi bio ubijen. Milion posto bi bio ubijen. Nažalost spasla ga robija i sve ostalo", kaže Stojadinović.

Govoreći o Kneletu kaže da su njih dvojica rado odlazili kod Kneletovog oca - Dušana Kneževića, poznatijeg kao Buca Al Kapone.

"Njegov otac Buca Al Kapone je radio na benzinskoj pumpi. Mi smo kao deca dolazili kod njega, on nam je izlazio u susret. Sve nam je davao. E, jedino nam je branio cigarete. To nismo od njega smeli da tražimo. Knele se posle malo više uzdigao, nije dozvoljavao ništa da se radi po gradu posebno na Voždovcu", kaže Stojadinović.

Inače Kneletov otac pre nekoliko godina javno je prozvao Kristijana Golubovića, koji je ime njegovog pokojnog sina iskoristio tokom učešća u rijalitiju "Farma".

"Kristijan je dripac, da je ovo pravna država, on bi bio u zatvoru, a ne na Farmi. Pominjanjem mog sina uznemirio je našu porodicu, rođake, ali i sve prijatelje. Izmišlja kako bi ispao šmeker, a smeju mu se svi koji ga bolje poznaju. Sramota je što mi pominje mrtvo dete. Na šta to liči! Ne može ime mog sina da se izgovara na takav način", rekao je 2015. godine Dušan Knežević za Kurir.

On je tada rekao da su ga zvali prijatelji pokojnog sina da ga pitaju čemu Kristijan priča.

"Pitaju me šta je ovoj budali, a ja ne znam šta da im kažem. Ljuti su zbog onoga što je pričao. Golubović bi trebalo da vodi računa o tome", rekao je tada Kneletov otac za Kurir.

Knele nije jedini žestoki momak sa beogradskog asfalta koga je Stojadinović poznavao. Kreza je znao i Đorđa Boškovića Gišku za koga kaže da je bio srpski patriota.

"Na kraju su ga izdali i ubili", kaže Stojadinović.

O Giškinoj smrti se mnogo govorilo i nagađalo ali je u jednom intervjuu Rade Čubrilo, nekadašnji pripadnik Legije stranaca i komandant Srpske vojske Krajine otkrio je ko je ubio Gišku.

"O Giškinoj smrti smo slušali neverovatne priče, čak su i mene pominjali da sam neki organizator. A istina je da je on poginuo na toj raskrsnici u Gospiću kod popovske kuće. Tu je bio s druge strane silos, a sa tog silosa su pucali hrvatski vojnici. I oni su ga ubili na toj raskrsnici. To mi je rekao njegov sestrić Milovan koji je bio pored njega", rekao je Čubrilo.

(MONDO)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track