ŠOKANTNO SUĐENJE ZA SAČEKUŠU NA DUŠANOVCU: Veštak strahuje za život, poznata advokatica kolabirala usred ročišta
Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA

ŠOKANTNO SUĐENJE ZA SAČEKUŠU NA DUŠANOVCU: Veštak strahuje za život, poznata advokatica kolabirala usred ročišta

Crna Hronika -

Veštak za DNK Dušan Keckarević danas je, na suđenju optuženima za ubistvo Blaža Đurovića (39) u martu 2018. godine na Dušanovcu, Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu, istakao je da je dobio pretnje i da se brine za sopstvenu bezbednost.

Sud je odmaj uputio dopis Jedinici za zaštitu MUP Srbije, kako bi uradila procenu bezbednosti.

Keckarević se žalio da je imao problem prilikom uzimanja DNK od optuženog Veskovića, koji tvrdi da su njegovi DNK tragovi u ovom postupku podmetnuti od strane policije.

Rekao je da ostaje pri svom nalazi i mišljenju iz 2018, ali da ne može da se izjasni koliko su stari DNK tragovi.

Na suđenju su danas prezentovani dokazi sa lica mesta - puška, čaure, registarske tablice, a odbrana je veštaku priložila fotografije sa lica mesta, i tvrdila da su na pušci postojale kapljice tečnosti.

Suđenje je prekinuto zbog kolapsa Veskovićevog advokata Zore Dobričanin Nikodinović i odloženo za 23. jun.

Vesković se, takođe, na prošlom suđenju, u utorak, žalio sudu da mu je porodica ugrožena zbog lažnih vesti koje pojedini mediji plasiraju o njemu, podsećajući da je pre dve godine u Nemačkoj pokušana likvidacija njegovog rođenog brata, koji je tada teško ranjen.

Vesković i Ivanov terete se kao saizvršioci u ubistvu Đurovića, obojica se nalaze u pritvoru više od tri godine i negiraju ubistvo.

Ovo suđenje se odvija u sprecijalnoj sudnici u Okružnom zatvoru iz bezbednosnih razloga.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja