TRI GODINE OD BRUTALNE LIKVIDACIJE NA AUTOKOMANDI: Bosketa razneli bombom, vrištao na sav glas, a posle nekoliko minuta preminuo
Foto: Marina Lopičić

trogodišnjica

TRI GODINE OD BRUTALNE LIKVIDACIJE NA AUTOKOMANDI: Bosketa razneli bombom, vrištao na sav glas, a posle nekoliko minuta preminuo

Crna Hronika -

Siniša Milić (44) zvani Boske, ubijen je pre tri godine na Autokomandi u eksploziji bombe postavljene pod njegov automobil.

Inače, Milić je bivši pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica (SAJ) koji se nakon toga bavio obezbeđivanjem ličnosti. Stravična eksplozija u kojoj je Milić poginuo, podsetimo, dogodila se u junu 2018. usred dana, oko 13 časova. U vreme kada je ubijen, Milić je navodno, prema pisanju medija, bio šef obezbeđenja Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića.

surova likvidacija u sred bela dana
surova likvidacija u sred bela danafoto: Marina Lopičić

Izvor Kurira tada je otkrio da je Milić bio jedan od najvećih profesionalaca i veoma obazriv u poslu. On je tada ispričao da je potpuno neverovatno da nije primetio da mu je pod automobil postavljena bomba, jer je bio jedan od najplaćenijih ljudi u poslu obezbeđenja.

- U svetu kriminala su ga znali kao pouzdanog čoveka koji nije dopuštao bilo kakve greške. Bio izuzetno vešt, nikada nije išao istim putem, strogo je vodio računa o bezbednosti. Neko vreme radio je kao obezbeđenje pokojnog Luke Đurovića, ali je brzo, posle svega mesec dana, proteran iz Crne Gore. Međutim, upoznati tvrde da je za tih mesec dana naučio Đurovića kako da brine o svojoj bezbednosti, na koji način da proverava automobil, kao i kako da se sačuva od metka. Đurović je 2013. poginuo u saobraćajnoj nesreći - rekao je tad izvor Kurira.

Istražitelji, podsetimo, sumnjaju da se on na meti profesionalnog ubice našao upravo zbog bliskosti s Koraćem i Bojovićem. Bomba ograničenog dejstva, kako je utvrđeno, bila je postavljena tako da ubije samo njega. Posle aktiviranja eksploziva, Milić je tada, prema rečima očevidaca, vrištao na sav glas, ali je nekoliko minuta kasnije podlegao povredama.

(Kurir.rs - Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track