Najnovije vesti

OBRT U ISTRAZI PROTIV VELJE NEVOLJE: Vučinić pušten iz pritvora, policija ga sumnjičila da je odvezao Goksija u KUĆU SMRTI
Foto: AP Darko Vojinović

novi detalji

OBRT U ISTRAZI PROTIV VELJE NEVOLJE: Vučinić pušten iz pritvora, policija ga sumnjičila da je odvezao Goksija u KUĆU SMRTI

Crna Hronika
15:31h

Vuk Vučinić, koji je uhapšen pod sumnjom da je pripadnik grupe Veljka Belivuka, pušten je juče iz pritvora, potvrdio je njegov branilac advokat Vladimir Gajić.

Vučinić se sumnjiči da je dovezao navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija u kuću u Ritopeku, gde je prema navodima MUP-a mučen, a potom i ubijen.

Gajić naglašava da očekuje da u odnosu na njegovog klijenta bude obustavljena istraga uoči isteka roka za podizanje optužnice početkom avgusta.

- Treba imati u vidu da je ovo veoma težak predmet i da je Vučinić pod istragom zbog operativnih saznanja policije koja su bila takva da se može reći da pritvor nije bio određen bez ikakvih sumnji. Međutim, istraga je napredovala i njegova odbrana se ispostavila istinitom. Moram reći da je postupajući tužilac Saša Ivanić postupio veoma profesionalno jer je i inače dužnost tužioca da vodi računa o pravima okrivljenog, što je sada bio slučaj - rekao je Gajić za Danas.

Goran Veličković je jedna od tri žrtve koja je rešenjem o pokretanju istrage stavljena na teret grupi Veljka Belivuka. Kako su u više navrata iznosili policijski zvaničnici, namamljen je u kuću u Ritopeku, gde je mučen, a potom i ubijen.

Posmrtni ostaci žrtava su navodno samleveni u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Ministar policije Aleksandar Vulin je u maju potvrdio da su DNK tragovi više žrtava pronađeni veštačenjem na mašini.

Grupa Veljka Belivuka nalazi se u pritvoru od februara i početkom avgusta ističe rok od šest meseci koliko mogu da budu u pritvoru.

To znači da Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje vodi istragu protiv Belivuka i njegovih saradnika, ima još dve nedelje da podigne optužnicu protiv njih. U suprotnom su u zakonskoj obavezi da sve pritvorene članove grupe puste da se brane sa slobode.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja