LAZAR G. IZA REŠETAKA: Određen pritvor VOZAČU UBICI sa Karaburme UVAŽENA ŽALBA TUŽILAŠTVA (FOTO)
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

nova odluka

LAZAR G. IZA REŠETAKA: Određen pritvor VOZAČU UBICI sa Karaburme UVAŽENA ŽALBA TUŽILAŠTVA (FOTO)

Crna Hronika -

Krivično vanraspravno veće Prvog osnovnog suda u Beogradu uvažilo je prema saznanjima Kurira danas žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva i upravo odredilo pritvor do 30 dana Lazaru G. (38) koji je osumnjičen da je na Karaburmi naleteo na oca i dvoje dece na pešačkom prelazu, od kojih je jedno dete preminulo.

Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je da je odlukom veća preinačeno rešenje sudije za prethodni postupak i da je osumnjičenom određen pritvor koji će se računati od dana i časa lišenja slobode.

Ovom odlukom je takođe ukinuta mera zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda i privremeno oduzimanje vozačke dozvole koju je umesto pritvora u sredu L.G. odredio sudija za prethodni postupak.

Pritvor mu je odlukom veća danas određen zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao d aponovi krivično delo.

Prvo osnovno javno tužilaštvo, podsetimo, uložilo je danas žalbu na rešenje Prvog osnovnog suda kojim je odbijen predlog za određivanje pritvora Lazaru G. (38), koji je pregazio dva dečaka na Karaburmi, kao neosnovan, a kojim je sud osumnjičenom odredio meru zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

Jedan od dvojice dečaka koje je bahati vozač u nedelju uveče pokosio na Karaburmi, devetogodišnji Stefan B, juče je preminuo od posledica zadobijenih povreda.

U ulici Marijane Gregoran na Karaburmi i dalje stoje okupljeni građani kako bi izrazili tugu zbog devetogodišnjeg dečaka koji je poginuo i nezadovoljstvo što je vozač koji ga je automobilom udario na slobodi.

Protest je počeo sinoć, a vest da je preminuo dečak na ulicu Marijane Gregoran na Karaburmi je izvela nekoliko stotina žitelja tog beogradskog naselja.

Podsetimo, Stefan i njegov petogodišnji brat prelazili su pešački prelaz u ulici Marijane Gregoran sa ocem kad je na njih velikom brzinom naleteo automobil koji je vozio Lazar G.

(Kurir.rs/B.T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track