MOLIM VAS ZA MINUT APLAUZA, NIJE DOŽIVEO DA IGRA ZA TO! Potresna poruka oca stradalog Stefana (9): NEMAM SNAGE DA DOĐEM U TU ULICU
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

tuga

MOLIM VAS ZA MINUT APLAUZA, NIJE DOŽIVEO DA IGRA ZA TO! Potresna poruka oca stradalog Stefana (9): NEMAM SNAGE DA DOĐEM U TU ULICU

Crna Hronika -

"Hvala braćo i sestre... Bio je fudbaler... Molim vas večeras umesto minuta ćutanja, minut aplauza..." - napisao je na Fejsbuku Mihailo Balić, otac devetogodišnjeg Stefana koji je preminuo nakon što ga je u nedelju na pešačkom prelazu kolima udario Lazar G. (38), i kukavički pobegao sa mesta nesreće.

Stefan (9) je danas sahranjen na Novom groblju u Beogradu, uz suze, aplauz i sirene. Njegov otac, samo nekoliko sati pre poslednjeg ispraćaja, ostavio potresnu poruku na svom Fejsbuk profil uz molbu za Beograđane koji već tri dana protestuju na Karaburmi i zahtevaju pravdu za Stefana - da vozač bude osuđen.

"Bio je fudbaler... Molim vas večeras umesto minuta ćutanja, za minut aplauza... Nije doživeo da igra za to... - napisao je skrhani otac.

Kratko je dodao: "Hvala vam na svemu. Ja nemam snage da dođem u tu ulicu..."

Napisao je on aludirajući na Ulicu Marijane Gregoran na Karaburmi gde je kobne večeri Galić na pešakom prelazu pokosio njega, Stefana i njegovog četvorogodišnjeg brata. Stefan se danima borio za život, ali je podlegao teškim povredama.

Mali Stefan, inače, je bio i član Omladinskog fudbalskog kluba "Gol", koji se na veoma emotivan načina oprostio od njega.

"Dragi roditelji, i drugari ne znamo kako ovo da izustimo i napisemo. Naš dragi Stefan, naš mali anđeo, malo pre se otisnuo u carstvo nebesko. Nije izdrzao. Dragi naš Stefane teško je prihvatiti istinu da se više nikada na ovom svetu nećemo videti.

Bio si predivno dete, veliki nada za tvoje sportske želje. Sada se svi opraštamo od tebe jer odlaziš na večni počinak. Uvek ćes ostati u srcu tvojih trenera i drugara koji će svaki sledeći gooo posvetiti tebi. Anđeli neka te čuvaju a mi od zaborava!"

Podsetimo, protesti zbog jezive nesreće na Kraburmi nastavljaju se iako je vozač Lazar Galić, kog je prvobitno Prvi sud u Beogradu pustio da se brani sa slobode uprkos tome što je pobegao s mesta nesreće i što iza sebe ima ogroman dosije sa čak 16 presuda, uhapšen i sproveden u pritvor.

Beograđani zahtevaju da Galić, koji je mahom dobijao uslovne presude iako je činio krivična dela jedno za drugim, bude osuđen, ali i da sudija Radmila Đ. koja ga je pustila da se brani sa slobode, krivično odgovora.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja