POLUMRTVE ŽRTVE SILOVALI ŠRAFCIGERIMA: Spasić otkrio šta se sve nalazi na SABLASNIM FOTOGRAFIJAMA klana koje neće biti prikazane
Foto: Printscreen

užas

POLUMRTVE ŽRTVE SILOVALI ŠRAFCIGERIMA: Spasić otkrio šta se sve nalazi na SABLASNIM FOTOGRAFIJAMA klana koje neće biti prikazane

Crna Hronika -

Četrdesetak fotografija od kojih se prevrće želudac jer su na njima osakaćeni i preklani ljudi, monstruozno svedočanstvo o zlodelima za koje je osumnjičena kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prikazano je u istražnoj prostoriji Tužilaštva za organizovani kriminal.

Ali fotografije najstrašnijih zverstava i scene brutalnog silovanja polumrtvih žrtava kriminalne bande, zabeležene u aplikaciji Skaj, do kojih su naši istražni organi došli, prema rečima Božidara Spasića, bivšeg obaveštajca Službe državne bezbednosti, nikada neće biti prikazane jer su prema njegovim rečima ravne zločinima koje su činili nacisti odnosno isuviše su uznemiravajuće.

- Neke od fotografija se možda neće ni u sudskom postupku koristiti jer su prestrašne. Na njima je prikazano kako radi mašina za mlevenje ljudskog mesa, vidi se kako u kese za smeće pakuju delove tela žrtava i kako potom te kese bacaju u Dunav, a onda i kako po reci plutaju ekstremiteti kad isplivaju – navodi Spasić.

Nekadašnji obaveštajac je otkrio još neke jezive detalje iz istrage.

Dejan Markus, kuvar, uhapšen, akcija Egzotik, kuvanje srcem, hapšenje, droga, marihuana, Boža Spasić
foto: Marina Lopičić

- Javnost takođe neće videti ni fotografije silovanja. Na njima se vidi kako Belivukovi vojnici polumrtve žrtve siluju nekim cevima, šrafcigerima, dugačkim štapovima... To su zaista jezivi prizori - dodao je Spasić.

Naglašava da je od toga možda još jezivije što gotovo na svakoj od fotografija pored preklane i izmučene žrtve koljači poziraju sa širokim osmehom.

Marko Miljković, Veljko Belivuk, leševi, tela
foto: Privatna arhiva

- To je patološki osmeh ubica i vidi se da nisu u pitanju profesionalne ubice. Tako da sam siguran da će se uraditi i veštačenje psihičkog stanja i zdravlja tih osoba koje nakon što nekog zakolju, odseku mu glavu, a s tom glavom igrale su i fudbal, što je takođe zabeleženo na fotografijama - navodi Spasić.

Iz TOK je rečeno da su sve dokaze uključujući i stravične fotografije mogli da pogledaju osumnjičeni, njihovi branioci, oštećene porodice i njihovi pravni zastupnici.

intervju sa Aleksandrom Vučićem, mafijaška ubistva, Velja Nevolja, Veljko Belivuk
foto: Printscreen

Pojedini roditelji, kako je precizirao tužilac Nenadić, hteli su da vide samo fotografije svojih najmilijih dok su još bili živi, ali ne i one nastale posle njihovog ubistva i tokom sakaćenja.

Na fotografijama koje su prikazane u TOK su zabeleženi poslednji trenuci četiri žrtve, a neke su nastale i neposredno pre njihovog ubistva. Oteti i ubijeni mladići su komadani, sečeni su im udovi, glave... Na njihovim telima su noževima urezivane uvredljive reči poput "k***c" i "p***a".

Koliko je osumnjičena ekipa bila monstruozna pokazuju i prizori da su žrtvama odsečenu glavu stavljali na donji deo leđa ili između nogu... Tako su fotografisani, a to je zatim slato drugim pripadnicima grupe ili nalogodavcima.

Prema najavam podizanje optužnice protiv zasad 31 osumnjičenog člana kriminalne bande može da se očekuje u petak 30. jula.

(Kurir.rs/Republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track