Najnovije vesti

PRVE ŽRTVE MARETA MILJKOVIĆA NJEGOVA 2 KUMA: Jedan ubijen na šinama, drugi se vodi kao nestao! Mesar se hvalio KOJI SAM JA KRALJ
Foto: Privatna Arhiva, Dado Đilas

novi detalji

PRVE ŽRTVE MARETA MILJKOVIĆA NJEGOVA 2 KUMA: Jedan ubijen na šinama, drugi se vodi kao nestao! Mesar se hvalio KOJI SAM JA KRALJ

Crna Hronika

Marko Miljković, zvani Mare i Mesar, kako se osnovano sumnja, ubio je dva svoja kuma i o tome se javno hvalio.

Njemu se sudilo za smrt kuma Vlastimira Miloševića, brutalno ubijenog na tramvajskim šinama u širem centru Beograda, ali prema svim prikupljenim operativnim saznanjima, on navodno stoji i iza nestanka, i po svemu sudeći likvidacije, Mirka Kojića Koje, kome je, takođe kum.

O ovome je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je javnosti obelodanio da Miljković za sebe govori: "Pazi, kakav sam ja kralj. Ubio sam dva kuma"!

- Kojić je, inače, prema operativnim informacijama prva žrtva, posle Miloševića, ove kriminalne grupe, koju predvode Veljko Belivuk i Miljković. Njih trojica su bila na optužnici i sudilo im se za ubistvo Miloševića - ističe izvor blizak istrazi.

Tokom sudskog postupka, jedini na slobodi je bio Kojić, koji je bio u bekstvu.

Šta se dogodilo, potom, i kako je Kojić od saučesnika postao pretnja koju su uklonili, niko sa sigurnošću ne može da kaže. On je znatno stariji od Belivuka i Miljkovića (u trenutku nestanka imao je oko 45 godina), a jedno vreme zidao je zgrade na Zvezdari. Postoji indicija da mu ova dovjica nisu u potpunosti verovala, a sa druge strane su "bacili oko" na njegov građevinski biznis.

Snimak brutalne likvidacije karatiste Miloševića, koje je u javnosti poznatije kao "ubistvo na šinama", prikazan je ekskluzivno u subotu uveče. Oni koji poznaju vođe ove kriminalne bande ističu, a to su i neka veštačenja pokazala, da Miloševića ubija kum Miljković, a da su mu u tome pomagali Belivuk i nestali Kojić.

Mafijaško ubistvo
00:36

Mafijaško ubistvo

- Ovaj mladić (Milošević prim. aut.) nema veze sa sukobom "škaljarskog" i "kavačkog klana". Ovaj čovek je bio uzoran, karatista. Ubijen je jer je bio fizički jak i radio je kao pravo obezbeđenje na splavovima. Smetao im je jer nisu mogli da prodaju drogu. On to nije dozvoljavao - rekao je predsednik Srbije.

Posle zločina, policija je uhapsila Belivuka i Miljkovića, ali su oni tokom sudskog postupka oslobođeni. Ključni dokazi, poput DNK, kontaminirani su u policiji. Sumnja se da je to urađeno namerno. Belivukov telefon se, takođe, volšebno izgubio negde po policijskim kancelarijama.

Kada je predsednik Vučić, tada, izrazio sumnju u to kako je moglo da dođe do kontaminacije bioloških tragova uzetih sa mesta ubistva, počinje i njegovo nezakonito prisluškivanje. Ali, i njegovog brata Andreja, sina Danila, oca Anđelka. Tako su se muški i punoletni članovi predsednikove porodice, sa njim, našli pod merama ilegalnog tajnog nadzora koje su organizovale određene strukture u MUP Srbije.

Tog trenutka zapravo kreće i uspon Belivukove i Miljkovićeve kriminalne grupe, a pod svoju "šapu" stavlja ih Radoje Zvicer, za koga se sumnja da je vođa "kavačkog klana". Istovremeno, održavaju i tesne veze sa Drakom Elezom, koji, kao i oni, ima zaštitnike u srpskoj policiji. Ipak, u Upravi kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije formira se Radna grupa, čiji je cilj da prati aktivnosti oba klana, "škaljarskog" i "kavačkog", kako bi se sprečile likvidacije na teritoriji Srbije.

- Radna grupa "Mangus" je služila za praćenje oba ova klana - istakao je Vučić. - Dogodilo se, međutim, da je nekoliko lica iz samo jednog klana ubijeno. Prelomni trenutak bila je upravo 2018, kada Belivuk i Miljković izlaze iz zatvora i počinju da se svete.

Novi zamajac u krvavom razračunavanju je pokušaj ubistva Radoja Zvicera krajem maja 2020. godine u Kijevu. Posle toga dolazi do krvave osvete na Krfu, kada su ubijeni Baranin Alan Kožar i Užičanin Damir Hadžić, koji se dovode u vezu sa "škaljarcima", pa čak i sa likvidacijom visokopozicioniranog "kavčanina" Davorina Baltića u centru Beograda (januara 2018. godine).

Posle dvostruke likvidacije na Krfu, 23. jula 2020, u Beogradu su počeli da "nestaju ljudi". I to već od avgusta. U ovom trenutku za smrt njih petorice osumnjičena je grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Reč je o Goranu Veličkoviću Goksiju, Zdravku Radojeviću, Milanu LJepoji, Lazaru Vukićeviću i Aleksandru Gligorijeviću.

Javnost je, međutim, bila zgrožena prizorima njihovog mučenja i ubistava. Pripadnici grupe su sve to snimali i razmenjivali putem aplikacije "Skaj". Monstruozni momenti zabeleženi su na više stotina fotografija, počev od trenutaka dok su bili živi, do uklanjanja tela u mašini za mlevenje mesa. Sve to slali su nalogodavcima iz Crne Gore, pre svega Zviceru, ali i drugima, kao i konkurentskim grupama kao upozorenje.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja