OPTUŽENI ZA LIKVIDACIJU VOĐE ZVEZDINIH NAVIJAČA I DALJE IZMIČE PRAVDI: Veljinog ubicu kriju Grobari na Malti?
Foto: Dado Đilas

misterija

OPTUŽENI ZA LIKVIDACIJU VOĐE ZVEZDINIH NAVIJAČA I DALJE IZMIČE PRAVDI: Veljinog ubicu kriju Grobari na Malti?

Crna Hronika -

Suđenje optuženima za ubistvo Velibora Dunjića, jednog od vođa navijačke grupe Crvene zvezde "Hijene" nedavno je ponovo krenulo iz početka, zbog promena sastava sudskog veća. Iako je Dunjić ubijen 2014. godine, presude još nema, jer nedostaje prvooptuženi, Vladimir Đurović, koga tužilaštvo tereti da je ispalio kobne hice, piše Srpski telegraf.

Za Vladimirom Đurovićem srpska policija raspisala je međunarodnu poternicu, koja, za sada, nije dala rezultata, jer je optuženi za ubistvo i dalje van domašaja srpskih vlasti i pravosuđa.

Odbegli Đurović se, prema nekim informacijama, krije na Malti, gde inače svoje uporište imaju navijači Partizana, najvećeg rivala Crvene zvezde. Pretpostavlja se da su mu upravo oni i pomogli da se kreće po ostrvu sa lažnim dokumentima.

"Pošto je likvidirao Dunjića, vođu frakcije "Hijene", Đurović se krio po štekovima u unutrašnjosti Srbije, a odatle se preko navijačkih veza i tajnih kombinacija jedno vreme smirio na na Kosovu. Međutim, i tamo je menjao lokacije kad je postalo "vruće" posle hapšenja pripadnika "kavačkog klana". Pošto je stupio u kontakt s navijačima iz tabora Grobara na Malti koji su istim putevima sakrili i odbegle članove ovog klana, Vladimir je pobegao na Maltu i uzeo lažni identitet", ispričao je izvor dobro upućen u dešavanja u podzemlju.

Crvena Zvezda, Olimpijakos, Navijači, Delije, Velibor Dunjić
foto: Fejsbuk

Iza Dunjića je bila bogata kriminalna prošlost. Protiv njega je bilo podneto više od 40 krivičnih prijava. U momentu ubistva protiv njega je vođeno pet postupaka, a suđeno mu je za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, kao i za napade na službena lica.

Za Dunjićevo ubistvo sudi se i tadašnjem suvlasniku splava Milošu Milosavljeviću, koji je optužen da je uništio opremu za video-nadzor koja je snimila ubistvo, Bojanu Starovlahu i Goranu Kneževiću, koji se terete da su navodno pomogli Đuroviću da pobegne s mesta događaja. Još u istrazi petoro optuženih je priznalo krivicu i oni su osuđeni.

Vladimir Đurović je, prema rekonstrukciji, izašao sa splava, prišao kolima, pokucao na prozor i, kada je Dunjić spustio staklo, ispalio u njega sedam hitaca. Pištolj je potom dao drugom optuženom koji ga je bacio u Dunav. Kao motiv ubistva pominjalo se navodno reketiranje splavova u Beogradu i sukob oko obezbeđivanja ovih mesta za provod.

Ključni dokaz koji Đurovića nedvosmisleno povezuje s ubistvom Dunjića jeste pištolj kojim je počinjen zločin i na kome je nađen DNK trag osumnjičenog. To oružje iz Dunava su u noći ubistva 16. maja izvukli ronioci Žandarmerije.

Kurir.rs/Republika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track