BELIVUK SE OSEĆA LOŠE U PRITVORU: Nervozan i zabrinut čeka podizanje optužnice, strahuje od onih koji nisu direktno ubijali
Foto: Zorana Jevtić, Stefan Stojanović MONDO

iza rešetaka zavladala nervoza

BELIVUK SE OSEĆA LOŠE U PRITVORU: Nervozan i zabrinut čeka podizanje optužnice, strahuje od onih koji nisu direktno ubijali

Crna Hronika -

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković "Zver", pred podizanje optužnice koja se očekuje u petak, strahuju da još neko iz njihove kriminalne grupe "ne prelomi" i ne otkrije još detalja o jezivim ubistvima i poslovima ovog klana.

Prema nezvaničnim informacijama, iza rešetaka je zavladala nervoza, a zabrinuti Belivuk kao najveću pretnju sada navodno vidi članove grupe koji nisu direktno mučili i ubijali žrtve, ali jesu saučesnici jer su nakon zločina nosili tela ili ih mleli u kući strave u Ritopeku. Nevolja navodno strahuje da će upravo oni progovoriti kako bi pokušali da sebi izdejstvuju manje zatvorske kazne.

Izvor iz istrage navodi da je poslednjih nekoliko dana navodno Belivuk loše.

- Pokazuje nervozu i zabrinutost. Strahuju od članova koji nisu direktno učestvovali u ubistvima, boje se da će "progovoriti" - kaže sagovornik lista.

U ovom trenutku praktično svaka nova informacija o zločinima i kriminalnim poslovima ovog klana je "cementiranje" presude, ali i otkrivanje širih poslova sa narkoticima u kojima su Belivuk i Miljković bili samo jedan deo velike mreže.

Nezvanični izvor kaže da u celom vrhu beogradskog dela grupe vlada prava pometnja. S druge strane deo pripadnika klana koji nisu ubijali suparnike, počinju da govore da "neće zbog 'Marka psihopate' (Miljković) da leže više nego što bi mogli dobiju". Kako navodi, nekoliko pripadnika klana smatra da bi svedočenjem o zločinima u kojima nisu učestvovali mogli da smanje svoje kazne.

- "Nisam ubio, nosio sam telo... Umesto 40 godina, mogu da dobijem 10". Tako su počeli da razmišljaju - otkriva izvor.

Belivuk je, kako navodi izvor, bio ubeđen da njegov slučaj neće krenuti ovim tokom.

- On je slepo verovao advokatima koji su ga uveravali da nema slučaja, da nema ničeg. Belivuk je bio apsolutno ubeđen da je bezbedan. To je sada srušena iluzija i on je u panici. U najboljem slučaju izlazi iz zatvora u kasnim sedamdesetim - kaže izvor.

Podsetimo, tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić saopštio je da će optužnica protiv klana Velje Nevolje i Marka Miljkovića biti podignuta u petak, 30. jula. Nenadić je naveo da se istraga vodi proptiv 31 okrivljenog i da je nakon 5. februara proširena u još šest navrata, protiv istih ili novih lica. Njeni pripadnici se terete za zločinačko udruživanje, pet teških ubistva, trgovnu drogom, trgovinu oružjem i jednu otmicu i jedno silovanje.

Do sada je istraga protiv klana vođenja zbog sumnje da su ubili Milana Ljepoju, Zdravka Radojevića, Gorana Veličkovića Piksija, Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja