01:28

OBRT U ISTRAZI ALEKSINE SMRTI, GOŠĆA VIDELA SVE? Majka osumnjičenog Ognjena tvrdi da postoji žena koja je videla kako je nastradao

GOŠĆA VIDELA SVE?

OBRT U ISTRAZI ALEKSINE SMRTI, MAJKA OSUMNJIČENOG OGNJENA TVRDI: Postoji krunski svedok, žena koja je videla kako je nastradao!

Crna Hronika -

NIŠ - Istraga o smrti Alekse Stojmenovića (26), mladića koji je preminuo na rođendanu u restoranu u Aleksincu, dobila je novi obrt.

Danijela P, majka Ognjena (18), koji se tereti da je Aleksi zadao kobni udarac, rekla je za Alo da je jedna gošća stajala tik uz nastradalog i da je videla ko ga je udario flašom u potiljak. Ona kaže da ovaj krunski svedok još nije saslušan.

Adria Media
foto: Adria Media TV

- Na snimku se vidi da pomenuta žena pokušava da odvoji napadača od Alekse i da se posle toga drži za glavu. Sa snimka iz dvorišta vidi se i da je ta žena uznemirena, kao i ostali članovi njene porodice, rekla je Ognjenova majka uz tvrdnju da sa tog snimka nedostaje 89 sekundi.

Snimak su snimile nadzorne kamere a veštaci treba da utvrde i daju svoj sud da li neki deo i stvarno nedostaje.

01:28

OBRT U ISTRAZI ALEKSINE SMRTI, GOŠĆA VIDELA SVE? Majka osumnjičenog Ognjena tvrdi da postoji žena koja je videla kako je nastradao

U prilog tvrdnji majke osumnjičenog Ognjena svoje viđenje događaja sa snimka listu je dao i veštak koji je insistirao na anonimnosti a koji smatra da na snimku može da se uoči osoba koja je zadala udarac flašom, te da iako je mutan postoje metode prepoznavanja.

Veštak pojašnjava i da matematičkim proračunima, uz korišćenje standardnih proporcija ljudskog tela, lako može da se izračuna je li bilo kontakta između nastradalog i osumnjičenog. On je za list rekao i da je nemoguće da je Ognjen (visina 173 cm) udario Aleksu (visina 192 cm) u potiljak. Ognjen bi morao da ima ruke koje su 25 centimetara duže od standardnih proporcija da bi mu zadao udarac u zadnju stranu vrata, iza uha, smatra veštak.

Aleksa Stojmenović, nadzorne kamere, Danijela Petković
foto: Pritnscreen/nadzorne kamere

Podsetimo, proslava 18. rođendana na kojoj je pokojni Aleksa bio gost pretvorila se u tragediju 16. maja.

Danima posle smrti mladog fudbalera, za kog Aleksinčani imaju samo reči hvale, građani su se okupljali na trgu u ovom gradu i u tišini su protestovali noseći majice sa njegovim likom i rečima "Pravda za Aleksu".

Mladi Aleksinčanin preminuo je u niškoj bolnici od posledica povreda koje je zadobio na rođendanskom slavlju sestre svoga druga. Zbog teške telesne povrede sa smrtnim ishodom uhapšen je osamnaestogodišnji Ognjen jer se sumnjiči da je mladiću zadao kobni udarac u vrat.

Pokojni Aleksa
Pokojni Aleksafoto: Printscreen

Povod tragičnog sukoba bilo je gurkanje mlađih i starijih gostiju koje je kulminiralo fizičkim obračunom tokom kojeg je Aleksa zadobio jedan udarac koji je doveo do pucanja krvnog suda što je dovelo do smrti.

Međutim, prema navodima osobe koja je na Jutjubu objavila snimak kobne proslave i na njemu ispisivala ko je koga udarao u toj tuči tvrdi da Aleksi kobni udarac nije zadao Ognjen već druga, javnosti nepoznata osoba, koja je mladića udarila, kako se tvrdi, flašom po glavi.

Na snimku se može zaključiti da neko Stojmenovića zaista udara nečim, nakon čega on pada na zemlju, međutim snimak je mutan i na njemu je veliki broj mladića koji su se gurali, tukli, te je teško tvrditi šta se zaista dogodilo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja