PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Zverska ubistva klana opisana na 322 strane
Foto: MUP Srbije

tužilaštvo

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Zverska ubistva klana opisana na 322 strane

Crna Hronika -

Protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i još 29 pripadnika njihove kriminalne ekipe danas je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu.

Optužnica je napisana na 322 strane i sa dokazima i ostalim optužbama upućena je u sud na potvrđivanje.

U ovom trenutku optuženi su za pet ubistava, nelegalno držanje i rasturanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje.

Reč je o brutalnim ubistvima izvršenim u vikendici u Ritopeku gde su mučeni i likvidirani Aleksandar Gligorijević Puki, Goran Veličković Goksi, Milan Ljepoja, Lazar Vukičević i Zdravko Radojević.

Njihova tela su navodno raskomadana i samlevena u mašini za meso.

Tužilac Mladen Nenadić je prošle nedelje, podsetimo, pokazao do sada neobjavljivane fotografije koje će se koristiti kao dokaz. Na fotografijama su pomenuti muškarci najpre živi, mučeni, sa odsečenim glavama, a potom su se mogli videti i isečeni delovi tela složeni u kadi.

Na obezglavljenim telima pojedinih žrtava ispisane su poruke za pripadnike suparničkog škaljarskog klana dok su odsečene glave slikane između nogu ili u drugim pozama.

U pitanju su fotografije iz komunikacije pripadnika grupe zaplenjene sa aplikacije "Skaj" i dobijene putem međunarodne pravne pomoći od jedne zapadnoevropske države.

Belivuk i Miljković uhapšeni su 4. februara pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe "Principi".

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Ðurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39), Marko Andrić, Bojan Hrvatin i A.Š.

U maju je istraga proširena na još šest osoba.

Prošle sedmice iz pritvora je pušten Vuk Vučinić (29) protiv kojeg se vodila istraga, ali nije poznato da li je obustavljena ili će se i on naći na optužnici.

Uz podizanje optužnice očekuje se da će tužilaštvo tražiti od suda da produži pritvor optuženima koji ističe u ponedeljak.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track