PSIHOPATE: Žrtvama odsecali glave, ruke i noge, vadili im organe, mleli, trpali u džak i bacali u Dunav!
Foto: Kurir, MUP RS

optuženi

PSIHOPATE: Žrtvama odsecali glave, ruke i noge, vadili im organe, mleli, trpali u džak i bacali u Dunav!

Crna Hronika -

Tužilaštvo za organizovani kriminal je podiglo optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka MIljkovića i pripaadnika njhove kriminalne grupe, a pojedini članovi klana su detaljno opisali kako su se odvijali zločini u kući u Ritopek

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja je funkcionisala pod paravanom navijačke grupe Principi sve žrtve likvidirala je po istom modelu - mamili su ih na sastanke, odvozili u kuću u Ritopeku, gde su mučeni i ubijani na najsvirepije načine, navodi se u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako se sumnja, posle svakog ubistva koje je završavano tako što su žrtvama odsecane glave i udovi, vađeni organi i meso odvajano od kostiju, a potom sve samleveno, ostaci su bacani u Dunav, kako nikada ne bi bili pronađeni.

Isti model za sve

- Posle svakog ubistva u kući u Ritopeku mašina za mlevenje, kao i prostorija - bunker, detaljno su prani sonom kiselinom i varikinom. Tela smo se rešavali tako da prvo odsečemo glavu, potom noge i ruke, a onda se rešimo pluća i ostalih organa koje izvadimo. Skida se skalp s glave, od krupnijih kostiju se odvaja meso, kosti se lome, kao i delovi lobanje, i sve to se prvo stavlja u korito, a onda u mašinu za mlevenje. Sve samleveno ide u plastični, a potom u pleteni džak. Odnesi se do Dunava. Uđe se u vodu do pojasa sa džakom, jednim po jednim, sklapelom se iseče dno džaka i sve se prospe u reku - priznao je i detaljno opisao poslednji uhapšeni pripadnik klana Bojan Hrvatin, koji je rešio da progovori i postane svedok-saradnik.

Monstruozno Slikali unakažena tela
Monstruozno Slikali unakažena telafoto: Printscreen

Njegov iskaz, dat odmah posle hapšenja, sastavni je deo optužnice protiv kriminalne grupe. U odbrani koju je izneo priznao je svoje učešće u ubistvima Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Lazara Vukićevića.

- Mi smo izvršavali zadatke koje su planirali i zadavali Veljko Belivuk, koji je koristio Skaj ime Soprano, i Marko Miljković, koji se na toj tajnoj aplikaciji zvao Kratos - potvrdio je on saznanja tužilaštva.

Milan Ljepoja, kako se sumnja, bio je poslednja žrtva klana. On je namamljen da 8. decembra 2020. dođe na sastanak tako što su mu pripadnici grupe ponudili na prodaju blindirani auto. Ljepoja, kako se navodi, nije znao s kim ide na sastanak, a izabran je kao žrtva jer su Belivuk i Miljković sumnjali da je organizovao pokušaj ubistva Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana.

- Otišao sam i kupio kombinezone i nekoliko jakni za Ritopek. Kad sam stigao u Ritopek, Ljepoja je već bio u bunkeru, vezan lisicama, s rukama iza leđa i vidnim povredama po licu i telu. Bunker je već bio obložen najlonima i po podu i po zidovima. Prvo smo ga davili kesom, posle smo uzeli žicu, obmotali je oko vrata i zatezali je, jedan na jednu, a drugi na drugu stranu. To smo radili, davili smo ga Veljko Belivuk i ja. U jednom trenutku pustili smo žicu i Veljko je prišao i nožem presekao vrat Ljepoji - detaljno je opisao Hrvatin.

Prethodno su, kako je priznao, Ljepoji podigli glavu iznad korita da se krv ne bi razlivala okolo.

Spaljivali dokaze

- Nakon toga Belivuk, Marko Budimir i ja smo, isto kao i posle ubistva Zdravka Radojevića, prvo odstranili glavu, noge, ruke, organe, skinuli skalp zbog kose i mašine da ne glavi, a posle sve isitnili na komade, odvajali meso od velikih kostiju, sitnili kosti i lobanju, a potom sve stavljali u korita. Vlade Draganić i Hel su mleli u mašini meso i kosti, pakovali u džakove i onda smo sve bacili u Dunav - priznao je Hrvatin.

Ovaj član zloglasne kriminalne grupe objasnio je i da su imali „procedure“ da se posle svakog zločina reše hirurških uniformi i jakni, koje su kupovali pred svaki zločin.

- Džakove, najlone, garderobu, noževe i sekire, sve što je korišćeno, spaljujemo na pola puta od Dunava do kuće u Ritopeku, i to u rupama, da neko ne bi video vatru - objasnio je i naveo koju je tačno ulogu koji pripadnik klana u ubistvima imao.

PODIGNUTA OPTUŽNICA

Dokazi na 332 strane

Tužilaštvo za organizovani kriminal juče je podiglo optužnicu protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu, čiji su članovi potom postali ostali optuženi i koja se sumnjiči za otmice, ubistva, trgovinu drogom i oružjem, kao i silovanje. Izvor Kurira otkriva da se može očekivati da ona u narednom periodu bude proširena jer se sumnja da ova kriminalna grupa ne stoji samo iza pet ubistava za koja su optuženi i pošto je svedok-saradnik u tužilaštvu izneo saznanja i o drugim krivičnim delima koja su izvršili članovi Belivukove i Miljkovićeve bande.

ZDRAVKO RADOJEVIĆ

Belivuk mu odrubio glavu

Zdravko Radojević
foto: Privatna Arhiva

Pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka, kako se sumnja, Zdravka Radojevića namamili su, a potom i ubili u novembru 2020, jer su sumnjali da je na vezi s pripadnicima suprotstavljenog škaljarskog klana.

- Prvo je nekoliko udaraca dobio na spratu kuće, a onda smo ga spustili u bunker. Skinuli smo ga i stavili na pod. Veljko Belivuk je pitao ko će da „rešava“ Zdravka. Miloš je rekao da ne može jer mu je kum i Veljko je onda otišao po sekiru, postavio dasku ispod Zdravkove glave i jednim udarcem po vratu ga ubio - priznao je pripadnik grupe i dodao da su prodali njegov auto i tim novcem ih je navodno Belivuk isplatio za zločin.

GORAN VELIČKOVIĆ

Miljković: Goksija sam rešio jednim udarcem

Goran Veličković Goksi
foto: Privatna Arhiva

Navijač Goran Veličković Goksi ubijen je navodno 3. avgusta 2020. zbog toga što je bio blizak škaljarskom klanu i na vezi preko Skajpa s Filipom Koraćem, kom su, kako se sumnja, pripadnici Belivukove grupe slali fotografije isečenog Goksija.

- Marko Miljković mi je rekao da se Goksi dobro držao, da je bio najhrabriji, da ga je on lično rešio jednim udarcem sekire. I to je rekao da ga je dobro pogodio da nije morao dva puta da udara - priznao je osumnjičeni i dodao da su potom s Goksijevog telefona, osim Koraću, pretili i navijaču Milošu Radisavljeviću Kimiju.

LAZAR VUKIĆEVIĆ

Namamljen da ubije „vepra“

Lazar Vukićević
foto: Privatna Arhiva

Lazar Vukićević nestao je u oktobru 2020. i istog dana je ubijen u kući u Ritopeku. Kako je otkriveno, pripadnici grupe su sumnjali da on i Aleksandar Šarac nadziru Belivukovu grupu iz stana koji su iznajmili u blizini stadiona FK Partizan. Navodno, pronašli su kontakt iz redova škaljarskog klana, izvesnog Kapetana, s čijeg telefona su mu slali poruke i namamili ga da dođe u kuću, tako što su mu poslali slike vezanog Belivuka i poruku: „Dođi da mučimo vepra“. Šarac je tada odbio da dođe, ali je ubijen nekoliko meseci kasnije u TC Ušće, dok je Vukićević brutalno mučen, a potom isečen i samleven.

ALEKSANDAR GLIGORIJEVIĆ

Delove tela stavili u dva korita

Aleksandar Gligorijević
foto: Privatna Arhiva

Aleksandar Gligorijević otet je i ubijen 16. juna u kući strave u Ritopeku. Kako je ispričao osumnjičeni pripadnik klana, oni su sumnjali da Gligorijević, koji je bio navijač Principa i na tribini bio s njima, „radi o glavi Veljku Belivuku“, kao i da namerava da preuzme posao s marihuanom od osumnjičenih pripadnika klana Marka i Miloša Budimira.

- Miloš Budmir mi je pokazao slike iskasapljenog tela u dva plastična korita, a telo je bilo u delovima. Pokazao mi je između dve i četiri slike.Tada mi nije rekao ko ga je ubio, ali rekao mi je da je učestvovao i da je bio tu - navodno je ispričao osumnjičeni.

stampano izdanje 30.07.2021
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

OVO JE PORODICA KOJU JE UBILA KORONA ZA 13 DANA

I lekari plakali kad je i Igor umro odmah posle roditelja!

UHLEBLJEN

I Dušan Nikezić prima platu u Đilasovoj firmi, pa botuje za njega!

INVESTITOR UZEO PARE ZA STANOVE I NESTAO!

Dramatična ispovest para koji je ostao bez novca i nekretnina: DOŽIVELA ŠLOG OD STRESA

INCKO PORAŽEN

Sve partije u Republici Srpskoj jednoglasno ODBACILE NAMETNUTE ODLUKE!

GRAD SPREMIO NOVČANU POMOĆ ZA UGROŽENE

Stanari iz Vidovdanske dobijaju po 304.596 dinara

ZARATILA SA ŠEŠELJEM

Nataša Jovanović otišla zbog poslaničkog mesta!

NASMEJANOM UBICI 40 GODINA ROBIJE

Čaba Der osuđen zbog ubistva Nebojše Markovića na Banovom brdu

KURIR SA KOMŠIJAMA NOVE LAZIĆEVE DEVOJKE

Barbara se opija, izlazi i svaki put završi sa drugim MUŠKARCEM! Ovo joj je RODNA KUĆA

SVETLANA BOJKOVIĆ POLA VEKA POZNAJE SVOG KOLEGU

Prvi put glume zajedno, a ovaj put će se venčati! FOTO

NE PROPUSTITE

DANAS POKLON U KURIRU! KUVAR! TEMA BROJA: Deserti za najveće ljubitelje malina

Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti na poklon KUVAR.

Tema današnjeg broja je: Deserti za najveće ljubitelje malina. Deserti za najveće ljubitelje malina. Sad je idealno vreme da u raznim poslasticama iskoristite ovo vrlo ukusno i mirisno voće.

Pored fenomenalnih recepata za deserte sa malinama pokazaćemo vam kako da napravite lubenadu - korak po korak, jer ovo je piće koje morate probati. Plus recepti za jela sa kupusom - superhranu s puno vitamina i brza letnja jela. Dobićete i recepte kao što su: domaći sok, ko bajagi sladoled, čokoladna torta, lava kolač, musaka s paradajzom, junetina u sosu od paprike, letnja karbonara s povrćem i mnoge druge.

Kuvar
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto Privatna arhiva, MUP, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja