ŠTA PIŠE U OPTUŽNICI PROTIV BELIVUKA I NJEGOVE EKIPE: Otimali i klali zbog novca i prevlasti u kriminalnim krugovima
Foto: MUP

organizovali se 2019.

ŠTA PIŠE U OPTUŽNICI PROTIV BELIVUKA I NJEGOVE EKIPE: Otimali i klali zbog novca i prevlasti u kriminalnim krugovima

Crna Hronika -

U optužnici koja je prošla prvu proveru suda i već u toku dana bi mogla da bude dostavljena Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima koji se nalaze u pritvoru, kako Kurir saznaje, navodi se da je kriminalna grupa formirana u periodu od počekta 2019.

- Veljko Belivuk i Miljković stvorili su plan da se pod paravanom navijčake grupe "Principi" vrše krivična dela ubistva, otmice, neovlašćena proizvodnja, držanje i promet drogom i oružjem, kako bi se pored imovinske koristi stekao i primat u kriminogenoj sredini zastrašivanjem suparničkih kriminalnih grupa, preuzimanje prevlasti na tržištu droge, ubistva pripadnika drugih kriminalnih grupa a koji plan su ostali pripadnici kriminlane grupe koji su postali njeni članovi prihvatili i svako od njih po nalozima i uputstvima organizatora preduzimali određene radnje u cilju njihove realizacije - navodi se, kako Kurir saznaje, u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Marko Miljković, Lazar Vukićević
foto: MUP

U ovom dokumentu, detaljno je opisano na koji način su pripadnici kriminalne grupe planirali, a potom namamili, ubili i sakrili tragove pet ubistava. Reč je o Milanu Ljepoji, Goranu Veličkoviću Goksiju, Zdravku Radojeviću, Aleksandru Gligorijeviću i Lazaru Vukićeviću.

Kao motiv za zločine, posle prikupljanja brojnih dokaza, proizilaze bezobzirana osveta, ali i koristoljublje.

- Za ova krivična dela može se izreći kazna od 20 godina ili doživotni zatvor - navelo je tužilaštvo, koje je u optužnici na nekoliko stotina strana detaljno opisalo na koji način su ubijeni mučeni, ali i kako su ukljanjani tragovi zločina, jer telo ni jednog od njih nije pronađeno.

Prema saznanjima Kurira, u optužnici su citirani delovi iskaza svedoka-saradnika, Bojana Hrvatina, koji je opisao svoju, ali i uloge svakog od osumnjičenih u zločinima.

Ritopek
foto: Zorana Jevtić

- Analizirani su i iskazi drugih svedoka, materijalni tragovi, kao i snimci koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela. Takođe, predloženo je saslušanje okrivljenih, oštećenih kao i svedoka pred sudskim većem, ali i slušanje presletnutih telefonskih razgovora - objašnjava sagovornik.

Drugi deo optužnice, kako navodi, odnosi se na dokaze koji potvrđuju sumnje da je kriminalna grupa trgovala drogom i oružjem, od kojih je deo pronađen u bunkeru na stadionu FK Partizan.

- Optužnica je prošla prvu prveru suda, i sada će biti dostavljena okrivljenima i njihovim braniocima. I okrivljeni koji su u pritvoru dobiće je i oni, kao i svi ostali, imaju pravo na prigovor na nju - objašnjava sagovornik Kurira.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto MUP, Zorana Jevtić, Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja