MISTERIJA JEDINE ŽENE OBUHVAĆENE OPTUŽNICOM PROTIV KLANA BELIVUK-MILJKOVIĆ: Supruga bivšeg policajca bliska sa Veljom Nevoljom
Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock/Iren Moroz

SLAĐANA S.

MISTERIJA JEDINE ŽENE OBUHVAĆENE OPTUŽNICOM PROTIV KLANA BELIVUK-MILJKOVIĆ: Supruga bivšeg policajca bliska sa Veljom Nevoljom

Crna Hronika -

Članovi kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optužnicom, koja je danas upućena braniocima i tuženima, terete se za udruživanje, teška ubistva, otmice i nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet droga.

Na spisku optuženih nalazi se ukupno 31 osoba. Među njima, ono što je mnogima promaklo, i jedno žensko ime. Radi se o Slađani S. (39), supruzi Vlade Georgijeva (38) koji se takođe nalazi na listi optuženih.

Georgijev je inače nekadašnji policajac rodom iz Loznice, koji se do nedavno zapravo zvao Dragan Sekulić, nakon čega je promenio ime. Inače, tokom akcije hapšenja, kod njega je pronađeno oružje za koje nije imao dozvolu.

Podsetimo, Sekulić je radio u beogradskoj policiji, ali je posao državnog službenika morao da napusti zbog kriminalnih radnji u kojima je uhvaćen. Prema policijskim informacijama, Belivuk je pre pet godina od jednog Lozničanina oteo podrum pića i dao ga na "upravljanje" upravo Sekuliću, odnosno Georgijevu. Nesrećni vlasnik B. Z. je slučaj prijavio šabačkoj policiji. Kada je bivši načelnik Slaviša Spasojević naredio istragu, iz vrha MUP Srbije je, od jednog rukovodioca, stigao nalog da se sve zaustavi.

Takođe, pre nekoliko meseci javnost je imala prilku da čuje snimak razgovora Veljka Belivuka, njegove supruge i Dragana Sekulića u kom njih troje pričaju kako koriste lažne pasoše tokom putovanja. U nastavku su se smejali i tome što Veljko Belivuk ne može da zapamti koje mu ime piše u dokumentima.

KO JE SLAĐANA S.?

Koja je bila uloga Slađane S. u kriminalnoj grupi Velje Nevolje, još uvek nije poznato. Jasno je samo da je dobro poznavala Belivuka i da je znala čime se grupa bavi. Inače, optužnica kojom je obuhvaćena i Slađana napisana je na 322 strane sa dokazima i ostalim optužbama upućeno je u sud na potvrđivanje.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja