ŠKALJARCI HTELI DA ODERU BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Metak u glavu i pun sprint do auta! Detalji iz istrage protiv napadača iz CG
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

istraga se nastavlja

ŠKALJARCI HTELI DA ODERU BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Metak u glavu i pun sprint do auta! Detalji iz istrage protiv napadača iz CG

Crna Hronika -

- Ti lagano kada nije tvoj posao na 5-6 metar pa onda hitro u dva skoka mu priđeš, metak u glavu i puni sprint na auto, pun gas. Obavezno pancir obuci pa i njega posle zapali - navodi se u dokumentu.

Zaštićeni svedok kodnog naziva Kamenko Kuč naveo je u svom iskazu pred Specijalnim državnim tužilaštvo detalje plana likvidacije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je trerbala da se dogodi u Tivtu. U dokumentu, svedok označava Janka Vukadinovića kao glavnog organizatora planiranja ovih likvidacija. Međutim njihov plan osujetila je crnogorska policija i time sprečila izvršenje teških krivičnih dela.

"ODERI OBOJICU"

- ..te mu pojašnjava da će ga Crni voziti, da će dobiti da kupi odelo i akt tašnu i da će ih čekati kod čekiranja jer idu Velja Nevolja i Marko Miljković te da su to drugari i ako može da ih dere obojicu da će za obojicu dobiti sigurno 700.000 i više, da će ga vozač čekati ispred, da imaju štek u Tivtu, te mu pojašnjava da je kombinacija dobra, a u slučaju da padne Kamenkovoj porodici će predati pare a za njega će se obezbijediti najbolji advokati, ali da je sve ipak bezbedno jer unutra niko nema pištolj i da žrtve neće znati šta ih je snašlo kada im po jedan metak opali - navodi se u optužnici.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Marko Miljković, Srdjan Lalic
foto: Kurir, MUP RS

U narednoj poruci okrivljenog Vukadinović navodi: "Brate bukvalno nam plan spašavaš sa ovim".

- Upravo iz iznijetog se utvrđuje postojanje kriminalnog plana i kriminalne organizacije jer sam Vukadinović navodi da sa ovim ubistvima se spašava klan. U nastavku Vukadinović šalje fotografiju oštećenog Belivuk Veljka, te mu objašnjava da je na fotografiji Veljko Belivuk, a da Marka Miljkovića potraži na internetu, odnosno njegovu fotografiju. U daljem razgovaraju oko isprobavanja pištolja te mu Vukadinović saopštava da će ga probati u Tivtu, te mu Vukadinović ponovo ponavlja da ukoliko padne da će Kamenkovoj kući biti odneseno od 500 do 700 hiljada, a da će za vrijeme boravka u zatvoru doći kod njega u sobu, a ako ne padne prebaciće ga u Južnu Ameriku da radi sa "kokosom" odnosno kokainom-dio je optužnice u koju je portal Dan imao uvid.

- U nastavku komunikacija između okrivljenog Vukadinović i Kamenka Kuča, Vukadinović mu objašnjava plan delovanja, te mu govori da uđe i da čeka u aerodromskoj zgradi, te da vodi računa kada stavi masku za koronu, naočare ne može stavljati jer se magle, da ofarba kosu sa sprejom i da bude fino ošišan i sređen. Takođe mu pojašnjava da je dovoljno i da jednog od oštećenih "odere" i da za njega ne može dobiti preko 15 godina, te da uz trećinu amnestije treba da leži samo 10 godina, te mu objašnjava da je dovoljno da ubije jednoga, a ako može i dvojicu i da mu je familija obezbijeđena, a ako padne dobiće najbolje advokate i da će mu za vrijeme boravka u zatvoru biti plaćena kantina da ne troši svoj novac - navodi su iz istrage.

Metak u glavu:" Kao da nije tvoj posao"

U krajnjem, prema navodima optužnice, Vukadinović nalaže da ukoliko sa njima bude 3 ili 4 momka da ne odustaje već da ubije oštećene, a nakon toga da odmah bježi.

-Takođe Vukadinović tačno opisuje kako Kamenko treba da izvrši ubistva, te kaže: „ti lagano kao da nije tvoj posao na 5-6m pa onda hitro u dva skoka mu priđeš, metak u glavu i puni sprint na auto, pun gas, tu niko neće imati vremena od trenutka pucanja dok istrčiš napolje da potegne pištolj..obavezno pancir obuci pa i njega posle zapali - navodi se u dokumentu.

(Kurir.rs/Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track