Najnovije vesti

SRĐAN LALIĆ MOŽE BITI TREĆI ČOVEK BELIVUKOVOG KLANA: Preti mu doživotna robija, a IT stručnjaka i Mareta jedno razlikuje od Velje
Foto: Printscreen

sumnjiči za pet teških ubistava u saizvršilaštvu

SRĐAN LALIĆ MOŽE BITI TREĆI ČOVEK BELIVUKOVOG KLANA: Preti mu doživotna robija, a IT stručnjaka i Mareta jedno razlikuje od Velje

Crna Hronika
09:32h

Srđan Lalić, muškarac koji se smeje na fotografiji sa Veljom Nevoljom dok rukama pridržava izmučenu žrtvu, u ovom zloglasnom klanu imao je važnu ulogu, a sudeći po optužnici koja je podignuta prošle nedelje, bio je treći čovek ove kriminalne grupe.

Lalić se sumnjiči za pet teških ubistava u saizvršilaštvu, a na teret mu se stavljaju i krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, otmice, ali i nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava. Njemu, kao i jedanaestorici njegovih saradnika zaprećena je kazna doživotnog zatvora.

Srđan Lalić
foto: screenshot

Optužnicom, Lalić se tereti za ista dela kao i Miljković, poznatiji kao Mesar, a obojicu od Belivuka razlikuje to, što mora da odgovora i zbog proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

To znači, da je istragom utvrđeno zahvaljujući dokazima koji su prikupljeni, posebno fotografija koje su preuzete sa aplikacije skaj, da je Lalić učestvovao u ubistvima Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Gorana Veličkovića Goksija.

Inače, Lalić je po zanimanju IT stručnjak koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, putem koje su kumunicirali i razmenjivali fotografije jezivih zločina pripadnici ozloglašenog klana.

Nakon hapšenja sumnjalo se da je njegova uloga isključivo bila da za Belivuka i njegove ljude nabavlja kriptovane telefone i da im obezbeđuje komunukaciju putem aplikacije Skaj.

- Lalić je uhapšen 4. februara. U početku se sumnjalo da je njegova uloga bila samo da obezbeđuje telefone sa aplikacijom Skaj za šifrovanu komunikaciju, registruje hosting i pere novac, jer je trgovao bitkoinima. Međutim, istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da stručnjak za kompjutere sa zadovoljstvom drži glavu izmučene žrtve - rekao je izvor iz istrage.

Sam Lalić navodno je rekao posle hapšenja da je po zanimanju IT inženjer i da je završio privatni fakultet. Tada je rekao i da zarađuje od bitkoina i da su mu mesečna primanja oko 1.300 evra. Odbranu nije iznosio, ali je negirao bilo kakvu povezanost sa zločinima.

Lalić je uhapšen u stanu u prigradskom naselju, a kod njega su tokom pretresa pronađeni sat “roleks”, brojač novca, GPS uređaj za praćenje, telefoni i računari, dok ispred vrata i na terasi svog stana ima brojne kamere za video-nadzor.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja