MARKO SE LEČIO OD KORONE KAD JE UBIJEN PUKI: Poznato zašto Miljković NIJE OPTUŽEN za brutalnu likvidaciju navijača u Ritopeku
Foto: Dado Đilas

novi detalji

MARKO SE LEČIO OD KORONE KAD JE UBIJEN PUKI: Poznato zašto Miljković NIJE OPTUŽEN za brutalnu likvidaciju navijača u Ritopeku

Crna Hronika

O povezanosti i bliskosti dvojice vođa beogradske kriminalne ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića svi su znali. Njih dvojica se gotovo nikad nisu razdvajali, pa ipak, prvi je optužen za pet, a drugi za četiri ubistva.

Prema nezvaničnim saznanjima Miljković se za razliku od Belivuka ne tereti za likvidaciju Aleksandra Gligorijevića Pukija i to samo iz jednog razloga - u to vreme ležao je u bolnici zbog korone!

Čak i podatak da se Miljkoviću na teret ne stavlja likvidacija navijača iz Odžaka govori o tome sa kolikom preciznošću su policija i BIA odnosno Tužilaštvo za organizovani kriminal vodili istragu obraćajući pažnju na svaki detalj.

Kad su u javnost pre nekoliko dana isplivali delići tužilačkog dokumenta, koji čeka da stane na pravnu snagu, mnogi su bili uvereni da je reč o nenamernoj grešci.

- Nije greška već je činjenično utvrđeno da je u to vreme, sredinom juna prošle godine, Miljković bio u bolnici gde se lečio od kovida-19. Kad se razboleo pomoć je prvo potražio u privatnoj klinic, a kako su simptomi bili sve teži bio je smešten u "Dr Dragiša Mišović". Kad se dovoljno oporavio slao je svoje fotografije preko "Skaja" svojim ortacima - navodi izvor iz istrage.

Gligorijević, koji je bio blizak Belivuku i Miljkoviću, nestao je 16. juna 2020, a kako se sumnja istog dana je i ubijen u "kući strave" u Ritopeku.

- Tog dana na prevaru su namamili Gligorijevića da oko 12 sati dođe na sastanak sa Markom Budimirom u Beton halu. Posle izvesnog vremena Budimir je odvezao Gligorijevića do kuće u Ritopeku u kojoj su već bili okrivljeni Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić, Miloš Budimir i više nepoznatih osoba. Gligorijević je ubrzo ubijen iz bezobzirne osvete. Izvršenje krivičnog dela optuženi su pokušali da prikriju tako što su Gligorijevićevu odeću isekli i stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu - navodi izvor koji je upoznat sa sadržajem optužnice.

Moguće proširivanje optužnice

U optužnici koja je podignuta protiv članova kriminalne grupe navodi se da su okrivljeni da su počinili pet ubistava u saizvršilaštvu.

Reč je o Goranu Veličkoviću Goksiju, Zdravku Radojeviću, Milanu Ljepoji, Lazaru Vukićeviću i Aleksandru Gligorijeviću Pukiju.

U ovom trenutku prema nezvaničnim saznanjima za još najmanje tri zločina su prikupljeni dokazi pa se u dogledno vreme može očekivati i nova optužnica.

Prostoriju u kojoj je zločin izvršen posuli su različitim hemijskim sredstvima kako bi uništili tragove. U to vreme Miljković je bio u bolesničkoj postelji, ali im je slao podršku preko "Skaja".

- Gligorijević je ubijen iz bezobzirne osvete. Belivuk je saznao da Gligorijević suparničkoj navijačkoj grupi navodno odaje informacije kuda se oni kreću i da planiraju da ih usmrte iz "snajpera". Naravno, to je on tako obrazložio zbunjenim članovima ekipe zašto moraju da "uklone" svog čoveka - ističe izvor iz istrage razlog zašto je likvidiran jedan od ljudi bliskih navijačkoj grupi "Principi" iza koje se krila kriminalna banda Belivuk-Miljković.

Aleksandar Gligorijević
foto: Privatna Arhiva

Optužnica protiv 30 pripadnika kriminalne grupe Belivuk-Miljković prošla je prvu proveru Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu. U toku je njeno slanje okrivljenima i njihovim braniocima. Imaju pravo na prigovore i žalbe, a o tome će takođe da odlučuje Vanraspravno krivično veće Posebnog odeljenja Višeg suda. Posle toga sud može da potvrdi optužnicu ili da je vrati na doradu.

Na 322 strane optužnice, koju potpisuje tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić sa svoja dva zamenika Sašom Ivanićem i Zoranom Babićem, navodi se, pored ostalog, da je kriminalna grupa formirana početkom 2019. godine:

- Belivuk i Miljković stvorili su plan da se pod paravanom navijačke grupe "Principi" vrše krivična dela ubistva, otmice, neovlašćena proizvodnja, držanje i promet drogom i oružjem, kako bi se pored imovinske koristi stekao i primat u kriminogenoj sredini. To su činili zastrašivanjem suparničkih grupa, preuzimanjem prevlasti na tržištu droge i ubistvima. Ovaj plan su ostali pripadnici kriminalne grupe, koji su postali njeni članovi, prihvatili i svako od njih je po nalozima i uputstvima organizatora preduzimao određene radnje u cilju njihove realizacije.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track