POLICIJA TRAGA ZA ČISTAČIMA VELJE NEVOLJE: Nova saznanja u istrazi protiv zloglasnog klana NESTALI BEZ TRAGA
Foto: Stefan Stojanović MONDO

uklanjali tela

POLICIJA TRAGA ZA ČISTAČIMA VELJE NEVOLJE: Nova saznanja u istrazi protiv zloglasnog klana NESTALI BEZ TRAGA

Crna Hronika -

U Srbiji i Crnoj Gori istovremeno se vode istrage protiv klana Veljka Belivuka.

Nezvanično se saznaje da se istražuje da li je ekipa Velje Nevolje što samostalno, a što za račun Radoja Zvicera, navodnog šefa kavačkog klana, ubila još šestoro ljudi, dvojicu u Srbiji i četvoricu u Grčkoj. Takođe, intenzivno se traga za ekipom Belivukovih čistača koji su bili zaduženi da uklone tela i tragove zločina iz kuće smrti u Spužu.

Istraga je dovela do saznanja da su po skoro istom scenariju Belivuk i njegovi saradnici ubijali u Ritopeku i u spuškom selu Stanjevića Rupa u kući izvesnog R. Živkovića gde su namamljeni i ubijeni Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić. Za Živkovićem se intenzivno traga jer se sumnja da je njegova uloga u Belivukovom klanu bila vrlo značajna.

Ekipa čistača je posle tih ubistava ušla u spuško selo. Odmah posle obavljenog posla nestali su bez traga.

- Kako bi prikrili tragove likvidacija zidove su skroz sastrugali, potom gletovali i krečili. Menjali su i pločice, parket i nameštaj. To je učinjeno da bi se otklonila mogućnost da se pronađu tragovi krvi, DNK žrtava ili bilo koji drugi trag. Ipak, veštačenja su u toku, prikupljaju se i drugi dokazi - otkrio je izvor iz istrage za crnogorske medije.

Fotografije iz kriptovanih telefona organizovane grupe otkrile su o kojim objektima je reč uprkos preduzetim merama kriminalaca, a odlazak operativaca na teren potvrdio je da su tu izvršene egzekucije.

Hit tvit, Velja Nevolja
foto: Printscreen

- Upoređivane su i veštačene fotografije koje su međusobno razmenjivali članovi bande, a na kojima se u toj kući vide žrtve. Belivuk je svom šefu Zviceru slao slike kasapljenja iz te kuće. To je utvrđeno i po nekim karakterističnim prostorijama i njihovom rasporedu - istakao je izvor iz istrage.

Hodžić je ubijen čim je s Miletom Radulovićem zvanim Kapetan, kog su Belivuk i Miljković zarobili, Živkovićem i Spahićem ušao u kuću.

- Belivuk ga je iz vatrenog oružja pogodio u glavu. Na Spahića, koji je počeo da beži, istovremeno su fizički nasrnuli Marko Miljković i Nebojša Janković, potom su ga vezali, a onda i ubili. Tada su uhvatili i vezali i Radulovića i prema indicijama ilegalno su ga u noći između 14. i 15. oktobra prebacili u Srbiju - otkrio je izvor iz istrage.

Prema nezvaničnim saznanjima Hodžić je tog dana pozvao svog zeta Spahića da iz Bara dođe po njega u Virpazar gde je prema instrukcijama Radulovića došao dan ranije. Tražio je da ga odveze na sastanak s Kapetanom i Živkovićem. Navodno, kad je zet došao po njega, prijateljima je prosledio fotografiju falsifikovanog pasoša Živkovića izdatog u Odžacima, na ime Predrag Đurđević, rekavši im da sa njim ima sastanak. Već posle sat vremena obojica su bili nedostupni i u kandžama ubica, a policiju je alarmirala porodica Spahića i Hodžića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji s operativcima MUP Srbije i BIA prikupilo je takođe dokaze za još najmanje dve likvidacije u Srbiji pored pet do sada identifikovanih žrtava: Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

Isplivalo je da su neke od žrtava bile navodno bliske s ubijenim Vukićevićem i još nekoliko interesantnih činjenica koje zbog istrage do daljeg ne smeju da se pojave u javnosti.

(Kurir.rs/Republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track