Najnovije vesti

HRANILA SAM GA I ODGAJILA, A SADA GA VIŠE NEMA: Baka Ljiljana neutešna posle smrti unuka na bini u Mrčajevcima (FOTO)
Foto: Kurir/J.S., Privatna Arhiva

bila mu staratelj 15 godina

HRANILA SAM GA I ODGAJILA, A SADA GA VIŠE NEMA: Baka Ljiljana neutešna posle smrti unuka na bini u Mrčajevcima (FOTO)

Crna Hronika

Tuga i suze u nedelju u stanu u Dositejevoj ulici u Kraljevu gde je živeo 21-godišnji mladić Veljko Ratković, koji se u subotu veče, svirajući frulu, srušio na bini u Mrčajevcima, gde se održavala "Kupusijada", a potom na putu ka čačanskoj bolnici i preminuo.

Veljko Ratković, Mrčajevci, preminuo
foto: Privatna Arhiva

"Sa sedam godina ostao je bez majke i ja sam mu 15 godina bila staratelj. Bio je dobar mladić, đak vukovac u Osnovnoj školi 'Dimitrije Tucović', a kasnije dobar učenik kraljevačke 'Elektro-saobraćajno tehničke škole'. Preveliki je ovo gubitak za mene, a tugu ne mogu rečima da izrazim", u suzama za Kurir kaže njegova baka Ljiljana Ratković.

Ljiljana kaže da njegov otac nije živeo sa njima, već u drugom kraljevačkom naselju, ali da su otac i sin redovno bili u kontaktu.

Veljko Ratković, Mrčajevci, preminuo
foto: Kurir/J.S.

"Prolazim kroz teške trenutke, ne znam šta bih vam više rekla. Hranila sam ga i odgajila, a sada ga više nema. Bio je sav razdragan, vedar mladić, voleo je sport, košarku. Završio je školu za kompjutere i pokušao da upiše i fakultet, ali nije dospeo do budžeta, pa je radio nekoliko poslova, od građevine do benzinske pumpe, čiji je bio radnik. Voleo je da svira, najpre u Muzičkoj školi, a potom i u Kulturno-umetničkom društvu", dodaje Ljiljana Ratković.

I komšije iz zgrade u naselju u Dositejevoj ulici u Kraljevu gde je mladić živeo imaju samo reči hvale za njega.

Veljko Ratković, Mrčajevci, preminuo
foto: Kurir/J.S.

"Prekjuče sam razgovarao sa njim, bio je drag momak, u komšiluku se uvek čulo kada bi muzicirao. Osim frule, mislim da je svirao i falutu ili klarinet. Tuga do neba", rekao je Kuriru jedan od komšija.

Članovi Kulturno-umetničkog društva "Kraljevačka riznica" istakli su da je Veljko Ratković bio njihov povremeni član, da je, prema potrebi, išao sa njima na nastupe i da nikada nije napravio ni najmanji problem.

Uzrok smrti ovog mladića iz Kraljeva biće poznat posle obdukcije.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja