NADRILEKARKU OLGICU DO SUDNICE SPROVELA 2 STRAŽARA: Obukla sve pripijeno uz telo, bež helanke i usku majicu
Foto: Instagram Printscreen

PRVI OSNOVNI SUD

NADRILEKARKU OLGICU DO SUDNICE SPROVELA 2 STRAŽARA: Obukla sve pripijeno uz telo, bež helanke i usku majicu

Crna Hronika -

Nakon skoro 3 meseca pritvora izjasniće se o krivici

Olgica Markanović, koja je optužena da je bez licence neovlašćeno preduzimala estetske zahvate na pacijentima, danas bi prvi put trebalo da sedne na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda u Beogradu i javno se izjasni o krivici.

Inače, Olgicu su u sudnicu sprovela 2 stražara. Ona je, kako javlja naš reporter sa lica mesta, imala obučene bele helanke i majicu skroz pripijenu uz telo.

U Prvi osnovni sud stigao je i advokat Markanovićeve, Borivoje Borović.

Borivoje Borović, Advokat
foto: Nikola Anđić

Inače, druga osumnjičena, jasmina Tasić, nije se pojavila.

Prema navodima optužnice, Olgica Markanović sumnjiči se da je sa Jasminom Tasić krivično delo izvršila u neregistrovanoj ordinaciji U Beogradu, tako što je nepravilnom upotrebom plazma pene prouzrokovala oštećenja na licu ostećenih, od kojih su neke imale opekotine drugog i trećeg stepena.

Posle hapšenja, ona je negirala da se bavila medicinskim zahvatima za koje nema licencu. Tvrdila je da su usluge bile kozmetičke.

ODLOŽENO SUĐENJE

Suđenje nadrilekarki je odloženo je danas za 5. oktobar i ona nije iznela odbranu, pošto se u sudnici nije pojavila njena optužena saradnica Jasmina Tasić, za koju odbrana tvrdi da je u devetom mesecu trudnoće.

Odbrana Olgice Markanović kako saznajemo, tražila je od sudije da je pusti iz pritvora i prebaci u kućni pritvor, ali taj zahtev nije prihvaćen i nadrilekarka je sa lisicama na rukama, u pratnji stražara vraćena u Centralni zatvor.

Sudija nije uvažio ni zahtev odbrane da se postupak protiv nje razdvoji u odnosu na Jasminu Tasić.

- Okrivljena Jasmina Tasić je u 8 meseću trudnoće i neko vreme neće biti u mogućnosti da prisustvuje suđenjima. Očekivao sam da ce sud razdvojiti, jer ne znam kada će moja klijentkinja moći da se pojavi - kaze advokat Dragan Palibrk, koji brani Jasminu Tasić.

Sudija Vuk Tabrenović, međutim, odlučio je da suđenje bude odloženo i da se nadrilekarka vrati u pritvor. Inace, Olgica Markanovic dovedena je bez trunke šminke, a na izlasku iz sudnice je samo prijateljima odmahnula glavom.

Prema tvrdnjama branioca Olgice Markanović, sudija je rekao da će u narednih par dana da razmisli o kućnom pritvoru, navodeći da je ona priložila adresu u Beogradu na kojoj bi boravila.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track