NADRILEKARKA OLGICA U SUDNICU UŠLA S LISICAMA PA ZATRAŽILA NANOGICU: Obećavam, neću da bežim!
Foto: Privatna Arhiva, Instagram

prvi osnovni sud

NADRILEKARKA OLGICA U SUDNICU UŠLA S LISICAMA PA ZATRAŽILA NANOGICU: Obećavam, neću da bežim!

Crna Hronika -

Pred sudom se pojavila u uskim bež helankama i istoj takvoj majici, bez trunke šminke. Dok su je stražari izvodili iz sudnice, samo je prijateljima, koji su stajali u hodniku, odmahnula glavom

Suđenje Olgici Markanović, koja je optužena da je u salonu u Beogradu pružala estetske tretmane za koje nije imala odgovarajuće licence, odloženo je juče u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, jer se njena saradnica Jasmina Tasić, koja je takođe optužena, nije pojavila.

Adokat Dragan Palibrk, obavestio je sud da je Jasmina Tasić u osmom mesecu visokorizične trudnoće i da je pitanje kada će moći da se pojavi pred sudom.

Saradnica trudna

- Ja sam iz zakonskih i ljudskih razloga predložio dve stvari, da se postupak razdvoji u odnosu na suđenje Olgici Marković, jer je pritvorski predmet i on traži hitnost. Ono što me je iznenadilo, i tužilac i odbrana su se složili da se pritvor zameni kućnim pritvorom, ali sud nije odlučio o tome. Sledeće suđenje zakazano je za 5. oktobar, a jasno je da moja klijentkinja ni tada neće moći da se pojavi - rekao je za Kurir advokat Palibrk.

Borivoje Borović

Angažovali smo tri veštaka

Advokat Borivoje Borović, koji zastupa Olgicu Markanović, izjavio je da su angažovali tri veštaka i da očekuje da će sud u narednih nekoliko dana odlučiti da njegovu klijentkinju ipak pusti iz pritvora.

- Tužilac je predložio da joj se zabrani komunikacija putem interneta i da mogu da je obilaze samo majka, sestra i maloletno dete. Neću opstruirati postupak, bitno je da se pojave oštećene, da ih unakrsno ispitam, pa slika možda bude i drugačija od one predstavljene u medijima. Angažovali smo i tri sudska veštaka koji su dali mišljenje, a koje se razlikuje od nalaza i mišljenja onih koje je angažovalo tužilaštvo, da se utvrdi da li su opekotine na slikama nastale posle tretmana kod Olgice ili nekog drugog - rekao je Borović.

Olgica Markanović
foto: Instagram Printscreen, Kurir Printscreen

Olgica Markanović i njena saradnica, podsetimo, optužene su da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. do 1. marta ove godine u neregistrovanom "Medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih. Neke od žrtava, kako se sumnja, imale su opekotine drugog i trećeg stepena. Osim toga, kako se sumnja, pacijentima su davale nedopuštene inekcije lokalne anestezije "lidokain-hlorida", koje su predstavljale rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije.

Olgica Markanović, koja je u pritvoru od 1. juna kada je uhapšena na graničnom prelazu, pošto je iz Bosne pokušala da uđe u Srbiju, juče je dovedena u Prvi sud u pratnji dvojice zatvorskih stražara sa lisicama na rukama. Iako je bilo predviđeno da iznese odbranu, s ozbirom na to da je suđenje odloženo, ona se samo kratko izjasnila o predlogu da bude puštena u kućni pritvor s nanogicom.

- Obećavam da neću da bežim i da ću da se odazivam na sve pozive suda - bilo je sve što je, prema nezvaničnim informacijama, izjavila.

Negirala krivicu

Ona se pred sudom pojavila u uskim bež helankama i istoj takvoj majici, bez trunke šminke. Dok su je stražari izvodili iz sudnice, samo je prijateljima, koji su stajali u hodniku, odmahnula glavom.

Kako je Kurir ranije pisao, na saslušanju u tužilaštvu, ona je negirala da je izvršila krivično delo. Tužilaštvo je u optužnici predložilo da bude osuđena na tri godine zatvora, dok je za Jasnimu Tasić predložena kazna od godinu dana zatvora.

Kurir.rs/Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja