JUTRO POSLE TALAČKE DRAME U LASTINOM AUTOBUSU: Evo gde je i šta se događa sa državljaninom Srbije uhapšenim u Nemačkoj
Foto: screenshot bild.de

srećom okončana bez žrtava

JUTRO POSLE TALAČKE DRAME U LASTINOM AUTOBUSU: Evo gde je i šta se događa sa državljaninom Srbije uhapšenim u Nemačkoj

Crna Hronika -

Državljanin Srbije (30), koji je sinoć uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je u Lastinom autobusu držao taoce saslušan je tokom noći, potvrdili su jutros iz policije.

Zasad nije poznato šta je rekao na saslušanju, kao ni u kakvom je psihičkom i fizičkom stanju.

Državljanin Srbije je uhapšen nakon četvoročasovne blokade autoputa između Hilpoltštajna i Gredinga, jer je, kako se sumnja, uzeo trojicu vozača kao taoce.

Prethodno je u autobusu, koji je putovao ka Srbiji, došlo do tuče u kojoj su lakše povređeni jedna muška i jedna ženska osoba. Mediji navode da je zbog sukoba autobus stao u zaustavnoj traci autoputa, nakon čega je stigla dojava da je u vozilu naoružani muškarac.

autobus, Lasta
foto: screenshot bild.de

- Muškarac u autobusu je tvrdio da ima pištolj i da će sve da pobije. Došlo je do fizičkog obračuna nekoliko putnika i dvoje je lakše povređeno - saopštili su kasno sinoć iz policije, a preneo Telegraf.

Nakon zaustavljanja vozila, putnici su uspeli da pobegnu iz autobusa, a unutra su ostala trojica vozača i osumnjičeni. Policija je potom blokirala auto-put i na lice mesta poslala specijalne jedinice da pregovaraju sa osumnjičenim. Mediji prenose da su pregovori bili otežani jer gotovo niko od ljudi koji su bili u autobusu nije znao nemački.

Iz policije jutros nisu želeli da potvrde da li se uhapšeni muškarac tereti za otmicu. Naveli su da je izvršen pretres autobusa i da u njemu nije pronađeno oružje. Portparol policije je naveo da je osumnjičeni uhapšen sinoć oko 21.30, te da prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Detalji talačke drame u srpskom autobusu

Drama sa autobusom iz Srbije na autoputu A9 u Nemačkoj, prenosi policija jutros detalje istrage incidenta u kome je državljanin Srbije navodno uzeo trojicu vozača kao taoce, prenosi Dojče vele.

Osumnjičeni je uhapšen je sinoć nakon velike policijske operacije na autoputu A9 južno od Nirnberga, a jutros je saslušan, izjavio je portparol policije i precizirao da je 30-godišnjak "pretio smrću" putnicima turističkog autobusa i "verovatno uzeo trojicu vozača kao taoce". Do svadje u autobusu iz Srbije, prema navodima policije, došlo je juče popodne. Beogradski mediji preneli su da je reč o vozilu "Laste".

autobus, Lasta
foto: screenshot bild.de

Osumnjičeni je tvrdio da ima pištolj i pretio da će "sve pobiti". Došlo je i do fizičkog sukoba sa nekoliko putnika, pri čemu su dve osobe lakše povređene. Autobus se zbog toga zaustavio na deonici autoputa izmedju Hilpoltštajna i Gredinga, a osim trojice vozača, svi putnici mogli su da izađu. Nekoliko desetina specijalaca jedinice nemačke policije SEK izašle su na lice mesta i dok je autoput više sati bio blokiran u oba smera, policajci su uspostavili kontakt sa vozačima preko mobilnog telefona. Agencija Rojters prenela je da su se oko 21.25 čule tri detonacije - što se u izveštaju policije ne navodi.

Drama je okončana oko 21.30, a osumnjičeni je uhapšen "bez otpora". Policija za sada ne daje nikakve dodatne podatke o slučaju, ne zna se da li je bio naoružan, jer ni kod njega, niti u autobusu, oružje nije pronadjeno. Ne zna se da li su vozači zaista uzeti kao taoci, a nema ni informacija o psihološkom stanju napadača, kao ni o mogućim motivima napada. Istraga je, navodi policija, u toku. Beta

Saopštili su da su u kontakt sa osumnjičenim stupili preko telefona jednog od vozača.

autobus, Lasta
foto: screenshot bild.de

Podsetimo, autobus "Lasta" sinoć je vozio u pravcu Minhena, odakle je trebalo da nastavi put prema Srbiji. Prema nepotvrđenim informacijama, državljanin Srbije, koji je uhapšen, ukrcao se u autobusu u Frankfurtu. Policija nije saopštila identitet napadača, a agencije su prenele da je reč o F. K.

(Kurir.rs/Blic/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track