ŠARPLANINCU UBICI MOŽDA I POŠTEDE ŽIVOT: Tužilac odlučuje o sudbini psa koji je RASTRGAO VLASNICU u Kragujevcu
Foto: Ucentar.rs

novi detalji

ŠARPLANINCU UBICI MOŽDA I POŠTEDE ŽIVOT: Tužilac odlučuje o sudbini psa koji je RASTRGAO VLASNICU u Kragujevcu

Crna Hronika -

Šarplaninac koji je usmrtio vlasnicu Miloratku Veljković (69) dok ga je hranila u centru Kragujevca i dalje se nalazi u prihvatilištu za pse JKP "Zoo higijena" i u toku je ispitivanje njegovog zdravstvenog stanja kako bi se odlučilo kakva će biti njegova sudbina.

Služba "Zoo higijene" je 15. septembra, podsetimo, dobila telefonski poziv od Policijske uprave da zbrine psa koji je u Kragujevcu usmrtio vlasnicu.

- Naši zaposleni su izašli na teren i na mestu nesreće zatekli pored tela žene psa na povocu koji nije bio agresivan, ali je pokazivao znake uznemirenosti. Kako je u pitanju vlasnički pas naše ekipe su po nalogu tužioca psa uhvatile i zbrinule u karantinu u prostorijama "Zoo higijene" gde se nalazi i dalje. Sva dalja postupanja vezana za testiranje i zbrinjavanje psa odvijaće se u skladu sa nalogom Tužilaštva - navode iz "Zoo higijene".

šar planinac, Kragujevac, Miloratka Veljković
foto: Ucentar.rs

Stravični događaj je potresao celu Srbiju i skrenuo pažnju na opasnost od nepredvidive ćudi pasa koji spadaju u "opasne rase".

Kobnog jutra, kad su se čuli vrisci i zapomaganje iz dvorišta u Sarajlijinoj ulici, koje se nalazi tik pored železničke pruge i pešačkog mosta, već je bilo kasno za bilo kakvu pomoć. Telo nastradale žene je pronašla ćerka, a ekipa Hitne pomoći je mogla samo da utvrdi smrt.

I pored raznih spekulacija uzrok smrti Miloratke Veljković jasno je potvrdio Viši javni tužilac u Kragujevcu Dejan Veljković.

šarplaninac, pas, Kragujevac
foto: Ucentar

- Žena je nastradala zato što je iskrvarila, pas joj je presekao krvne žile na vratu, a umrla je na mestu. Tu nema nikakve dileme jer je to utvrđeno obdukcijom. Psu je uzet uzorak krvi kako bi se utvrdilo njegovo zdravstveno stanje i da li je možda bio bolestan. To je bitno kako bi se odlučila njegova dalja sudbina odnosno da li će biti uspavan ili smešten u neki azil - izjavio je tužilac Dejan Veljković.

Prema rečima poznanika nastradale žene, pas se zove Ali, a bio je agresivan i ranije pa je porodica razmišljala i da ga negde uputi na dresuru ili prevaspitavanje. To nisu učinili jer su verovali, kao ljubtelji životinja koji imaju još dva psa, da će da se pripitomi. Miloratka je svom Aliju kupovala hranu u obližnjoj poljoprivrednoj apoteci i brinula o njemu.

Dok je hranila svog ljubimca je i nastradala.

(Kurir.rs/Ucentar)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track