MISTERIJA: Gej prostitutka nađen mrtav u kući partnera-robijaša
Foto: Nikola Anđić

SOPOT

MISTERIJA: Gej prostitutka nađen mrtav u kući partnera-robijaša

Crna Hronika -

Srećko Vasić (37) preminuo je prekjuče u kući svog partnera D. P. u selu Stojnik kod Sopota, a na telu nesrećnog muškarca primećene su sumnjive povrede!

Telo pokojnog Srećka pronađeno je na krevetu u lokvi krvi i telesnih tečnosti, a kako smo nezvanično saznali, policiju je pozvao prvi komšija, kada je Vasićev partner zatražio pomoć. - Policiji je prijavljeno da je Vasić umro. Međutim, on je na telu imao povrede, koje ukazuju na to da je možda i seksualno zlostavljan - kaže izvor:

Žalio se na bolove

- Njegov partner D. P. policiji je rekao da su bili u emotivnoj vezi pet godina, te da se Vasić bavio prostitucijom. D. P. je potom odveden u policijsku stanicu, dao je izjavu i pušten je. Inspektorima je navodno objasnio i da se Vasić danima žalio na bolove u stomaku, zbog čega sumnja da je pre dolaska u Stojnik bio sa mušterijom i da je tada možda silovan.

1 / 7 Foto: Nikola Anđić

D. P. juče nismo zatekli kod kuće, a meštani kažu da ga oni posle Srećkove smrti nisu videli u selu i dodaju da je dobro poznat policiji. - D. P. je pre četiri dana izašao iz Centralnog zatvora, u kom je bio četiri i po meseca zbog porodičnog nasilja nad bakom. Navodno ju je gurnuo, ali su se u međuvremenu pomirili - pričaju meštani: - Bio je u zatvoru i pre ovoga i to 12 godina, a pričao je da je bio deo grupe razbojnika. Inače je često pričao da zna prostitutke sa Plavog mosta i nudio ih je po selu.

Komšije

Bio je ljubazan i fin

O pokojnom Vasiću svi meštani imaju reči hvale, ističući da je bio ljubazan i fin.

- Znam da je bio sa D. P. u nekoj vrsti veze. Dolazili su kod mene da im napunim telefone i da im dam vodu, jer u kući nisu imali struju, ni vodu. Neuslovno su živeli - kaže meštanin.

Porodica pokojnog Vasića za Kurir kaže da je on u petak čekao D. P. ispred CZ i da su potom zajedno došli u selo. - Srećko nam se žalio na bolove, jer je generalno bio bolestan, imao je različite zdravstvene probleme. Međutim, nismo očekivali da će umreti - priča uplakani brat i objašnjava da oni nisu videli D. P., već da im je on telefonom javio da je Srećko umro.

Srećkov rođak
Srećkov rođakfoto: Nikola Anđić

- Rekao nam je da je umro još u nedelju i to na njegovim rukama. Čudno nam je što D. P. nije došao kod nas, s obzirom na to da je pušten iz policijske stanice, u koju je bio priveden. Nije došao ni sveću da zapali Srećku - kaže brat pokojnika.

Plavi most

Rođaci kažu i da nema govora o tome da je pre smrti Srećko bio sa mušterijom u Beogradu, jer se duže vreme nije bavio najstarijim zanatom. - On se ranije bavio prostitucijom, bio je pod Plavim mostom. Tako je kako je. Nije zaslužio da umre ovako, bez obzira na to čime se bavio - kaže uplakani brat.

Obdukcija

Ne znaju kad je sahrana

Rođaci pokojnog Srećka Vasića kažu da još uvek ne znaju od čega je on preminuo. - Telo je na obdukciji, a testiraće ga i na koronavirus, rekli su nam. Ne znamo kada će to biti gotovo, pa da ga sahranimo - navode rođaci.

Žitelj Stojnika koji je u utorak pozvao policiju, kaže da je D. P. došao kod njega i zatražio pomoć. - Rekao je da je prethodnu noć zvao Hitnu pomoć, jer se Srećko žalio na bolove u stomaku, ali da nisu hteli da dođu. Pozvao sam policiju i Hitnu, a kada su došli ušao sam u kuću. Srećko je ležao na krevetu mrtav - navodi on.

Kurir.rs/ Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja