SREĆKO OTIŠAO DA DOČEKA PARTNERA, A ONDA SU MI JAVILI DA JE MRTAV Oglasio se otac gej prostitutke čije telo je nađeno u LOKVI KRVI
Foto: Nikola Anđić

detalji užasa

SREĆKO OTIŠAO DA DOČEKA PARTNERA, A ONDA SU MI JAVILI DA JE MRTAV Oglasio se otac gej prostitutke čije telo je nađeno u LOKVI KRVI

Crna Hronika -

Moj sin je bio sa D.P. u vezi pet godina. On ga je maltretirao, terao na prostituciju, tukao je i mene i njegovu majku i pretio da će baciti bombu na našu kuću! U petak je moj sin otišao da ga sačeka iz zatvora, a u nedelju su mi javili da je mrtav. Ja mislim da ga je D.P. ubio jer znam kako se ponašao i šta mu je radio!

Ovo u bolnoj ispovesti kaže Radiša V, otac Srećka V. (37), pripadnika LGBT populacije koji je u nedelju pronađen mrtav u krevetu u kući svog partnera D. P. u okolini Beograda. Radiša kaže da misli da je njegovog sina na prostituciju primoravao njegov emotivni partner.

- Tražim obdukciju i tražim da D.P. ide na poligraf, hoću da kaže šta je bilo, kako mi je sin umro. Upoznali su se negde u gradu i bili su zajedno pet godina. On ga je maltretirao, tukao, terao na prostituciju - kaže otac kroz suze.

Srećko je prema njegovim rečima ostajao sa D.P. u vezi "jer ga je voleo, ali i zato što ga se plašio".

- Maltretirao ga je. Pa čak i mene i moju suprugu jer nismo dali da ide da živi sa njim, pretio je da će da nam baci bombu, da će da nam zapali kuću, mene je prebio - kaže Radiša i tvrdi da upravo u tom nasilničkom ponašanju D.P. pronalazi sumnju da je kriv za smrt njegovog sina.

Nesrećni čovek kroz suze priča i da su njegovog sina zbog seksualne orijentacije često u životu maltretirali i drugi ljudi.

1 / 10 Foto: Nikola Anđić

- Tukli su ga na ulici prolaznici, policija, tukli su ga makroi, imao je neprijatelje zato što je bio transvestit i gej - sa suzama u očima priča otac.

Dodaje da mu je teško da priča o detaljima smrti sina koji su mu saopšteni:

- Bio sam u Urgentnom centru kad mi je zvonio telefon. Zvao me inspektor i rekao: "Primite moje saučešće, sin vam je preminuo". Srušio sam se na pod... Samo sam njega imao. Nemam više nikoga.

Sina je, kako kaže, video poslednji put u petak kad je krenuo da dočeka svog partnera D.P. iz zatvora.

- D. je bio u zatvoru, ja mislim, zbog razbojništva. U petak je izašao, moj sin je bio da ga sačeka ispred zatvora, na kapiji, tad je otišao kod njega kući i nismo se više čuli - kaže neutešni otac.

Rodbina se okupila u domu porodice da pruži utehu Radiši. Kažu da još ne znaju šta se desilo sa Srećkom i kako je preminuo.

Njegov brat od tetke, Ivan S, navodi da je pri poslednjem susretu Srećko "izgledao loše".

- Bio je žut. Znamo da je bio nešto bolestan. Mislimo da je ciroza jetre. Bio je da sačeka momka i otišli su kod njega kući. Kod njega je živeo - navodi Ivan.

Pronađen mrtav u krevetu

Tridesetsedmogodišnji Srećko V, pripadnik LGBT populacije, pre nekoliko dana pronađen je mrtav u kući u jednom naselju u okolini Beograda. Prema navodima iz policije muškarac je zatečen u lokvi krvi u krevetu bez znakova života.

Prema prvim informacijama, sumnja se da je preminuo od obilnog krvarenja iz analnog otvora, te se sumnja da je smrt nastupila nakon što je nesrećni muškarac silovan, najverovatnije nekim predmetom.

Ovaj jeziv slučaj otkriven je kad je stariji muškarac prijavio policiji da je u kući tridesetosmogodišnjeg muškarca, inače partnera preminulog, u okolini Beograda pronađeno telo u lokvi krvi. Policija je ubrzo izašla na mesto ubistva, kao i ekipa Hitne pomoći, međutim, lekari su samo mogli da konstatuju smrt muškarca.

Policija je u kući zatekla i vlasnika objekta, tridesetosmogidšnjeg muškarca, koji je rekao da je preminuli muškarac bio njegov emotivni partner.

- On je rekao da je u emotivnoj vezi sa pokojnim bio oko pet godina. Ispričao je da su pripadnici LGBT populacije i da se preminuli ranije bavio prostitucijom - kaže izvor upućen u slučaj.

Muškarac je policajcima rekao da je njegov partner nekoliko dana bio u Beogradu, da se juče vratio njegovoj kući i da mu je samo rekao da ga boli stomak.

- Rekao je da mu se žalio na bolove u stomaku, ali ništa više - dodaje izvor iz istrage.

Izvršenim uviđajem zatečena je veća količina krvi u krevetu koja je nastala krvarenjem iz analnog otvora.

O ovom slučaju obavešten je dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji je telo uputio na Institut sudske medicine na obdukciju koja treba da utvrdi od čega je muškarac preminuo.

Policiji je naloženo i da sasluša emotivnog partnera preminulog muškarca.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track