DŽONI SA VRAČARA IZREŠETAO ŠKALJARCE U ATINI PRED ŽENAMA I DECOM? Kamere snimile ubice, Velja nadgledao egzekuciju, a OVO ga odalo
Foto: Kurir

istraga likvidacija u atini

DŽONI SA VRAČARA IZREŠETAO ŠKALJARCE U ATINI PRED ŽENAMA I DECOM? Kamere snimile ubice, Velja nadgledao egzekuciju, a OVO ga odalo

Crna Hronika -

Svedoci likvidacije opisali jednog od napadača kao čoveka koji ćopa, a utvrđeno je i da je vođa zloglasnog klana u januaru 2020. bio u Grčkoj

Istražitelji iz Grčke i Srbije proveravaju informacije koje ukazuju na to da je jedan od četvorice napadača, koji su u restoranu u Atini u januaru 2020. izrešetali vođu škaljarskog klana Igora Dedovića i njegovog saradnika Stevana Stamatovića, Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara!

Profesionalci:

Rekli nešto na srpskom i zapucali

Dedović i Stamatović ubijeni su dok su sa suprugama i decom, koji su kod njih boravili u prazničnoj poseti, sedeli na večeri. Naočigled brojnih gostiju, prema rečima očevidaca, u lokal su ušla četvorica muškaraca u crnim pantalonama, sa šalovima preko lica, okružili su sto za kojim su sedeli, izgovorili nešto na srpskom i zapucali. Svedoci su ispričali i da su se kretali kao vojnici.

- Bili su precizni. Čim su završili s pucnjavom, okrenuli su se i izašli - ispričali su grčki istražitelji.

Nikola Vušović Džoni, Ritopek, kuća u Ritopeku, Veljko Belivuk, Radoje Zvicer
foto: Stefan Stojanović MONDO, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Izvor Kurira otkriva da su svedoci zločina koji se dogodio 19. januara prošle godine jednog od napadača opisali kao osobu koja specifično hoda, kao da vuče nogu, odnosno ćopa.

Pobegli džipom

Podsetimo, sigurnosne kamere u restoranu u kom su ubijeni Dedović i Stamatović, u trenutku dok su ručali sa suprugama i decom, nisu radile. Međutim, kamere sa okolnih objekata snimile su prilazak ubica restoranu, kao i trenutak kada iz njega istrčavaju i beže džipom.

- U toku je razmena i analiza dokaza koje su prikupili grčki istražitelji sa onim što već poseduje naša policija, a to je DNK potencijalno osumnjičenih, njihove fizičke karakteristike, kao i otisci prstiju. Na osnovu tih dokaza trebalo bi da se utvrdi da li su osobe za koje se sumnja da su bliske kavačkom klanu i Veljku Belivuku zapravo osobe koje su pucale u restoranu u Atini - objašnjava sagovornik.

Prema njegovim rečima, interesantna je i činjenica da je Veljko Belivuk u vreme ubistva bio u Atini, ali još nema dovoljno dokaza o tome da li je samo pružao logistiku i nadgledao zločin ili je, eventualno, u njemu lično učestvovao.

Stevan Stamatović, Igor Dedović, Atina, Voskopuli, ubistvo, škaljarski Klan
foto: Printscreen

- Već postoji dovoljno dokaza da je likvidaciju u Atini organizovao vođa "kavčana" Radoje Zvicer, koji je u bekstvu, i da je nalog da se Dedović i Stamatović ubiju dao Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Za sada, na osnovu iskaza svedoka i drugih dokaza, proverava se da li je Nikola Vušović, zvani Džoni i Ćopavi, jedan od četvorice ubica. Naime, poznato je da Vušović ima poteškoće prilikom hodanja još od metka koji je u njega svojevremeno ispalio Lazar Vukićević, kog je Belivukov klan ubio u kući u Ritopeku - objašnjava izvor iz istrage.

Hapšenje

Srbi privedeni u noći ubistva

Iste večeri kada su u restoranu ubijene vođe "škaljaraca" policija je na Glifadi u Atini privela trojicu naoružanih muškaraca.

- U jednom kafiću napravljeni su kasno u noć manji incidenti i pozvana je policija. Imali su pištolje na kojima su obrisani serijski brojevi, ali ih je policija identifikovala i posle saslušanja pustila. Međutim, naknadno se ispostavilo da su njihovi hrvatski pasoši falsifikovani i da je zapravo reč o našim državljanima - otkrili su izvori iz istrage i podsetili da je utvrđeno da je Belivuk u to vreme boravio na Glifadi, ali zvanično nije potvrđeno da je on tada legitimisan

Nikola Vusovic Dzoni, Veljko Belivuk
foto: RAS/Djordje Kojadinović, Zorana Jevtić

Vušović je, kako se sumnja, zajedno sa Belivukom odrađivao prljave poslove za Zvicera, a njegov DNK tražen je i kako bi se uporedio sa tragovima iz kuće u Ritopeku, u kojoj je surovo mučeno i ubijeno najmanje petoro ljudi.

- Njegovo ime našlo se u središtu pažnje u martu, kada je uhapšen, pa pušten iz pritvora u Dominikanskoj Republici. Vušović je na poternici Interpola pošto se nije odazvao pozivima da se javi na dosluženje kazne za ilegalno oružje - podseća izvor.

Pominje se i Lainović

Pored Džonija sa Vračara, u vezi sa likvidacijom u Atini pominjalo se i ime Ljubomira Lainovića (24), sina ubijenog Branislava Lainovića Dugog.

- Iako ubistvo u Atini zvanično nije rešeno, gotovo da se zna ko su i naručioci i organizatori i izvršioci. Sumnja se da je u zločinu učestvovao i Lainović, koji je navodno dan nakon ubistva otet i ubijen - otkriva sagovornik.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track