DAVIO I ŠAMARAO RADNIKA BIA ZBOG PARKINGA! Haos počeo pred zgradom, a sve se završilo batinama u prvom kafiću!
Foto: MUP Printscreen

istraga

DAVIO I ŠAMARAO RADNIKA BIA ZBOG PARKINGA! Haos počeo pred zgradom, a sve se završilo batinama u prvom kafiću!

Crna Hronika -

A. I. iz Beograda juče nije saslušan u tužilaštvu zbog štrajka advokata, a zbog napada na službeno lice preti mu do osam godina zatvora

A. I. iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je u sredu uveče na Zvezdari, posle kraće svađe, napao i pretukao radnika Bezbednosno-informativne agencije M. S. (57)!

Osumnjičeni za napad na službeno lice juče je priveden na saslušanje u Prvo osnovno javno tužilaštvo, ali zbog obustave rada advokata nije izneo odbranu i tužilaštvo je sudu predložilo da mu odredio pritvor. Kako Kurir nezvanično saznaje, sukob između A. I. i radnika BIA izbio je zbog parking mesta.

Predložen pritvor

- Postupajući zamenik tužioca predložio je sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu da prema osumnjičenom A. I. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili da će ometati postupak uticanjem na svedoke - saopštilo je tužilaštvo.

Advokat osumnjičenog

Radi se o komšijskoj svađi

Advokati Aleksandar Šćekić i Jovana Đorđević Sijerić, koji zastupaju A. I., tvrde da je reč o komšijskoj svađi jer navodno A. I. i radnik BIA žive u istoj zgradi.

- Naš klijent nije osuđivan, čak ni prekršajno, nije nasilnik, niti je imao nameru bilo koga da povredi. On i M. S., koji nije bio na dužnosti, niti se legitimisao, komšije su i žive u istoj zgradi. Posvađali su se zbog parking mesta, M. S. je bio drzak i bezobrazan - tvrdi za Kurir advokat Šćekić.

Incident se dogodio oko sat i po vremena pre ponoći ispred jedne stambene zgrade u Ulici Jovanke Radaković, a nastavio se u kafiću "Čirz bar", koji je u toj stambenoj zgradi.

Kataniceva, Katanićeva, sep 2016.
foto: Dragana Udovičić

- A. I. sumnjiči se da je napao službeno lice u vršenju službene dužnosti, i to radnika BIA M. S., tako što je nakon verbalne rasprave fizički nasrnuo na oštećenog koji mu se predstavio kao radnik BIA. Udario ga je rukom u glavu, a zatim za njim ušao u ugostiteljski objekat "Čirz bar", gde je oštećeni pokušao da se skloni kako bi pozvao pomoć. Uhvatio ga je za vrat i izbacio iz objekta, a nakon toga mu zadao još tri udarca rukom u glavu, usled čega je oštećeni zadobio lake povrede - saopštilo je juče Prvo osnovno tužilaštvo.

Preti mu zatvor

Za krivično delo koje mu je stavljeno na teret A. I. zaprećena je kazna do osam godina zatvora.

- Rasprava između dvojice muškaraca počela je ispred lokala, najverovatnije zbog parking mesta koja su ispred zgrade. Koliko sam shvatio, jedan je zagradio drugog i počela je rasprava napolju. Stariji muškarac je ušao unutra, a za njim i mlađi, uhvatio ga rukom za vrat i praktično izvukao napolje - kaže očevidac.

Kako navodi, incident posle kog je iste večeri uhapšen A. I. snimile su sigurnosne kamere iz kafića.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track