VELJINA EKIPA UBILA JOŠ DVOJICU MLADIĆA IZ BEOGRADA? Policija prikupila dokaze da su namamili i likvidirali Gorana i Nikolu
Foto: Mondo/Stefan Stojanović

istraga

VELJINA EKIPA UBILA JOŠ DVOJICU MLADIĆA IZ BEOGRADA? Policija prikupila dokaze da su namamili i likvidirali Gorana i Nikolu

Crna Hronika -

Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji sa pripadnicima MUP i BIA prikupilo je prema nepotvrđenim informacijama dokaze da su dvojicu nestalih mladića Gorana M. (22) i Nikolu M. (33) namamili i ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića!

Za ta dva zločina do kraja sledeće nedelje navodno će biti proširena istraga protiv te kriminalne ekipe.

Goran M. je nestao aprila 2019, a nestanak Nikole, bliskog druga ubijenog Lazara Vukićevića, prijavljen je 10. avgusta prošle godine. Nikola M. je od kuće krenuo u grad da se nađe na sestrom i od tog trenutka izgubio mu se svaki trag.

- Poslednji put viđen oko 16 sati, ali na zakazani susret sa sestrom nije stigao. Njegov mobilni telefon je bio uključen do 17 sati, a onda je i on ugašen. Prikupljeni su materijalni tragovi koji ukazuju da su njegov nestanak i ubistvo organizovali Belivuk i Miljković i članovi njihove grupe - navodi izvor iz istrage.

Kidnapovanje mladog Beograđanina bilo je gotovo u senci nestanka navijača Gorana Veličkovića Goksija koje se dogodilo u samo nekoliko dana razmaka. Veličković je nestao nedelju dana ranije, 3. avgusta. Mediji su se tada više bavili ovim navijačem Partizana nego njim.

Nikola Mitić
foto: Nestali Srbija

Istraga protiv Belivuka i Miljkovića i još nekolicine njihovih najbližih saradnika biće proširena i za ubistvo mladića iz Resnika. Goran M. je nestao 1. aprila 2019. godine. Da je reč o ubistvu, iza kog stoji kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića, pokazuju svi prikupljeni materijalni tragovi i dokazi.

Njega je, kako se sumnja, u klopku uvukao Filip G. iz Berana. U trenutku nestanka Goran M. je imao nepune 22 godine.

Njegova porodica, pre svih roditelji, supruga i ćerkica, nemaju spokoja. Kako je istraga slabo odmicala, Sanja M, Goranova majka, sama je krenula u potragu za prvencem.

- Tog dana ja sam radila, a Goran je izašao iz kuće. Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji - rekla je majka.

Sanja Mihajlović, majka, Goran Mihajlović, žrtva
foto: Printscreen/Youtube/SLAVIJA INFO

Noć uoči nestanka Goran je bio veoma nervozan. Prethodno je bio na žurki kod druga N. Š. Ujutru je izašao i telefon mu je bio dostupan do 16.30 sati. Od tog trenutka kao da je u zemlju propao.

Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nađe sa drugom, pronašla 12. aprila u Novom Beogradu na parkingu zgrade u kojoj je navodno živeo kriminalac Darko Elez.

- Interesantno, ali u toj zgradi je tada živela i sestra Filipa G. U autu smo pronašli pištolj i pasoš i ličnu kartu na ime Gorana M. Sa okolnih zgrada uzeti su snimci nadzornih kamera - navodi izvor iz istrage.

Ovakvi snimci bili su od velike važnosti prilikom rekonstrukcije njegovog kretanja kobnog dana. Kamere iz Resnika "uhvatile" su njegov susret sa N.Š. na parkingu kod jednog supermarketa i njegov ulazak u vozilo "smart", kojim je ovaj došao. Posle izvesnog vremena, kamera je zabeležila i muškarca sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava Goranovo vozilo i odvozi ga. Do tog trenutka je bio aktivan i njegov telefon.

Goranova majka Sanja je navela da je N.Š. kasnije njima rekao da ga je ostavio kod "Buvljaka" u Novom Beogradu i da ga otada više nije video.

Kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića je do sada optužena za smaknuća Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track