BANDA: Uhapšen inspektor Stolić, sa zemuncem i agentom BIA pokušao da OTME RESTORAN!
Hapšenje Stolića i njegovih saradnika, Foto: MUP Srbije, Privatna Arhiva

AKCIJA

BANDA: Uhapšen inspektor Stolić, sa zemuncem i agentom BIA pokušao da OTME RESTORAN!

Crna Hronika -

Božidar Stolić, suspendovani pripadnik SBPOK koji je bio privođen zbog sumnje da je odavao tajne klanu Belivuka i Miljkovića, pao u društvu Slađana Kostantinovića, brata odbeglog "zemunca" Ninoslava i M. K. iz BIA, terete se da hteli na silu da "kupe"poznatu kafanu kod Požarevca

Božidar Stolić, suspendovani inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK-u koji je u junu bio uhapšen zbog sumnje da je tajne podatke odavao pripadnicima kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, priveden je juče zajedno sa Slađanom Kostantinovićem, inače, bratom Ninoslava Kostantinovića, pripadnika zemunskog klana, saznaje Kurir.

Pored Stolića koji je u avgusti bio pušten iz CZ, i Konstantinovića, uhapšen je i M. K. pripadnik BIA, a na teret im se stavlja da su izvršili pokušaj iznude na štetu jednog muškarca iz Požarevca.

Dolazili više puta

- Oni se terete da su u periodu od 17. do 22. septembra ove godine nekoliko puta boravili u ugostiteljskom objektu oštećenog i preteći mu pokušali da ga prinude da im proda ugostiteljski objekat za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu. Kada je oštećeni odbio, oni su mu, kako se sumnja, saopštili da ugostiteljski objekat više nije njegov, već njihov - saopštio je MUP i dodao da im je određeno zadržavanje do 48 sati.

Stolića terete da je sarađivao sa njima  Veljko Belivuk i Marko Miljković
Stolića terete da je sarađivao sa njima Veljko Belivuk i Marko Miljkovićfoto: MUP

U ovom restoranu za Kurir su rekli „da ne žele da komentarišu ništa vezano za slučaj“.

- Istraga će utvrditi sve detalje pokušaja otimačine, kao i to kako su se dva policajca i „zemunac“ našli u ovoj kombinaciji. Stolić se, inače, relativno skoro našao na slobodi, jer je bio u pritvoru zbog veza sa kriminalnom grupom koju su predvodili Belivuk i Miljković. Inače, reč je o poznatom restoranu u okolini Požarevca koji ima i prenoćište - kaže naš sagovornik.

Božidar Stolić se našao iza rešetaka 10. juna zbog sumnje da je tajne podatke odavao pripadnicima kavačkog klana i da je direktno učestvovao u prikupljanju dokaza o zverskim ubistvima u kući klana Velje Nevolje u Ritopeku.

- Sumnja se da je, pored toga što je imao zadatak da prikuplja dokaze, radio i na uzimanju izjava od porodica mladića koji se nalaze na spisku više od desetorice nestalih za koje se sumnja da su stradali od ruke ovog surovog klana - rekao je tada sagovornik iz istrage. Stolić je pušten iz pritvora 6. avgusta i još uvek je pod suspenzijom.

Na listi klana

Slađan Konstantinović poznat je kao pripadnik zemunskog klana, ali i kao stariji brat Ninoslava, takođe „zemunca“, koji je pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog umešanosti u ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Slađan se nalazio se na listi 44 pripadnika zemunskog klana koji su bili optuženi za ubistvo Đinđića 2003. godine i brojne druge kriminalne aktivnosti. Uspeo je da pobegne, ali je lociran i uhapšen u Holandiji, nakon čega je isporučen Srbiji. Slađan Konstantinović je ranije hapšen zbog droge, a u zatvoru je bio zbog ubistva navijača Rada Vladimira Lukića. Zločin se dogodio 2013, a Slađan je oslobođen jer je sud utvrdio da je pucao u samoodbrani, međutim, osuđen je zbog nošenja pištolja za koji nije imao dozvolu.

Blago „zemunaca“

Konstantinović se početkom godine dovodio u vezu sa poznatim beogradskim zlatarom kod koga su pronađene dragocenosti vredne skoro pola miliona evra, a za koje nije mogao da dokaže poreklo. Policija je tada saopštila da se radi o nakitu koji je stečen kriminalnim aktivnostima, a pojedini mediji su spekulisali da je reč o dragocenostima zemunskog klana koje je zlataru dostavio upravo Konstantinović. Konstantinović se takođe našao na stranicama crne hronike i kad je upucan Aleksandar Zdravković, koji je u maju osuđen na devet godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena Milana Beka. Bili su zajedno u društvu kad je nepoznati napadač upucao Zdravkovića u ruku, a Konstantinović je tvrdio da nije video ko je pucao.

ISTRAGA PROTIV POLICAJACA

Krtica uhapsila Miljkovića i Draganića

Osim Božidara Stolića, lisice su ranije stavljene i njegovim kolegama Goranu Papiću, Predragu Lajiću i Bojanu Vasiljevskom, za koje se sumnja da su bili povezani sa klanom Belivuk-Miljković.

- Stolić je navodno uhapsio Marka Miljkovića, a potpisao je i policijsko zadržavanje za Vladu Draganića, vlasnika kuće u Ritopeku. U pretresima nakon hapšenja 4. februara učestvovali su i privedeni Lajić i Vasiljevski, koji se sumnjiče da su propustili da zaplene neke predmete iz jednog štek stana - podseća izvor.

ČABA DER O ODBEGLOM „ZEMUNCU“

Ninoslav je hteo da me ubije!

Ninoslav Konstantinović
foto: Privatna Arhiva

Ninoslav Konstantinović, Slađanov brat, pobegao je iz Srbije posle atentata na Đinđića, a pojedini pripadnici te kriminalne grupe istražiteljima su ispričali da je on ubijen i zakopan još 2003. u blizini auto-puta Beograd-Zagreb. Ninoslav je navodno bio u kumovskim vezama sa vođom zemunskog klana Dušanom Spasojevićem. On je još uvek zvanično u bekstvu i za njim je raspisana poternica.

Čaba Der
foto: Milan Malíček / Borgis / Profimedia

Čaba Der iz Subotice, koji u zatvoru u Mađarskoj služi doživotnu kaznu zatvora zbog dva ubistva, otkrio je da je u Budimpešti pokušao da ga ubije Ninoslav Konstantinović.

- Egzekutor koji je upao u moj stan na sebi je imao kačket i naočare, po donjem delu lica tačno sam prepoznao da je to bio Ninoslav Konstantinović Nine. Izvadio je pištolj i ciljao u mene. Zgrabio sam ga za ruku i u toj borbi pištolj je opalio, ali me metak nije pogodio, završio je u zidu u predsoblju. Nakon pucnja, pištolj je zakazao i samo zahvaljujući tome sam ostao živ, a napadač je pobegao - napisao je Der u pismu koje je obavljeno u medijima.

Štampano izdanje za 26.09.2021.
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

OVDE JE ROĐEN ŽIVOJIN MIŠIĆ, KAO 13. DETE

Bio je slab i bolešljiv, ni u školu nisu hteli da ga daju!

ZAKUVAVA SE SITUACIJA NA KOSOVU I METOHIJI

Kurti sprema novi napad 1. oktobra!

ALEKSANDAR VULIN ZA KURIR

Hrvatski političari imaju kompleks od Vučića! Toliko ga mrze da bi mu zabranili i da prođe kroz Hrvatsku

ŽIVOTNA PRIČA DEJANA CUKIĆA

Da moj deda nije zakasnio na Titanik, ja danas ne bih postojao

NIVOI VRŠNJAČKOG NASILJA

Gađanje učenika u domu može da se tretira kao napad oružjem, a lascivni komentari kao silovanje!

STABILNOST

Kako će ishod izbora u Nemačkoj uticati na Srbiju (KURIR TV)

ELITNA PROSTITUCIJA! U BEOGRADU SE NE ZNA KO KOGA!

Poznata pevačica deli ŽIGOLA s vlasnikom kafane, frizer DEČKU ugovara klijente!

KAKO SU NIKOLU ODVELI U SMRT?

Veljini ljudi ga pokupili, svaki trag mu se gubi u 17 sati SESTRA U OČAJU: Samo da se agonija završi

DEČIJI PARKIĆ U KOME SU SE DO JUČE MALIŠANI IGRALI SKORO PUST

Roditelji u strahu traže bezbednost za svoju decu

U SERIJI FELIKS DOBIO SAM ŠANSU! Jovan Mijović za Kurir

Mira Banjac me je oduševila, jer je njena energija toliko posebna

SIMEON JE PISAN ZA ČUVENOG ĐUZU, A PRIPAO JE TIKI STANIĆU

Male tajne nove serije Feliks, koja uskoro kreće na Kurir televiziji

DANAS NE PROPUSTITE NOVI BROJ PORODIČNOG MAGAZINA LENA! Ako vam posao loše utiče na zdravlje – promenite ga

poklon
foto: Kurir

Ako vam posao loše utiče na zdravlje, vreme je da date otkaz i promenite ga.

Kad vas vreme provedeno na radnom mestu i loši odnosi s kolegama ili šefom sprečavaju da n abilo koji način uživate u privatnom životu, to je siguran signam da nešto nije u redu.

Sezona širenja virusa i bakterija: Kako ostati zdrav u jesen i zimu? Najbolji komad za prelazni period – uz sako sve postaje lako. Ljiljana Stanišić u intervjuu za Lenu: Umem da pomuzem kravu, ali i da izvučem ekskluzivu.

Čitajte KURIR!

Kurir.rs / Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track