Najnovije vesti

POTRESNA ISPOVEST MAJKE GORANA MIHAJLOVIĆA: Ispričala kako je saznala da Belivuk stoji iza ubistva njenog sina
Foto: Zorana Jevtić

došli do snimaka sa sigurnosnih kamera

POTRESNA ISPOVEST MAJKE GORANA MIHAJLOVIĆA: Ispričala kako je saznala da Belivuk stoji iza ubistva njenog sina

Crna Hronika

Goran Mihajlović (22) nestao je 1. aprila 2019.

O njemu se ništa nije znalo do pre nekoliko dana kada je tužilaštvo za organizovani krminal, u saradnji sa pripadnicima MUP Srbije i Bezbednosno-informativnom agencijom prikupilo dokaze za osnovanu sumnju da su Mihajlovića namamili i ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

- Ovu informaciju saznala sam u medijima. Mene još niko nije pozvao. Ja samo želim da saznam istinu ko je naručio i ubio mog Gorana - počinje svoju ispovest majka.

Prema njenim rečima, sa sinom Goranom nije živela zajedno u kući. Međutim, sedam dana pre nego što će nestati, on se sa suprugom i ćerkom vratio u porodični dom.

- Nije mi ništa rekao. Znala sam da je uradio neki posao i da je za to dobio automobil „porše“ koji je vozio. Govorila sam da toliko dugo radim i da tako skupoceni auto nikada nisam imala u životu. Nije bio blizak sa mnom i ništa mi nije govorio- objašnjava majka Mihajlovića.

Na dan kada je nestao nije ga videla, primetila je samo da je veče pre toga bio jako nervozan.

- Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji. Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nađe sa drugom, pronašla 12. aprila u Novom Beogradu. U autu je bio i pištolj, kao i pasoš i lična karta Gorana Mihajlovića. Privatnom istragom došla sam do saznanja da iza ubistva mog deteta stoji klan Veljka Belivuka- tvrdi Sanja.

Nakon Goranovog nestanka na svakih sedam dana odlazila je u policiju, ali informacija nije bilo.

- Posle izvesnog vremena, krenuli smo sami u potragu. Došli smo i do snimaka sa kamera, gde se vidi da se sreo sa Ninom Šuntićem, i da je ušao u njegov „smart“. Goranov džip je ostao na parkingu u Resniku. Sve se to vidi na kameri. Posle izvesnog vremena, kamera je zabeležila i muškarca sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava vozilo mog Gorana i odvozi ga negde. I to oko 16.30, a od tog trenutka i telefon mog sina je nedostupan- kaže Sanja.

Inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Božidar Stolić, prema rečima majke Mihajlovića, bio je jedan od ljudi iz policije sa kojima je sarađivala.

- Viđala sam se i pričala sa inspektorom Stolićem. Tek kada je uhapšen zbog odavanja službenih tajni klanu Veljka Belivuka stvari su mi bile jasnije. Imala sam utisak da je sve što bi od mene saznao o sinu, o naši saznanjima prenosio kriminalcima. Samo on je znao neke informacije koje su se kasnije pojavile - tvrdi majka Mihajlovića.

Prema njenim rečima, nakon svega bi volela samo da sazna sve detalje sve o nestanku, ali i ubistvu sina Gorana.

- Verujem da postoje dokazi na osnovu kojih će biti podignuta optužnica za ubistvo mog Gorana. Da ću sve saznati o zločinu - zaključuje Sanja.

Za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića (33), čiji je nestanak prijavljen, kako smo nezvanično saznali, do kraja ove nedelje biće proširena istraga protiv Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i njegove kriminalne grupe. Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji sa pripadnicima MUP Srbije i BIA, prema zvanično još nepotvrđenim informacijama, prikupilo je dokaze za osnovanu sumnju da su dvojicu mladića, namamili i ubili pripadnici Belivukovog klana.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja