Najnovije vesti

RAZBIJEN LANAC PROSTITUCIJE U ŠPANIJI: Srpkinje držali kao robinje, primoravali ih na s*ks i snimali ih
Foto: španska policija

hapšenje

RAZBIJEN LANAC PROSTITUCIJE U ŠPANIJI: Srpkinje držali kao robinje, primoravali ih na s*ks i snimali ih

Crna Hronika
07:25h

Španska policija razbila je lanac organizovane prostitucije, a u akciji koju su izveli prošle nedelje uhapsili su 14 pripadnika kriminalne grupe, kao i 25 prostitutki, među kojima ima i nekoliko Srpkinja.

Kako prenosi španska Vangardija, sumnja se da su pohapšeni makroi držali devojke u potlačenom položaju, maltene kao robinje, a policija je tokom akcije upala u više iznajmljenih stanova u Barseloni i obližnjim gradovima.

Nisu im plaćali

- Istraga je počela početkom godine, a kriminalna grupa imala je dobro razrađenu mrežu. Makroi su imali više stanova na različitim lokacijama u kojima su devojke 24 sata pružale seksualne usluge za novac. U stanovima su bile postavljene kamere, tako da su makroi mogli da ih nadgledaju. Takođe, dešavalo se i da devojke za svoje usluge ne dobiju novčanu nadoknadu - navode tamošnji mediji pozivajući se na izvore iz policije.

zaplenjena droga i oružje
zaplenjena droga i oružjefoto: španska policija

Kako navode, pored Srpkinja, na bavljenje najstarijim zanatom primoravane su i Kolumbijke, Rumunke, Brazilke, Venecuelanke, kao i žene iz Dominikanske Republike.

Neverovatno

Imali bankomat u javnoj kući

Kako piše Vangardija, u jednom stanu pretvorenom u bordel policajci su pronašli bankomat. - Mušterije su na ovaj način mogle da podignu novac i plate drogu ili seksualne usluge. Ovo nije ništa novo, pošto je španska policija već pronalazila bankomate u bordelima - istakao je izvor tamošnjih medija.

- Utvrđeno je da su neke od njih na prevaru dovedene u Španiju, a imale su i obavezu da svojim mušterijama nude i prodaju narkotike - kokain i marihuanu, kao i tablete za potenciju, vijagru - istakao je sagovornik iz policije. Policija je u toku akcije obavila pretres na ukupno osam lokacija. - Oduzeta je veća količina droge i tableta vijagre, kao i dve kratke cevi, ali i sačmarica i brojna municija - piše portal:

Oduzet keš

- Zaplenjeno je i 282.000 evra u kešu, ali je pronađena i dokumentacija koju su makroi vodili o pruženim seksualnim uslugama, a ispostavilo se da su primali i čekove, kao i uplatnice.

bankomat nađen u javnoj kući
bankomat nađen u javnoj kućifoto: španska policija

Uhapšeni se terete za trgovinu ljudima, prisiljavanje na prostituciju, prodaju narkotika, posedovanje oružja i pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi.

Kurir.rs/ J. Ivić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja