SUNOVRAT NEKADA NAJMOĆNIJE ŽENE SRPSKE POLICIJE: Bivša državna sekretarka MUP privedena zbog ubistva na šinama!
Pritvor Dijana Hrkalović, Foto: Beta/Miloš Miškov

PALA DIJANA

SUNOVRAT NEKADA NAJMOĆNIJE ŽENE SRPSKE POLICIJE: Bivša državna sekretarka MUP privedena zbog ubistva na šinama!

Crna Hronika -

Za ubistvo Vlastimira Miloševića sudilo se Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, ali su oslobođeni zbog nedostatka dokaza. Sumnja se da im je upravo Hrkalovićeva pomogla da se izvuku, i to uklanjanjem ključnih tragova

Bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović privedena je i kasno sinoć saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal, posle čega joj je određen pritvor do 30 dana. Kako je potvrđeno za naš list iz Tužilaštva, na teret joj se stavlja trgovina uticajem.

Živi u luksuzu

Policija je tokom pretresa u luksuznom stanu Dijane Hrkalović pronašla sef sa desetinama hiljada evra, ekskluzivno saznaje Kurir.

- Kad su policajci ušli u stan nisu mogli da veruju u kakvom bogatstvu i luksuzu živi bivša državna sekretarka. Sve je u mermeru, skupoceni nameštaj, sauna, najskuplji hidromasažeri, fontana na terasi... U stanu je pronađen i sef u kom je bila ogromna kolicina novca, više desetina hiljada evra i taj novac će biti privremeno oduzet - otkriva izvor Kurira upućen u istragu.

Tokom pretresa stana, prema našim saznanjima, Hrkalovićeva je izgledala obamrlo.

- Izgledala je kao da je umrla. Kao da joj se sve srušilo, kao da shvata da je kraj. Obamrla, ledena - kaže naš sagovornik.

Poruka: „Oni ili mi“

Hrkalovićeva se sumnjiči da je uklanjala dokaze u slučaju svirepog ubistva karatiste Vlastimira Miloševića 2017. godine. Ovaj slučaj je poznat kao „ubistvo na šinama“, za zločin se sudilo Veljku Belivuku - Velji Nevolji i Marku Miljkoviću, ali su oni oslobodeni zbog nedostatka dokaza. Sumnja se da im je upravo Hrkalovićeva pomogla da se izvuku, i to uklanjanjem dokaza. Hrkalovićevoj je policija juče pretresla stan, a za krivično delo koje joj se stavlja na teret, propisana je kazna od maksimalno osam godina zatvora.

Svirepo ubijen Vlastimir Milošević
Svirepo ubijen Vlastimir Miloševićfoto: Nebojša Mandić, Privatna Arhiva

Belivuk je, podsetimo, bio osumnjičen za ubistvo Miloševića na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u centru Beograda, 30. januara 2017. No, uprkos, kako se činilo, čvrstim dokazima, Belivuk je oslobođen za ubistvo Miloševića - jedan policajac je navodno kontaminirao dokaze na mestu zločina, a i sudski veštak je u poslednjem trenutku promenila svoj iskaz. Takode, na suđenju Belivuku svedok, radnik Gradske čistoće, rekao je da navodno nije mogao da vidi lice ubice, dok su snimci sigurnosnih kamera koji su postojali bili navodno beskorisni. Tako niko od veštaka nije mogao da utvrdi identitet ubice, pa čak ni visinu, težinu ili pol.

Za čitav niz sumnjivih okolnosti sumnjiči se upravo tadašnja državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović, koja je u to vreme bila na vrhuncu svoje moći, dok se Belivuk uspinjao u kriminalnim krugovima. Prema nezvaničnim izvorima, tada je i započelo zbližavanje i sve tešnji odnos Velje Nevolje i Hrkalovićeve. Kasnije su istražitelji otkrili i da je Hrkalovićeva imala direktnu prepisku s Belivukom, pa mu je tako upravo pred ovaj zločin poslala poruku u kojoj je pisalo: „Oni ili mi.“

Optuženi Marko Miljković i Veljko Belivuk
Optuženi Marko Miljković i Veljko Belivukfoto: MUP

Odmetnuti deo MUP

Ali ni tu nije kraj. Hrkalovićeva, kako se kasnije otkrilo, nije pomogla Belivuku samo u ovom slučaju, već je godinama predano radila za njegov kriminalni klan, koji je počinio monstruozne zločine. Sumnja se da je ona za klan Velje Nevolje prisluškivala njegove konkurente, ali i da je, zloupotrebljavajući resurse policije, prikupljala i druge informacije o ljudima s kojima je Belivukova kriminalna grupa planirala da se obračuna. Prisluškivani razgovori nalazili su se na više desetina diskova, koje je ona kasnije uništila bušilicom.

Pored Belivukovih konkurenata, Hrkalovićeva je osumnjičena i za prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je i sam jednom prilikom označio upravo ubistvo na tramvajskim šinama kao trenutak kad je počelo njegovo prisluškivanje.

U MUP je navodno postojao odmetnuti deo koji je radio samo po nalozima Hrkalovićeve.

IZNEO ODBRANU U MUP

I Bagzi osumnjičen

Osim Dijane Hrkalović, krivičnom prijavom je obuhvaćen i Dejan Milenković, bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode MUP. Milenković, poznat pod nadimkom Bagzi, sumnjiči se za zloupotrebu službenog položaja. On je svoju odbranu izneo u MUP.

Štampano izdanje 16.10.2021.
foto: Kurir

Ekipa Kurira

DANAS POKLON U DNEVNIM NOVINAMA KURIR! KUVAR: TEMA NAREDNOG BROJA: SIR kralj svakog stola.

kuvar
foto: Kurir

Dnevne novine Kurir danas svim čitaocima poklanjaju KUVAR. Tema broja je: SIR kralj svakog stola! S najomiljenijom namirnicom na planeti možete da se družite svaki dan, od jutra do večeri. Uparite ga sa vinom jer - suprotnosti se uvek privlače.

Master šef kuva za vas: Recepti iz Rašine kuhinje.

Predlog recepata sa sirom: Feta u susamu i medu; Hrskavo povrće s kačkavaljem; Palačinke s mesom i gaudom; Karfiol sa tri vrste sira; Desert od kafe i rikote; Kolač s mladim sirom i limunom;

Pored ovih fenomenalnih recepata, pokazaćemo vam kako da napravite piletinu punjenu sirom i začinskim biljem - korak po korak.

Bonus video:

01:30

PRIVEDENA DIJANA HRKALOVIĆ: Policija pretresa stan bivše državne sekretarke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track